BioHemor kapi za hemoroide i šuljeve brzo zaustavljaju krvarenje i smanjuju bol i otok

Cena: 1400.00 RSD

U cenu je uračunat PDV.

Popust na količinu!
1 bočica - 1400.00 RSD
2 bočice - 2380.00 RSD
3 bočice - 3360.00 RSD
4 bočice - 4200.00 RSD
Trošak dostave se plaća kuriri pri preuzimanju po cenovniku brze pošte i zavisi od težine paketa.

Na lageru: Dostupno .

BILJNE KAPI ZA HEMOROIDE

Izvanredan prirodni preparat BioHemor kapi su tinktura od lekovitog bilja koje po tradicionalnoj medicini zaustavlja krvarenje i jača vene. Dodatak ishrani koji se koristi kod krvarenja hemoroida i uvećanih šuljeva.

BioHemor kapi za hemoroide su dodatak ishrani na bazi lekovitog bilja koje se tradicionalno koristilo za uvećane hemoroide i šuljeve koje krvare. To su lekovite biljke, ako rusomača i hajdučka trava, koja su se tradicionalno upotrebljavale za rešavanje akutnih stanja i najtipičnijih hemoroidalnih simptoma.

Kad razmatrate lečenje hemoroida prirodnim putem Biohemor kapi su svakako prva preporuka kod razmatranja alternativnih tretmana.

U ovom slučaju je u pitanju preparat koji je nastao iz tradicionalne medicine koja je tražila narodni lek za uvećane hemoroide koji krvare. BioHemor kapi su oralni rastvor lekovitog bilja namenjen kao dodatak ishrani svima onima koji pate od hemoroidalne bolesti i imaju problema sa uvećanim hemoroidima, bilo da su unutrašnji ili spoljašnji šuljevi.

Stvorili smo BioHemor biljne kapi kao dodatak ishrani za hemoroide sa idejom da korisnicima ponudimo jeftino i prirodno rešenje za hemoroide koji krvare i koji su uvećani ali ne toliko da su stigli do IV stadijuma kada je samo operacija konačno rešenje. Ukoliko imate uvećane hemoroide, ovo je idealan prirodni preparat za šuljeve.

U sastav BioHemor kapi ulaze sledeće lekovite biljke: Hajdučka trava, Divlji kesten, Rusomača, Kantarion i Kleka.

Prirodni preparat je pre svega baziran na dejstvu lekovite biljke Rusomače da zaustavlja krvarenje iz vena, kapilara, hemoroida. Rusomača ili Torbica, Hoću neću, je biljka koja dokazano zaustavlja krvarenje. Divlji kesten je poznat kao biljka koja potpomaže cirkulaciju i čisti vene, Hajdučka trava oporavlja kožu i sluzokožu te smiruje upale, Kantarion ima antiupalna svojstva, dok se Kleka tradicionalno koristi za krvotok i vene.  

Šta su hemoroidi 

Unutrašnji i spoljašnji hemoroidi su arteriovenske anastomoze, skup spojeva vena i arterija, čvorići koji se pune krvlju pri normalnom funkcionisanju stolice. Kada krv usled slabosti vena, vezivnog tkiva ili preterane napetosti počne da se skuplja i zaustavlja u tom spletu, nastaju uvećani hemoroidi.

Uzroci nastanka hemoroida su: gojaznost, dugo sedenje – hemoroidi kao profesionalna bolest, često napinjanje pri pražnjenju, trudnoća, genetska osnova, seksualni odnosi, visok holesterol, slabost tkiva analnog otvora. Simptomi hemoroida su bol, svrab, uvećani hemoroidi osetljivi na dodir i krvarenje iz hemoroida.

Lečenje hemoroida može biti konzevrativno i hirurški. U konzervativno lečenje hemoroida spada upotreba čepića, tableta, melema, ulja i krema za hemoroide, uz dijetalnu ishranu i kretanje. Hirurško lečenje hemoroida se koristi kod hemoroida III i IV stepena gde se ukljanjaju hemoroidi.

Postoji čitav hiz hirurških metoda za uklanjanje hemoroida. Hirurško uklanjanje hemoroida se svodi na podvezivanje hemoroida koji vremenom otpadnu, čime se uvećani hemoroid uklanja. Medjutim, ako se ne vodi računa, može se pojaviti novi hemoroid na drugom mestu.

Prirodno lečenje hemoroida biljkama je sa te strane povoljnije. Spoljašnji hemoroidi se mogu u potpunosti povući ako ne dodju do nepovratne faze. Unutrašnji hemoroidi se takodje mogu povući ali je lečenje spoljašnjih hemoroida malo složenije jer im se teže prilazi. Najbolje je da se spoljašnji i unutrašnji hemoroidi leče prirodnim preparatima spolja i iznutra.

Hemoroidi čak i III stepena se mogu povući ako znate kako da lečite uvećane hemoroide. Prirodno lečenje hemoroida se sprovodi spolja kremom za hemoroide i iznutra kapima.

BioHemor kapi se koriste kao dodatak ishrani i kao dodatak klasičnoj medicinskoj terapiji kod uvećanih hemoroida, hemoroida koji krvare, kod terapija za razbijanje trombova, za omekšavanje hemoroidalnog tkiva i spleta vena i njihovo jačanje.

Prirodno i tradicionalno tretiranje hemoroida

Zato mi uz BioHemor biljne kapi koje deluju iznutra preporučujemo da se koristi i BioHemor krema za hemoroide, jer ona deluje spolja. U pitanju je visoko kvalitetna i efektna biljna krema za hemoroide koja pomaže spolja i iznutra.

Probajte Biohemor kremu i videćete koliko je blagotvorna a nije skupa, to je naš doprinos pacijentima jer je i nama njena formula poklonjena od vrhunskih znalaca travarstva i farmacije.

Preporučujemo BioHemor komplet u kome su krema i kapi za hemoroide po povlašćenoj ceni od 1700 dinara!

Prirodni lekovi za hemoroide su: nevenova krema, kantarionovo ulje, ulje oraha, čaj od rusomače, mast od hajdučke trave, krompir, kupke u čaju od steže, gel od gaveza, arnika, divlji kesten, idjirot.

Mnoge još lekovite biljke mogu poslužiti kao biljni lek za šuljeve, stim da neke deluju kao lek za šuljeve koji krvare a neke i ne deluju. Mahom lekovite biljke koje stežu deluju na zaustavljanje krvarenja, a biljke koje čiste krv deluju na smanjenje otoka hemoroida.

Najpoznatiji tradicionalni prirodni lek za hemoroide na biljnoj osnovi je krema od nevena, mada krema od nevena ne zaustavlja krvarenje hemoroida, pa danas postoje mnogo efikasnija sredstva za lečenje hemoroida koji krvare. Na primer, tu su naše biljne kapi za hemoroide koji krvare, jer one iznutra zaustavljaju krvarenje iz šuljeva.

Kako se leče hemoroidi i šuljevi prirodnim putem?

Pre svega, osoba mora da ima redovnu i meku stolicu ali ne čestu, ne više od jednom dnevno, da se ne bi naprezala, što znači da mora da se hrani sa dosta biljne hrane koja ima balastne materije u sebi. Ako imate tvrdu i neredovnu stolicu, uzmite naš blagi i pouzdani prirodni purgativ BioLaksativ biljne kapi čišćenje creva i zatvor stolice.

Treba da se izbegavaju jako začinjena i ljuta jela. Treba smršati ako ste gojazni. Kretanje je obavezno da bi se podstakla cirkulacija krvi. Ne sme se sedeti dugo u toaletu na pražnjenju. Prirodna terapija za hemoroide podrazumeva da deluje na hemoride spolja i iznutra.

Spolja – krema za hemoroide. Iznutra – kapi za hemoroide. Ovo je terapija za šuljeve na biljnoj osnovi koja daje brze i odlične rezultate i uz malo discipline vas može potpuno izlečiti od hemoroida.

Nije dovoljno samo znati kako zaustaviti krvarenje iz hemoroida i svrab anusa. Potrebno je da se hemoroid smanji i nestane, da se vene pročiste i skupe, da se ponovo stvori normalno funkcionisanje analnog otvora. Za to služe lekovite biljke Divlji kesten i Kleka.

BioHemor kapi se mogu piti zajedno uz sve medicinske lekove raznih vrsta jer nemaju kontraindikacija sa njima osim sa lekovima za hemofiličare koji zgrušnjavaju krv.

Preporučena upotreba proizvoda: četiri puta dnevno po 40 kapi (približno 2 ml), rastvoriti u 2-3 dl vode ili voćnog soka, i popiti pre ili između obroka.

Posebna upozorenja. Proizvod je namenjen osobama starijim od 18 godina, uz prethodno savetovanje sa lekarom. Nije namenjen trudnicama i dojiljama. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka, a posebno na biljke iz familije Asteraceae (kamilica, neven, ambrozija), kao ni osobe sa bubrežnim ili srčanim oboljenjima. Ukoliko primate bilo kakvu terapiju, pre upotrebe proizvoda konsultujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Osobe svetle puti, tokom uzimanja proizvoda, treba da izbegavaju izlaganje tela Sunčevim zracima. Primenu proizvoda, retko, mogu da prate blaga mučnina i osećaj nelagode. Kod preosetljivih osoba, mogući su znaci alergijskih reakcija.

Proizvod sadrži alkohol.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu!

Čuvanje: proizvod čuvati u originalnom pakovanju na sobnoj temperaturi (do 25°C), na suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Cena biljnih kapi za hemoroide je 1400 dinara plus ptt troškovi dostave brzom poštom.

Zapremina bočice: 100 ml

BioHemor kapi su zvanično registrovan preparat u Ministarstvu zdravlja Srbije pod brojem 10266/2022

 

Sastav

DEJSTVO AKTIVNIH SASTOJAKA

  1. Herba rusomače, Capsella bursa-pastoris (L.) Medikus, Brassicaceae)

Drogu Bursae pastoris herba čini svež ili osušen nadzemni deo rusomače, Capsella bursa-pastoris (L.) Medikus. Biljka je uobičajena, kosmopolitska, ruderalna vrsta koja se smatra uobičajenim flornim elementom Evrope, zapadne Afrike i Azije.

Sastav. Sadrži flavonoide (kvercetin, tricin, diosmetin, kempferol, luteolin, hesperetin i njihove derivate – heterozide kao što su rutin, diosmin, hesperidin, luteolin-7-rutinozid, luteolin-7- galaktozid, kvercetin-3-rutinozid),  amine (holin, acetilholin, histamin), aminokiseline (22, među kojima su najvažnije prolin, tiramin i ornitin), (poli)peptide (α- i γ-aminobuterna kiselina, α-aminoadipinska kiselina) i proteine,  alifatične i fenolkarboksilne kiseline (hlorogenska, vanilinska, siringinska, fumarna), etarsko ulje (glavni sastojak kamfor), smole, saponozide, glukozinolate, vitamine (karotenoidi, askorbinska kiselina, vitamin K), mineralne materije (soli kalcijuma i natrijuma) itd.

Primena. Prema Evropskoj agenciji za lekove (EMA), koristi se kao tradicionalni biljni lek za ublažavanje obilnog menstrualnog krvavljenja kod žena sa urednim menstrualnim ciklusom.

Kontraindikacije. Preosetljivost na sastojke.

Neželjena delovanja. Nisu zabeležena.

Interakcije sa lekovima, hranom i dijetetskim suplementima. Nisu opisane.

Posebna upozorenja i mere opreza. Zbog nedostatka podataka o bezbednosti, ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama.

Doziranje. Sa primenom se započinje 3-5 dana pre menstruacije i nastavlja se dokle god traje menstrualno krvavljenje. a) Usitnjena biljna supstanca: 1-5 g za pripremu čajnog napitka 2-4 puta dnevno (dnevna doza: 3-20 g); b) tečni ekstrakt (DER 1:1, rastvarač za ekstrakciju etanol 25% V/V): 1-4 ml 3 puta dnevno (dnevna doza: 3-12 ml).

  1. Seme divljeg kestena, Aesculus hippocastanum L., Asteraceae)

Drogu Hippocastani semen (biološki izvor: Aesculus hippocastanum L., Hippocastanaceae) čine sirovi kotiledoni semena divljeg kestena.

Upotreba u tradicionalnoj i zvaničnoj medicini. U tradicionalnoj medicini, koristi se u lečenju bacilarne dizenterije i groznice. Takođe, kao hemostatik kod obilnog menstrualnog ili drugih vrsta krvavljenja opisanih u ginekologiji, odnosno kao tonik. U zvaničnoj medicini, interno, u lečenju simptoma hronične venske insuficijencije (bol, osećaj težine u nogama, noćni grčevi u listovima, svrab i edem). Eksterno, u simptomatskom lečenju hronične venske insuficijencije, masnica i modrica.

Hemijski sastav. Droga sadrži 10-20% saponinskog kompleksa poznatog kao escin. Escin je smesa triterpenskih saponozida koji su derivati dva aglikona: protoescigenina i baringtongenola C. Oba pripadaju olean-12-en seriji i visoko su hidroksilovani. Pomenute hidroksilne grupe su esterifikovane različitim alifatičnim kiselinama, pa se zbog toga u drogi javlja izuzetno kompleksna smesa saponozida. Pored saponozida, prisutni su i flavonoidni i kumarinski heterozidi, proantocijanidini i tanini u semenjači, mala količina masnog ulja, 40-50% skroba, šećere i belančevine.

Delovanje i primena. Escin deluje antiinflamatorno, antiedematozno i antieksudativno. Ovakva delovanja su izrazitija u početnim fazama upalnih procesa. Saponozidi pojačavaju osnovni tonus krvnih sudova, smanjuju permeabilnost i pojačavaju otpor u kapilarima, što se objašnjava interakcijom između saponozida i lizozomalnih enzima, kao i mogućim povećanjem nivoa ACTH i kortikoida. Preparati na bazi escina se najčešće primenjuju kod poremećaja periferne venske i limfne cirkulacije donjih ekstremiteta, kod poremećaja rektalne cirkulacije i raznih oštećenja sluznica.

Prema EMA, seme divljeg kestena je biljni lek namenjen oralnoj primeni kod hronične venske insuficijencije, koja se karakteriše otečenim nogama, varikoznim venama, osećajem težine, bolom, zamorom, svrabom, napetošću i grčevima u listovima. Takođe, kao tradicionalni biljni lek namenjen dermalnoj primeni za ublažavanje simptoma diskomfora i težine u nogama koji su u vezi sa manjim poremećajima venske cirkulacije, ili kao tradicionalni biljni lek za ublažavanje lokalnih edema ili hematoma.

Kontraindikacije. Primena proizvoda na bazi semena divljeg kestena je kontraindikovana u slučajevima preosetljivosti na sastojke ove droge.

Neželjena delovanja. Blagi i prolazni simptomi poremećaja funkcije gastrointestinalnog trakta, kao što su mučnina i osećaj nelagodnosti. Nakon primene na kožu, zabeleženi su slučajevi ispoljavanja reakcija preosetljivosti na koži (svrab i eritem), nepoznate učestalosti.

Interakcije sa lekovima, hranom i suplementima. Nisu poznate.

Posebne mere opreza. Zbog nedostataka jasnih dokaza o bezbednosti primene oralnih preparata semena divljeg kestena tokom trudnoće i laktacije, ne preporučuje se njihovo korišćenje tokom graviditeta i dojenja bez konsultacija sa lekarom ili farmaceutom.

Doziranje. Suvi ekstrakt (etanol 40-80% v/v, standardizovan na 16-28% triterpenskih glikozida računato kao escin), u dozi kojoj odgovara 50 mg escina, 2 puta dnevno.

  1. Herba hajdučke trave (Millefolii herba, Achillea millefolium L., Asteraceae)

Drogu Millefolii herba čini osušeni vršni deo hajdučke trave (Achillea millefolium L., Asteraceae), prikupljen tokom cvetanja biljke. Ova biljna vrsta se smatra nativnom u Aziji, Evropi i Severnoj Americi, a rasprostranjena je širom umerenog klimatskog pojasa u svetu, jer se i gaji.

Hemijski sastav. Sadrži 0,2–1,0% etarskog ulja. Budući da se radi o hemijski polimorfnoj zbirnoj biljnoj vrsti, hemijski sastav etarskog ulja zavisi od ploidnosti (broja hromozoma). Diploidne i tetraploidne biljke sadrže proazulenske seskviterpene, koji se nakon izlaganja povišenoj temperaturi transformišu u obojene azulene; između ostalog, hamazulen (do 25% etarskog ulja) i ahilicin. Drugi osnovni sastojci etarskog ulja diploidnih i tetraploidnih biljaka su α-pinen (23%), β-pinen (5%) i kariofilen (10–22%). Heksaploidne biljke ne sadrže proazulenske seskviterpene, a sadrže približno 50% mono- i seskviterpena, od kojih su mnogi oksidovani. U etarskom ulju ovih biljaka prisutni su i kamfor (18%), sabinen (12%), 1,8-cineol (10%) i α-pinene (9%). Oktaploidne biljke sadrže oko 80% oksidovanih monoterpena, sa linalolom kao glavnim sastojkom. Što se drugih sastojaka tiče, u drogi su prisutni flavonoidi, kumarini i tanini.

Primena u tradicionalnoj i zvaničnoj medicini. Herba hajdučke trave se primenjuje interno kao emenagog, za ispiranje očiju, kao hemostatik, laksantno sredstvo, sredstvo za umirenje, protiv ćelavosti, prostatitisa i vrtoglavice. Takođe, kod gubitka apetita, prehlade, dispepsije, spastičkog diskomfora digestivnog trakta, kao holeretik. Eksterno, za lečenje hemoroida, hematoma i opekotina, ili u lečenju zapaljenja kože, ozleda kože i menstrualnih poremećaja.

Prema EMA, herba hajdučke trave se prepoznaje kao tradicionalno biljno lekovito sredstvo za pripremu čajnog napitka i tečnih preparata za oralnu primenu u lečenju privremenog gubitka apetita (indikacija 1), blagih, spazmičnih gastrointestinalnih smetnji kao što je nadimanje i prekomerno stvaranje gasova (indikacija 2),  blagih grčeva u vezi sa menstrualnim ciklusom (indikacija 3) ili spolja, u lečenju manjih površinskih ozleda (indikacija 4).

U ove svrhe, koriste se: a) usitnjena biljna supstanca, b) sok ceđen iz sveže herbe (DER: 1:0,6-0,9), c) tečni ekstrakt (DER 1:1, etanol 25% V/V), d) tinktura (1:5, etanol 45% V/V), e) tinktura (1:5, etanol 31,5% V/V).

Kontraindikacije. Primena proizvoda na bazi herbe hajdučke trave je kontraindikovana kod osoba preosetljivih na hajdučku travu i druge biljke iz familije Asteraceae (kamilica, ambrozija).

Ne preporučuje se osobama sa gastričnim i duodenalnim ulkusom, osobama sa okluzijom žučnih puteva ili oboljenjima žučne kesice, trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Neželjena delovanja. Ukoliko se koristi na propisan način i u propisanom doznom režimu, neželjeni efekti primene su sporadični. Moguće su alergijske reakcije slabijeg intenziteta, koje se manifestuju kao osip.

Interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Nisu opisane.

Doziranje. Prema EMA, u lečenju privremenog gubitka apetita (indikacija 1), blagih, spazmičnih gastrointestinalnih smetnji kao što je nadimanje i prekomerno stvaranje gasova (indikacija 2), koriste se a) Biljni čaj: 2-4 g usitnjene biljne supstance za pripremu 250 ml infuza, 3-4 puta dnevno između obroka (6-16 g). b) Ceđeni sok: 5-10 ml 2-3 puta dnevno. c) Tečni ekstrakt: 2-4 ml 3 puta dnevno. d) Tinktura (etanol 45% V/V): 2-4 ml 3 puta dnevno. e) Tinktura (etanol 31,5% V/V): 4,3 ml (= 4,2 g) 4 puta dnevno.

Za indikaciju “gubitak apetita”, naznačiti da se tečni preparat uzima 30 minuta pre obroka.

Kod grčeva u vezi sa menstrualnim ciklusom (indikacija 3) koristi se a) Biljni čaj: 1-2 g usitnjene biljne supstance za pripremu 250 ml infuza, 2-3 puta dnevno (2-6 g).

U lečenju manjih površinskih ozleda (indikacija 4), koristi se a) 3,5 g usitnjene biljne supstance za pripremu 250 ml infuza namenjenog kutanoj primeni, 2-3 puta dnevno.

  1. Herba kantariona, Hypericum perforatum, Hypericaceae

Drogu Hyperici herba čini osušeni vršni deo kantariona (Hypericum perforatum L., Hypericaceae), prikupljen tokom cvetanja biljke. Kantarion samoniklo raste u severnoj i južnoj Africi, Južnoj Americi, Aziji, Australiji, Evropi i Novom Zelandu, a naturalizovan je u SAD.

Hemijski sastav. Droga je vrlo složenog sastava. Glavni sastojci su naftodiantroni (hipericin i pseudohipericin), derivati floroglucinola (hiperforin i adhiperforin), flavonoidi (hiperozid, kvercitrin, izokvercitrin, rutin) i katehinski tanini.

Delovanje i primena. U tradicionalnoj medicini, koristi se kao antiflogistički agens u lečenju inflamatornih procesa na sluzokoži bronhija i urogenitalnog trakta, lečenju poremećaja u funkcionisanju hepatobilijarnog sistema, ublažavanju iritacije mokraćne bešike, lečenju prehlade, dijabetesa, dispepsije, hemoroida, neuralgija, migrene i kožnih oboljenja. Takođe, opisani su primeri upotrebe kantariona kao diuretika, emenagoga i antimalarika. Spolja se koristi za lečenje manjih ozleda kože, opekotina i kožnih ulcera, a topikalno za ublažavanje virusnih infekcija. U poslednje vreme, koristi se u simptomatskom lečenju blagih i umerenih depresivnih epizoda, što ima kliničku potvrdu.

Evropska agencija za lekove (EMA) je objavila dve monografije posvećene drogi Hyperici herba; jedna se odnosi na tradicionalnu, a druga na dobro utemeljenu primenu. Prema EMA, preparati droge Hyperici herba tradicionalno se koriste za ublažavanje privremene mentalne iscrpljenosti (indikacija 1), u simptomatskom tretmanu manjih inflamacija kože (kao što su opekotine od Sunca) i kao pomoćno sredstvo u lečenju manjih ozleda kože (indikacija 2), ili za simptomatsko ublažavanje blagog gastrointestinalnog diskomfora (indikacija 3). Što se tiče dobro utemeljene primene, proizvodi na bazi droge Hyperici herba se koriste u lečenju blagih do umerenih depresivnih epizoda (prema ICD-10) – indikacija 1, ili za kratkoročno lečenje simptoma blagih depresivnih poremećaja – indikacija 2.

U pomenutim terapijskim područjima, prema EMA, tradicionalno se koriste sledeći preparati droge Hyperici herba: A) suvi ekstrakt (DER 4-7:1, etanol 38% m/m), B) tečni ekstrakt (DER 1:4-20, biljno ulje), C) tečni ekstrakt (DER 1:13, ulje kukuruznih klica ili neko drugo podesno biljno ulje), D) tinktura (1:10, etanol 45-50% v/v), E) tinktura (1:5, etanol 50% v/v), F) tečni ekstrakt (DER 1:2, etanol 50% v/v), G) tečni ekstrakt (DER 1:5-7, etanol 50% v/v), H) sok sveže herbe (DER 1,1-2,5:1), I) usitnjena biljna supstanca, J) sprašena biljna supstanca. Dobro utemeljenu primenu imaju sledeći preparati: A) suvi ekstrakt (DER 3-7:1, metanol 80% v/v), B) suvi ekstrakt (DER 3-6:1, etanol 80% v/v) i C) suvi ekstrakt (DER 2.5-8:1, etanol 50-68% v/v). Svi proizvodi sa dobro utemeljenom primenom, koriste se oralno. Tradicionalni proizvodi i oralno, i spolja.

Za indikaciju 1 (ublažavanje privremene mentalne iscrpljenosti), koriste se biljna supstanca i lekoviti proizvodi obeleženi sa A, C, D, E, F, G, H, I, J. Za indikaciju 2 (simptomatski tretman manjih inflamacija kože, lečenje manjih ozleda kože), koriste se lekoviti proizvodi obeleženi sa B, D, E, I. Lečenju gastrointestinalnog diskomfora (indikacija 3) namenjen je samo proizvod označen sa I (usitnjena biljna supstanca, za pripremu čajnog napitka).

Kontraindikacije. Proizvodi na bazi herbe kantariona su kontraindikovani kod osoba preosetljivih na sastojke.

Interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Ukoliko se proizvod na bazi herbe kantariona uzima na propisan način (što će obezbediti dnevni unos hiperforina <1 mg) i ne duže od 1-2 sedmice, ne očekuju se klinički relevantne interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Neophodne su konsultacije sa lekarom ili farmaceutom.

Neželjena delovanja. Od neželjenih reakcija, mogući su gastrointestinalni poremećaji, alergijske reakcije (fotosenzibilizacija), zamor i nemir.

Posebna upozorenja. Primena kod trudnica, dojilja, dece i adolescenata mlađih od 18 godina se ne preporučuje. Osobe svetle puti koje uzimaju proizvode na bazi kantariona mogu da nepovoljno reaguju na intenzivnu sunčevu svetlost.

Doziranje. Prema EMA, lekoviti proizvodi koji se tradicionalno koriste u lečenju privremene mentalne iscrpljenosti, doziraju se na sledeći način.

Odrasli i starije osobe. A: pojedinačna doza 60-180 mg, dnevna doza: 180-360 mg. C: pojedinačna doza: 200 mg, dnevna doza: 600 mg. D: pojedinačna doza: 2-4 ml, dnevna doza: 6-12 ml. E: pojedinačna doza: 1-1,5 ml, dnevna doza: 3-4,5 ml. F: pojedinačna doza: 0,8-1,2 ml, dnevna doza: 2,4-3,6 ml. G: pojedinačna doza: 1,3 ml, dnevna doza: 4 ml. H: pojedinačna doza: 10-20 ml, dnevna doza: 10-30 ml. I: pojedinačna doza 1,5-2 g, dnevna doza: 3-6 g, za pripremu čajnog napitka. J: pojedinačna doza: 300-500 mg, dnevna doza: 900-1000 mg.

Specifično, za indikaciju 3 (gastrointestinalni diskomfor), dnevna doza usitnjene biljne supstance je 4 g.

  1. Bobičasta šišarica kleke, Juniperus communis, Cupressaceae.

Kao droga, koriste se zrele, sirove ili osušene bobičaste šišarice kleke, borovice ili venje (Juniperus communis, Cupressaceae), sakupljene u jesen, posle prvih mrazeva. Posle trijaže, zreli, zdravi i celi plodovi se suše prirodno ili u termičkim sušarama (do 35oC). Plodovi drugih vrsta kleke se ne smeju koristiti, niti smeju biti prisutni u uzorku droge (J. sabina – gluva kleka, J. oxycedrus – crvena kleka, J. phoenicea – ljuta smreka).

Hemijski sastav. Sadrži do 2,5% etarskog ulja (sa α- i β-pinenom i terpinen-4-olom kao glavnim sastojcima), flavonoide, proantocijanidine, diterpenske sastojke, invertni šećer, vosak, smole i organske kiseline.

Delovanje i primena. Za terapijsku aktivnost ove droge odgovorno je etarsko ulje. Diuretičko delovanje potiče od monoterpenskog cikličnog alkohola, terpinen-4-ola. Deluje nadražajno na samo tkivo bubrega i pojačava ekskreciju urina. Prema EMA, bobičaste šišarice kleke su tradicionalni biljni lek za povećanje količine izlučenog urina, radi ispiranja urinarnog trakta, koji se koristi kao adjuvantno sredstvo kod blažih nekomplikovanih urinarnih infekcija (indikacija 1) ili tradicionalni biljni lek za simptomatsko lečenje digestivnih poremećaja kao što su dispepsija i nadimanje (indikacija 2).

Kontraindikacije. Preosetljivost na sastojke bobičastih šišarica kleke. Ozbiljna bubrežna oboljenja, uključujući infektivni intersticijelni nefritis, pijelitis i pijelonefritis. Stanja kod kojih se preporučuje smanjen unos tečnosti (npr. teška srčana oboljenja).

Interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Nisu opisane.

Neželjena delovanja. Moguće su alergijske kožne reakcije. Učestalost nije poznata.

Posebna upozorenja. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i osobama mlađim od 18 godina.

Doziranje. Biljna supstanca: prvog dana, uzme se 5 bobičastih šišarica kleke, dobro sažvaće i proguta. Broj šišarica se povećava svakog dana za jednu, dok se ne dostigne broj šišarica od 15. Tada se broj šišarica smanjuje svakog dana za jednu, dok se ne dostigne ponovo broj od 5 šišarica. Terapija traje 21 dan, a najviša dnevna doza je 15 bobičastih šišarica. Preparati biljne supstance: a) Usitnjena biljna supstanca za pripremu infuza: 2 g 2-3 puta dnevno. b) Tečni ekstrakt (DER 1:1; 25% etanol v/v): 2-4 ml 3 puta dnevno. c) Tinktura (odnos droga-rastvarač 1:5, etanol 45% v/v): 1-2 ml 3 puta dnevno. d) Žitki ekstrakt (DER 1,7-1,8:1, voda): 0,57 g jednom dnevno).

Kako se koriste biljne kapi

Kad, kako i koliko dugo se uzimaju biljne kapi

Biljne kapi ili tinktura su vodeno alkoholni rastvor lekovitog bilja. U tom smislu su jače koncentracije lekovitih materija u odnosu na čaj, koji je vodeni rastvor lekovitog bilja.

U odnosu na čaj, kapi osim što deluju jače, često deluju i drugačije, jer alkohol kao rastvarač iz lekovitog bilja izvlači lekovite materije koje voda kao rastvarač ne uspeva. Isti sastav lekovitog bilja u kapima i u čaju često ne deluje isto, niti na iste zdravstvene probleme.

 

Kako se uzimaju kapi?

Biljne kapi BioHemor se najčešće uzimaju po sledećem protokolu:

– 40 kapi (ili kafena kašičica) se razmuti u čaši vode – to je jedna doza kapi

– jedna doza kapi se popije 15 do 20 minuta pre jela, na prazan stomak

– tokom dana se uzimaju 2 doze kapi, ujutru i uveče – ukupno 100 kapi

To je iskustveno najbolji protokol za korišćenje kapi. Na taj način bočica kapi od 100 ml će vam trajati za oko 3 nedelje korišćenja.

Često na kutijama biljnih kapi piše da se uzimaju u većim koncentracijama – po više kapi. Možete se držati te preporuke sa ambalaže ako smatrate da naša preporuka nije adekvatna.

Ta preporuka koja piše na ambalaži proizvoda je stručno mišljenje Farmaceutskog fakulteta radjena na osnovu aktivnih sastojaka lekovitog bilja koje je po farmakopeji nadležno za odredjene zdravstvene probleme. U proračun kapi nisu uključene i druge lekovite biljke koje su u preparatu a koje tradicionalna medicina prepoznaje kao delotvorne za taj problem.

 

Koliko dugo se kapi mogu piti bez prestanka?

Biljne kapi možete piti 3 meseca bez prestanka a onda je poželjno napraviti pauzi od 10 do 15 dana, pa se onda opet može nastaviti ciklus od 3 meseca dalje upotrebe.

Sve naše biljne kapi su potpuno bezbedne za upotrebu.


Naručivanje za SVET

Kako naručiti naše proizvode za Makedoniju, Sloveniju, Hrvatsku – Evropu – Afiku – Ameriku, Australiju i sve ostale zemlje sveta?

Naručivanje za inostranstvo

Biljne kapi

Priroda na Dar biljne kapi ili tinkture su mešavina ekstrakata lekovitog bilja. Biljne kapi su jače od čajeva i brže deluju na zdravlje. Formulacija lekovitog bilja, koje biljke ulaze u sastav tinkture su glavni razlog zašto neke biljne kapi deluju a druge ne.

Priroda na Dar prirodne biljne kapi su selekcija najboljih formula za razne bolesti.

Tako da u ponudi imamo BioLiver kapi za masnu jetru koje pomažu odmašćivanje jetre. Masna jetra je čest poremećaj usled konzumiranja alkohola I kalorične ishrane. BioLiver kapi smanjuju visok holesterol i trigleciride u krvi.

Zatim tu su Biogast kapi za gastritis I protiv viška želudačne kiseline koje smanjuju nadutost, kiselinu i gasove. Pokazale su se I kao biljno rešenje I uspešan lek za helikobakte pilori.

BioColon kapi za nervozna creva deluju na bolest koja se zove IBD – Sindrom nervoznih creva ili nervozan stomak. To je poremećaj stomaka gde se javljaju dijareja, nadimanja, krčanje creva, bol u stomaku.

Tu je I tražena BioCapillary tinktura za cirkulaciju koja pojačava krvotok, čisti krvne sudove od naslaga I razredjuje krv I razlaže trombove. Koriste se kad postoji slabo srce i promene na krvnim sudovima.

BioRelaks kapi za smirenje se sa velikim uspehom koriste kod nesanice. I nesanica stara više godina se uspešno leči sa BioRelaxom. A oni koji imaju depresiju ili osećaju anksioznost sa uspehom koriste BioMind kapi protiv depresije. To je tinktura koja jača psihu I jača živce.

I na kraju, ako imate tvrdu stolicu I lenja creva, najbolji prirodni preparat za opstipaciju su BioLaksativ biljne kapi. Kapi za zatvro stomaka podstiču rad creva I kontrakcije, te se normalizuje svakodnevna stolica, smanjuju gasovi I nadimanja.

Korisni članci

PH BALANS ORGANIZMA Značaj pH balansa za smanjenje kiselosti organizma. Zašto je kiselost organizma štetna i kako dobiti bazni ph balans U današnjem svetu, u kojem smo izloženi raznim štetnim faktorima kao što su nezdrava…

Detaljnije

Lipom (masno tkivo) je sporo rastuća masna kvržica koja se najčešće nalazi između kože i donjeg mišićnog sloja. Lipom, koji je na pritisak kao testo i obično nije osetljiv, lako se pomera blagim pritiskom prsta. Lipomi se obično otkrivaju…

Detaljnije

Sindrom iritabilnih creva (IBS) može izazvati različite simptome, uključujući probleme sa varenjem, promene u pražnjenju creva, umor i anksioznost. Identifikovanje okidača i pravljenje promena u ishrani i stilu života može biti korisno. Sindrom iritabilnog…

Detaljnije

Prirodom protiv stresa i nervoze - prirodni lekovi za smirenje Šta sve imamo na raspolaganju u prirodi od biljaka i hrane za eliminaciju stresa, nesanice i anksioznosti  Stres, anksioznost i depresija su najčešći psihički problemi…

Detaljnije

LEKOVIT PERŠUN Započnite jutro na najbolji moguć način uz lekoviti napitak! Probajte magični spoj peršuna i limuna, ovaj sok je zdrav za sve sisteme u vašem organizmu. Peršun Peršun je gotov svima poznat kao “obična…

Detaljnije

Anus je spoljašnji otvor našeg digestivnog sistema koji se nalazi na dnu rektuma, kroz koji se naša stolica izlučuje iz tela. Unutar sluznice anusa nalaze se male žlezde koje stvaraju sluz. Ponekad, zbog različitih skupova razloga…

Detaljnije