Homeopatski lek za astmu kod dece - lekovi za astmu koji najbrže deluju

HOMEOPATSKO LEČENJE ASTME

Kako izabrati homeopatski lek za astmu kod dece. Kako homeopatija leči dečiju astmu i izbor lekova

Astma je potencijalno ozbiljno, pa čak i po život opasno stanje. Dojenčad i deca sa astmom treba da dobiju medicinsku pomoć. Konvencionalni lekovi koji se koriste za lečenje astme, posebno kortiksteroidi, mogu oslabiti imunološku funkciju i dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Homeopatsko konstitucijsko lečenje je neophodna da bi se postigao trajni efekat kod lečenja astme, ali sledeći lekovi često mogu biti od pomoći u smanjenju tegobe koju akutni napad astme može izazvati. Da bi saznali šta je konstitucioni lek u homeopatiji pročitajte članak koji o tome piše na linku ovde 

Sledi opis homeopatskog leka koji je zapravo opis simptoma astme koji se jave kod deteta. Kad dete ima te simptome koje lek opisuje, takav homeopatski lek za astmu će najbolje delovati.

Lekovi koji su napisani velikim slovima se češće daju u praksi. Uvek se počinje davati lek u niskoj potenciji, 6C, 12C ili 30C, u vodi ili granulama, i na svakih 15 do 30 minuta dok ne dodje smirenje, posle toga na svakih 3 sata.

Homeopatski lekovi za astmu kod dece

Aconitum: Ovaj lek je veoma koristan u samim početnim fazama pojave astmatičnog disanja. Primetno je prisutna anksioznost, strah i nemir kod deteta. Daje se odmah čim se uoče prvi simptomi napada astme i on brzo smiruje simptome.

Antimonium tart: Karakterističan simptom dece kojima je ovaj lek potreban je kašalj koji odzvanja sa nemogućnošću iskašljavanja sluzi. Njihovo stanje se ponekad pogorša nakon što su ljuti ili iznervirani. Osećaju se pospano, slabo, a simptomi su obično gori u 4 sata ujutro. Njihove poteškoće u disanju mogu dovesti do toga da sede umesto da leže. Uporedo sa ovim poteškoćama sa disanjem su anksioznost, nemir i razdražljivost. Osećaju se hladno, ali ne vole zagušljive tople sobe i žele hladne sobe i otvorene prozore. Ovaj lek se retko daje na početku bolesti.

ARSENICUM: Nemir i anksioznost su izraženi kod dece sa astmom kojoj je potreban ovaj lek. Kako se astma nastavlja, oni su sve više i više uplašeni i uznemireni. Njihovi simptomi su gori od ponoći do 2 sata ujutru, i oni će se bacati i okretati u krevetu, ne mogu da nađu udoban položaj. Njihovo disanje je najbolje kada sede uspravno. Uprkos svom nemiru, umorni su i slabi. Veoma su hladni i bolji su po toploti. Primetno su žedni, ali samo uzimaju po male gutljaje vode.

Chamomilla: Ovaj lek treba uzeti u obzir za astmu nastalu nakon izliva besa kod deteta. Ako vam dete iz nekog razloga pobesni i počne da se gnevi a vrlo brzo zatim nastanu astmatični napadi uvek pomislite na homeopatski lek za astmu Kamilicu. Deca kamilice su veoma nestrpljiva tokom patnje. Imaju jak, suv kašalj tokom spavanja, a otežano disanje se oslobađa od savijanja glave unazad, boravka na hladnom vazduhu ili pijenja hladne vode.

IPECAC: Uporna mučnina sa opuštenim kašljem i zveckanjem u grudima, ali nemogućnost iskašljavanja sluzi karakteristični su za decu kojoj je ovaj lek potreban. Imaju gustu i lepljivu sluz koja je prošarana krvlju. Povraćanje pruža izvesno olakšanje njihovih simptoma jer pomaže da se eliminiše malo sluzi. Njihovi simptomi su gori u vrućem, vlažnom vremenu i pogoršavaju se najmanjim pokretom. Oni doživljavaju hladno znojenje ekstremiteta. Takođe mogu imati poteškoća sa spavanjem i prekomernom salivacijom.

Lobelia: Ovaj lek je poznat po lečenju astmatičnog disanja uporedo sa mučninom i povraćanjem. Ova deca obično imaju osećaj peckanja po celom telu, čak i na prstima ruku i nogu, što prethodi astmi. Astma se pogoršava izlaganjem hladnoći. Dete može da oseti slabost u predelu stomaka i osećaj kvržice iznad grudne kosti.

Nux vomica: Ovaj lek je dobar za lečenje astme kada deca osećaju napetost u stomaku, posebno ujutru ili posle jela. Imaju astmu sa gušenjem, anksioznošću, pritiskom u predelu stomaka, zujanjem u ušima, ubrzanim pulsom i znojenjem. Njihov napad je ponekad podstaknut polenskom groznicom. Oni osećaju da moraju da olabave odeću oko struka. Emotivno su više razdražljivi nego uplašeni.

PULSATILA: Ova deca imaju astmatično disanje u toplim ili zagušljivim prostorijama, po toplom vremenu ili nakon jedenja masne ili bogate hrane. Žele otvorene prozore i hladan vazduh. Oni su skloniji da imaju poteškoća sa disanjem uveče, posebno posle obroka. Oni žude za saosećanjem i društvom drugih. Veoma su zahtevni. Veoma su sugestivni: ako su roditelji zabrinuti za dete, dete postaje uplaćeno, ali ako su roditelji uvereni u sposobnost deteta da uskoro ozdravi, dete će biti umireno.

Sambucus: Ova deca dobijaju napad astme tokom spavanja, obično ih napadi bude u 3 sata ujutru. Njihovo disanje je otežano kada leže i delimično olakšano kada sede dok se bore za vazduh. Njihovo disanje se poboljšava dok sede, ali se onda pogoršava kada ponovo legnu da spavaju, da bi ponovo ustali i dahtali. Oni se jako znoje tokom budnog vremena, ali imaju tendenciju da se ne znoje tokom sna.

Spongija: Poznato je da je ovaj lek koristan za decu sa astmom koja imaju suv, hrapav, krupni kašalj. Njihovi vazdušni prolazi su suvi, sputum je odsutan, a glas je promukao. Astmu i kašalj može pogoršati hladan vazduh, tople prostorije, duvanski dim, razgovor, ležanje pognute glave, pijenje hladne tečnosti ili jedenje slatkiša. Simptomi takođe imaju tendenciju da se pogoršaju u ranom delu noći. Topla hrana ili pića, čak i u malim dozama, pružaju izvesno olakšanje, kao i sedenje i naginjanje napred.

Ako homeopatski lek za astmu ne pomogne detetu nakon par uzimanja, promenite lek i probajte sa drugim što sličnijim lekom.