Dejstvo

Samo visokokvalitetni preparati iz prirode koji dokazano deluju mogu se naći medju našim proizvodima

 

Proizvodi iz linije Priroda na Dar su nastali na prostorima koji još uvek čuvaju sećanje na narodnu i tradicionalnu mudrost pomaganja ljudima prirodnim preparatima. U vrletima i brdima Balkana još uvek leži mnoštvo recepata i divljih lekovitih trava čije lekovito dejstvo tek treba da se otkrije i obelodani svetu.

Biljke skromnog izgleda i velike farmakološke snage nepoznate savremenom farmaceutu i dalje pomažu brdjanima i meštanima zabačenih krajeva i imaju blagotvorno dejstvo. Tradicionalni fito preparati i biljni lekovi deluju i na bolest i na dušu pacijenta, jer su oni onaj deo veze čoveka sa prirodom, onaj delić koji isceljuje, a ne samo leči.

U ranijim vremenima je to bilo još značajnije, jer oko bolesnog čoveka se okupljala cela porodica i zajednica, da se traži i pravi prirodni lek, da se on daje pacijentu, da se time stvara duševna veza izmedju članova familije, ili izmedju pacijenta i lekara, čime svi postajemo bolji ljudi. U tome je razlika izmedju tradicionalnog i savremenog leka, izmedju prirode i sintetike, izmedju herbalnog leka i farmaceutskog leka. Dejstvo prirode je harmonično.

Mnogi od naših preparata deluju efikasno, bazirani na snazi biološki aktivnih supstanci iz lekovitog bilja bašte Balkana. Stvoreni su sa mišlju da najbolje iz naših isceliteljskih tradicija ponude savremenom čoveku i sačuvaju mu zdravlje kroz prirodno dejstvo biljaka.

Uz to, svuda gde su naši stručnjaci videli priliku preparate smo pojačavali sa savremenim materijama i supstancama koje su komplementarne i u saglasju sa funkcijom biljaka a deo su modernog naučnog znanja. Stoga, svaki naš i vaš preparat je unikatan i jedinstvena kombinacija sastojaka i lekovitih biljaka koji ulaze u njega.

Svaki od tih aktivnih sastojaka, bilo da je u pitanju artičoka, čičak, kičica, maslinovo ili kantarionovo ulje, tinktura arnike, gloga ili pelena, sirup koji sadrži vodopiju, miloduh, anis, sladič, gel koji ima divlji kesten, hrastdan i noć, čaj sa nevenom, idjirotom, koprivom ili šipkom, u adekvatnim kombinacijama sa drugim sastojcima deluje mnogo snažnije nego kao pojedinačan deo. Zato je u svim preparatima Priroda na Dar korišćen taj sinergetski mehanizam.

U našim i vašim preparatima nikada ne deluje samo jedna ili par biljaka, uvek je u pitanju zbirka odabranih biljaka koje se dopunjavaju i u medjusobnom sadejstvu daju onaj kvalitet više, onu sinergiju i snagu koja neguje ili isceljuje. I svi preparati su maksimalno bezbedni i izabrani da nemaju štetne efekte, jer i biljni lek i herbalni preparat može biti štetan.

Postoji mnogo lekovitih biljki i prirodnih lekova koji leče neki problem, ali malo je kombinacija koje u svom dejstvu pružaju maksimum pozitivnog učinka.

Da li biljne kapi mogu da se piju neprekidno i koliko dugo?

Biljne kapi koje mi pravimo su bezbedne za upotrebu. Mogu se u kontinuitetu piti 3 meseca bez prekida a onda treba napraviti pauzu od dve nedelje. Posle toga se može nastaviti sa još jednom tromesečnom terapijom. Nakon dve tromesečne terapije treba napraviti pauzu od mesec dana. 

Koliko mi je bočica kapi potrebno za moj zdravstveni problem?

Biljna terapija uvek traje malo duže vremena od klasične terapije lekovima jer biljke blaže deluju. Ali zato lekovite biljke mogu da izleče neka stanja kod kojih lekovi samo smiruju simptome. U principu uvek je preporučljivo uzeti dve do tri bočice kapi za terapiju. Kod gastritisa, nervoznih creva, hemoroida, slabe cirkulacije, uvećane prostate, povišenog holesterola, depresije, iako kapi brzo deluju i pokažu boljitak nakon nedelju dana treba ipak uzeti i više bočica za višenedeljnu terapiju,

Da li su biljne kapi potpuno prirodne, ima li u njima nekih hemijskih jedinjenja i aktivnih materija?

Biljne kapi su potpuno prirodan proizvod – to su ekstrakti lekovitog bilja u vodeno alkoholnom rastvoru. Nema u njima nikakve hemije, aditiva, konzervansa ili aktivnih farmaceutskih materija. U njima su samo prirodne aktivne supstance lekovitog bilja. 

Da li vaše kreme imaju kortikosteroide u sebi. 

Apsolutno ne. Naše kreme nemaju kortikosteroide a ni druge jake sintetičke aktivne materije za kožu. Mi pravimo samo biljne kreme. 

Mogu li se u isto vreme koristiti 2 ili tri različite vrste kapi?

U principu da, mogu se koristiti istovremeno 2 različite vrste kapi, stim da se ne uzimaju svaka po 3 puta dnevno, već jedne kapi 2 puta dnevno, i druge kapi 2 puta dnevno – znači ukupno se 4 puta dnevno uzimaju kapi. To je zbog toga da se ne bi napregnuo želudac. Takodje, različite kapi se ne uzimaju istovremeno i ne mešaju se. Uvek mora da bude razmak izmedju uzimanja različitih kapi najmanje pola sata.