Cirkulacija i prirodni lekovi za cirkulaciju

BILJKA ZA CIRKULACIJU


Prirodni lekovi za cirkulaciju ili kojim prirodnim biljkama se može popraviti cirkulacija? Kojim organima je najviše potrebna dobra prokrvljenost?


Kakva vam je cirkulacija? Da li vam je neko pri rukovanju uzviknuo: „Vaše ruke su ledene, sigurno imate lošu cirkulaciju!“. Ponekad su hladne  ruke samo simptom hladnog okruženja i brzo se zagreju, ali u drugim slučajevima to ukazuje na osnovni problem cirkulacije.


Zašto je cirkulacija krvi važna?


Vaš cirkulatorni sistem arterija, vena i kapilara je super autoput od 96,500 km u kome vaša krv prenosi hranljive materije, vodu i kiseonik u svaku ćeliju u vašem telu  i odnosi otpadne proizvode.


Ako put postane blokiran ili se sužava, saobraćaj se može vratiti ili čak zaustaviti. U takvim slučajevima počnite da koristite BioCapillary kapi za cirkulaciju, videćete neverovatan efekat na poboljšanje cirkulacije i krvotoka.


Pored hladnih ruku i stopala, slaba cirkulacija utiče na svaki organ u vašem telu, jer svaki organ zavisi od bogate ponude kiseonika i hranljivih sastojaka.
 • Mozak - potrebna vam je zdrava cirkulacija da biste ostali energični uz očuvanje snažne memorije

 • Srce - dobra cirkulacija vam omogućava da izršite napor, poput penjanja uz stepenište ili šetnje oko bloka, a da ne postanete umorni

 • Cirkulacija jetre utiče na apetit i ton kože

 • Bubrezi - zdrava cirkulacija reguliše tečnosti koje protiču ili se izlučuju iz vašeg organizma

 • Ruke / stopala / noge - naročito sklone problemima cirkulacije, vaši ekstremiteti zavise od jakog krvotoka i fleksibilnih vena za zdravlje i udobnost


Lekovite biljke mogu da budu veoma moćne kada je cirkulacija u pitanju. To se vidi po preparatu BioCapillary koji može za 3 dana da vam poboljša cirkulaciju. Ne trajno, jer za trajne promene treba nekoliko meseci, ali da vam bude lakše i da su organi bolje prokrvljeni , to može. Neke od biljaka koje se nalaze u ovom preparatu a i neke druge lekovite biljke za cirkulaciju, koje vam mogu pomoći pri održavanju zdrave cirkulacije su:
 • Zeleni čaj


Zeleni čaj ima veliku medicinsku vrednost i poznato je da poboljšava funkciju ćelija koje pokrivaju kapilare. Istraživanje pokazuje da konzumiranje zelenog čaja može smanjiti rizik od nekih bolesti, uključujući rak i bolesti srca.


Pijenje zelenog čaja svakodnevno može takođe zaštititi osobe od sužavanja srčanih arterija i osobe koje imaju veliki rizik od moždanog udara jer poboljšava cirkulaciju krvi. Najbolji čaj za piće je 100% organski.
 • Arnika


Moćna lekovita biljka koja razbija trombove u krvnim sudovima. Deluje jako i zbog toga nije za nestručna lica, ne sme se samostalno upotrebljavati, jer može da izazove unutrašnja krvarenja.
 • Kleka


Kleka ima slično dejstvo kao i arnika ali deluje blaže i bezbednije na krvne sudove i samu krv. Zato su kleku gorštaci stavljali u rakiju i pravili klekovaču da bi im se popravila cirkulacija
 • Divlji kesten


Ekstrakt divljeg kestena je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih sastojaka za lečenje cirkulacije prirodnim putem, jer deluje i na vene i na kapilare.


BioCapillary Cirkulacija trombociti povećan nivo trombocita u krvi - krvni ugrušak, trombovi Priroda na Dar 
 • Bokvica


Bokvica čisti i delimično razredjuje krv pa se koristi u slučajevima gde postoji gusta i "teška" krv. Oči zasijaju od bokvice po kineskoj medicini.
 • Peršun


Peršun, popularna kulinarska travka, takođe se nalazi u mnogim dodatcima ishrani zbog svoje sposobnosti da deluje kao prirodni vazodilatator, što znači da otvara krvne prolaze kroz telo. Drugi korisni sastojci koje se nalaze u peršunu uključuju vitamine B12 i vitamin C koji takođe pomažu u poboljšanju cirkulacije.
 • Matičnjak


Melisa ima smirujuće dejstvo i koristi se za smirenje lupanja srca ali takodje i za širenje kapilara.
 • Đumbir


Poznat kao vazodilatator, đumbir otvara krvne sudove i omogućava protok krvi. Pored toga što je vazodilatator, koren đumbira se takođe koristi za poboljšanje varenja i regulisanje mučnine.


Uživajte u šolji čaja od đumbira svakodnevno, kako biste povećali svoj imuni sistem i promovisali zdravu cirkulaciju.
 • Crvena aleva paprika


Ljuta paprika se medicinski koristi već hiljadama godina. Primarna medicinska svojstva paprike dolaze od hemikalije nazvane kapsaicin. Ovaj sastojak je ono što daje paprikama ljuti ukus.


Aleva je i danas popularna i koristi se za regulisanje nekih kondicija, uključujući hronični bol, bol u grlu, glavobolju, zubobolju i slabu cirkulaciju.
 • Ginko


Iako na ginko možete gledati kao na „memorijsku biljku“, to dolazi od sposobnosti ginka da podstakne protok krvi u vašem telu, uključujući i vaš mozak, što ovu biljku čini najkvalitetnijim za cirkulaciju krvi uopšte.


Kao i Aleva paprika, podržava zdrav krvni protok i zdrave krvne sudove. Ja visoko preporučujem ginkgo za cirkulaciju, posebno za hladne ruke i stopala.
 • Hajdučka trava


Čuvena trava hajduka ima sjajna svojstva za cirkulaciju jer je puna kalijuma koji deluje na elastičnost krvnih sudova i neutrališe štetno dejstvo natrijuma.
 • Borovnica


Ova biljka se obično koristi za lečenje dijareje. Međutim, ona može poboljšati cirkuklaciju krvi usled njene sposobnosti da istanjuje kri.


U Evropi, borovnica se koristi kod pacijenata koji pate od hronične venske insuficijencije kada su vene u nogama oštećene i ne mogu sprovoditi dovoljno krvi u srce, a istraživanja na  životinjama pokazuju da borovnica poboljšava cirkulaciju kod pacijenata


Milan Popović