Saveti

Makrobiotička ishrana, teorija i hrana koja se koristi u makrobitici

06.05.2019.

MACRO BIOS Šta je Makrobiotička ishrana, koja teorija stoji iza makrobiotike i kako se hrana koristi u makrobiotici Značenje reči makrobiotika je „veliki život“ - macros (veliki) i bios (život). Što bi Kushi Institut – jedan od svetskih autoriteta za…

Detaljnije

Šta su Mijazmi u homeopatiji - mijazam kao nasledna slabost organizma

03.05.2019.

BOLESNO NASLEDJE Šta su Mijazmi u homeopatiji i kako su otkriveni. Koje mijazme imamo. Kako mijazam kao nasledna slabost organizma deluje na homeopatsko lečenje Mijazmi su poseban deo homeopatije. Koncept duboko ukorenjene, hronične bolesti koja je uzročnik…

Detaljnije

Šta su psihoze - kako nastaje psihoza i kako se leči psihotični poremećaj

01.05.2019.

PSIHOTIČNI POREMEĆAJ Šta su psihoze i kako se manifestuje psihotični poremećaj. Kako nastaje psihoza i kako se leči. Lekovi za psihoze Sama reč psihoza zvuči opasno i teško, asocira na nešto dramatično i strano. U svakodnevnom kolokvijalnom govoru kažemo…

Detaljnije

Samuel Haneman - biografija osnivača homeopatije

30.04.2019.

OTAC HOMEOPATIJE Ko je bio Samuel Haneman, nemački lekar koji je otkrio princip kako homeopatija deluje. Kratka biografija osnivača homeopatije Iako korene homeopatije možemo da pronađemo u antičkoj Grčkoj i u drugim drevnim kulturama, čovečanstvo njen…

Detaljnije

Kako kajsije (Prunus armeniaca L.) poboljšavaju naše zdravlje

29.04.2019.

KAJSIJE ZA ZDRAVLJE Kajsije (Prunus armeniaca L.) kao rešenje za zdravstvene probleme - poboljšavaju vid i eliminišu efekat slobodnih radikala. Kajsije u službi zdravlja Kajsija (Prunus armeniaca L.) jedna je od najznačajnijih i najomiljenijih voća na…

Detaljnije

Zašto je pšenica (Triticum spp.) tako bitna za našu ishranu

26.04.2019.

SVE O PŠENICI Zašto je pšenica (Triticum spp.) jedna od najviše korišćenih biljaka u našoj ishrani? Kako nam pomaže pri varenju i kako sprečava rak debelog creva? Pšenica (Triticum spp.) je žitarica koja se najviše koristi u ishrani ljudi. Pšenica spada…

Detaljnije

Koja hrana utiče na lekove - namirnice koje smanjuju ili pojačavaju lek

25.04.2019.

HRANA I LEKOVI Saveti za to koja hrana utiče na lekove. Postoje namirnice koje utiču na lek i smanjuju ili pojačavaju dejstvo leka, te remete terapiju Grejpfrut, mleko, čokolada, alkohol ... Postoji naizgled običnih 8 namirnica koje poništavaju ili opasno…

Detaljnije

Kako Anis (Pimpinella anisum) ili Komorač utiče na naše zdravlje?

24.04.2019.

ANIS ZA ZDRAVLJE Kako anis utiče na naše celokupno zdravlje i na koje poremećaje ogranizma najbolje utiče? Kako utiče na nivo šećera u krvi? Anis (Pimpinella anisum) ili slatki komorač je biljka koja pripada porodici Apiaceae kojoj između ostalog pripadaju…

Detaljnije

Ulkus ili čir - što treba da znate o ulkusu - čiru 

23.04.2019.

SVE O ULKUSU Sve ono osnovno što treba da znate o ulkusu (čiru). Koji su najčešći simptomi oštećenja ulkusa? Kada treba da posetite lekara? Ulkus (čir) predstavlja oboljenje koje se karakteriše oštećenjem sluznice, submukoze i muskularis mukoze želuca…

Detaljnije

Karanfilić (Syzygium aromaticum) - slatki začin za naše celokupno zdravlje

22.04.2019.

MOĆI KARANFILIĆA Kakve sve moći ima karanfilić (Syzygium aromaticum) - začinska biljka koja se često koristi u slatkišima. Koja su lekovita svojstva ove zanimljive biljke? Karanfilić (Syzygium aromaticum) je biljka u našem narodu poznata i kao klinčić.…

Detaljnije