Čaga gljiva (Inonotus obliquus) - lekovita pečurka u kapsulama sa 30% betaglukana 60 x 500 mg

Cena: 3300.00 RSD

U cenu je uračunat PDV.

Popust na količinu!
1 komad - 3300.00 RSD
2 komada - 6270.00 RSD
3 komada - 8910.00 RSD
4 komada - 11220.00 RSD

Ovaj proizvod trenutno nije dostupan.

Na lageru: Trenutno nije dostupno .

BREZINA GLJIVA ČAGA

Legendarna lekovita gljiva Čaga (Inonotus obliquus) iz severnih šuma Kine, Skandinavije i Rusije koja  brzo diže imunitet kod teških bolesti, isceljuje stomak i reguliše šećer, sada kao Čaga kapsule od 500 mg sa 30% betaglukana

U svetu prirodnih lekova, lekovita gljiva Čaga ili zauzima posebno mesto kao dragoceni dar prirode.

Stotinama godina, Čaga gljiva ili brezova gljiva, pošto raste na drvetu breze, bila je osnova tradicionalne medicine severnih naroda i kineske medicine, sa snažnim potvrdama o njenim blagotvornim svojstvima kod lečenja raka i stomaka. Uz Kordiceps i Reiši spadala je u glavne gljive za očuvanje dobrog zdravlja kineskog cara – pogledati proizvod 3 Carske gljive.

Ova izuzetna gljiva nije samo poznata po svom jedinstvenom izgledu na kori brezovog drveća - brezova gljiva, jer liči na crni hrapavi ugljenisani izraštaj koji ne liči uopšte na gljivu, već i zbog svoje sposobnosti da pruži vitalnu podršku vašem gastrointestinalnom traktu.

Sada, dozvolite nam da vam predstavimo medicinsku gljivu Čagu na potpuno novi način - kao tajno oružje za očuvanje vašeg zdravog varenja i imuniteta stomaka. Ova moćna lekovita gljiva nudi mnogo više od olakšanja stomaku. Pogledajte kako Čaga (Inonotus obliquus) u kapsulama sa 30% betaglukana može transformisati vašu svakodnevicu, pružajući vam unikatnu priliku za bolje zdravlje."

Antioksidativna svojstva: Chaga je bogata antioksidansima, uključujući polifenole, flavonoide i superoksid dizmutazu (SOD). Ova svojstva pomažu neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu, smanjujući oksidativni stres i podržavajući opšte zdravlje.

Imunomodulatorno dejstvo: Prisustvo beta-glukana u Čagi igra ključnu ulogu u modulaciji imunološkog sistema. Ovo dejstvo pomaže u jačanju odbrambenih mehanizama organizma, što može doprineti prevenciji i lečenju infekcija. Beta-glukani prisutni u Čagi mogu doprineti lečenju autoimunih bolesti poput reumatoidnog artritisa. Istraživanje objavljeno u "Journal of Ethnopharmacology" (2017) pruža uvid u antiinflamatorne i imunomodulatorne efekte Čage.

Antikancerogena svojstva: Neka istraživanja sugerišu na potencijal Čage u borbi protiv maligniteta. Studije, poput one objavljene u "International Journal of Medicinal Mushrooms" (2016), istražuju antikancerogena svojstva Čage, posebno u inhibiciji rasta tumorskih ćelija. Naučne studije, uključujući istraživanje objavljeno u "Frontiers in Pharmacology" (2018), istražuju mogućnosti Čage u podršci konvencionalnom lečenju raka. Ovo uključuje potencijal za smanjenje nuspojava hemoterapije i radioterapije, kao i podršku oporavku pacijenata.

Neprocenjiva zaštita stomaka: Čaga je vaš zaštitnik protiv svih nepravilnosti u varenju. Sadrži bioaktivne komponente, poput betulinske kiseline i polisaharida - betaglukana, koji pružaju neprocenjivu zaštitu za sluznicu želuca i creva. Kroz ovu zaštitu, čaga vam omogućava da uživate u hrani bez straha od neprijatnih posledica. 

Harmonija mikrobioma: Vaš crevni mikrobiom je ključ za dobro varenje. Čaga se pobrinula da ostanete uravnoteženi, podržavajući rast korisnih bakterija i suzbijajući štetne. To je važno za ravnotežu i osećaj blagostanja, posebno ako ste bolovali od kandide u crevima ili Helikobaktera u želudcu. Uz to, vaša creva su ključ za celokupno zdravlje, a Čaga gljiva može da pomogne u održavanju ravnoteže u vašem imunološkom odgovoru. Ovo je posebno korisno za one koji se suočavaju sa izazovima poput bolesti iritabilnog creva (IBD) ili koji imaju kancer kolona.

Regulacija šećera: Čaga pečurka je poznata po tome da ume snažno da spusti nivo šećera u krvi. Stoga je dragocen saveznik dijabetičarima i svima onima koji imaju Insulinsku rezistenciju jer snižava nivo šećera u krvi a samim tim i insulina. Kako ume da brzo snizi šećer kapsule Čage se moraju uzimati uvek posle jela.

Poboljšajte zdravlje pankreasa: Vaš pankreas igra ključnu ulogu u procesu varenja, a čagine antioksidativne moći mu pružaju podršku. To znači bolje varenje i manje problema sa probavom.

Jedna od odlika Čage je da je lekovit samo spoljni crni deo tela gljive, dok unutrašnji smedji deo nije. Zato je od najveće važnosti da se izvrši dvostruka ekstrakcija gljive i da se dodatnom preradom gljive dobije visok nivo beta glukana u prahu. Zato su ovo najpotentnije kapsule Čage na tržištu.

Zbog brzog delovanja Čaga je nezaobilazni deo mešavine gljiva u kapsulama pod nazivom 3 Carske gljive a nalazi se i u kapsulama 5 Elemenata

Stanja za koja se najčešće koriste kapsule Čage su: 

  1. Prateća terapija kod kancera
  2. Smanjivanje nus pojava hemoterapije
  3. Brzo jačanje imuniteta
  4. Problemi stomaka, stomačni grip, osetljiv stomak
  5. Snižavanje šećera u krvi 

-----

Kapsule sadrže čist dvostruki ekstrakt Čage (Inonotus obliquus) od tela pečurke sa visokim nivoom bioaktivnih jedinjenja kao što su betaglukani, triterpeni, inotodiol, betulinska kiselina, betulini još mnogo toga. Nema ostataka micelijuma, nije gajeno na žitima, nema tragova glutena. 

Sastav kapsule: Dvostruki ekstrakt gljive Čaga sa 30% betaglukana u količini od 500 mg

Način korišćenja: Uzimaju se 2 x 1 kapsula dnevno tokom ili posle jela. Kod jačeg pada imuniteta uzimaju se 3 x 2 kapsule dnevno.

Veličina teglice: 60 kapsula. Teglica je dovoljna za mesec dana upotrebe.  

Sada je trenutak da iskusite čudotvorne prednosti kapsula Čage sa 30% beta glukana za vaše varenje. Dozvolite da ova prirodna čarolija postane deo vaše svakodnevnice i da uživate u svakom obroku bez brige. Vaša dobrobit je vredna najboljeg, i čaga je tu da vam to omogući.

Ne čekajte - donesite odluku za bolje varenje danas!

-----

Beta glukani, kao ključni sastojci u pečurkama i micelijumu, predstavljaju osnovu značajne imunološke podrške. Njihova prisutnost donosi vitalnu ulogu u jačanju imunološkog sistema i borbi protiv infekcija. Ovi kompleksni polisaharidi aktiviraju makrofage, poboljšavajući odgovor organizma na patogene. Njihova antiinflamatorna svojstva takođe imaju ulogu u smanjenju upala i podršci zdravlju creva.

Važno je istaći da beta glukani mogu doprineti smanjenju rizika od određenih oblika karcinoma, delujući kao prirodna podrška u borbi protiv tumora. Njihova uloga u regulaciji holesterola dodatno naglašava važnost ove supstance za celokupno zdravlje srca.

Garantovati visok sadržaj betaglukana (najmanje 30% betaglukana) u našim kapsulama postaje ključno za osiguranje njihove terapeutske vrednosti i potencijala za unapređenje zdravlja.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Čaga gljiva, kapsule 500 mg

 

Dodatak ishrani

 

Neto količina: 38,58 g (60 kapsula)

 

Namena. Proizvod Čaga gljiva, kapsule 500 mg je dodatak ishrani sa gljivom dagom (Inonotus obliquus)..

 

Sastav proizvoda:

Sadržaj aktivnih sastojaka

1 kapsula  (643 mg)

%NRV*

2-6 kapsula

(1,286-3,858 g)

%NRV*

Čaga, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Inonotus obliquus), standardizovano na min. 30% polisaharida

500 mg

-

1,00-3,00 g

-

*%NRV –nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: čaga, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Inonotus obliquus), standardizovano na min. 30% polisaharida; hidroksipropilmetilceluloza; sredstva protiv zgrudnjavanja: silicijum-dioksid i magnezijum-stearat.

 

Način primene.

2 x 1 kapsula dnevno, do 3 x 2 kapsule tokom ili posle jela..

 

Napomena

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.  Čuvati van domašaja dece: 

 

Upozorenja i ograničenja upotrebe

Preporučena dnevna  doza se ne sme prekoračiti. Od neželjenih dejstava se može javiti dispepsija nakon duže upotrebe. Nije namenjeno osobama koje su alergične na čagu, osobama mlađim od 18 godina, tokom trudnoće i dojenja. Moguće su interakcije sa nekim lekovima, kao što su imunosupresivi (npr. cikosporin), antibiotici, antikoagulansi i dr. o čemu treba voditi računa i konsultovati se sa lekarom pre primene proizvoda sa čagom.

 

Način čuvanja. Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi.


Naručivanje za SVET

Kako naručiti naše proizvode za Makedoniju, Sloveniju, Hrvatsku – Evropu – Afiku – Ameriku, Australiju i sve ostale zemlje sveta?

Naručivanje za inostranstvo

Slični proizvodi

Korisni članci

CREVNA FLORA Šta je mikrobiom u crevima, kompleksan skup mikroorganizama u crevima - crevna flora koja utiče na naše zdravlje Većina ljudi smatra da su bakterije u telu uzrok bolesti ili razvoja određenih bolesti, ali da li ste znali da…

Detaljnije

DIJETA ZA HOLESTEROL Kako ishrana deluje na holesterol. Može li biti uspešna kontrola holesterola dijetom sa pravilnim namirnicama Holesterol je masna supstanca koja je esencijalna za mnoge funkcije u organizmu, ali visoki nivoi lošeg holesterola…

Detaljnije

VIRUSNA INFEKCIJA Herpes je jedna od najčešćih seksualno prenosivih bolesti (SPB), što dovodi mnoge da se pitaju kako se prirodno rešiti herpesa. Virus herpesa može mirno postojati unutar imunološkog sistema osobe tokom celog…

Detaljnije

Probiotici i Antibiotici  Zašto se preporučuju probiotici uz antiobiotike? I neka pravila kako se uzima probiotik uz antibiotik u toku jela i dana Antibiotici su hemijska jedinjenja i moćan alat u borbi protiv bakterijskih infekcija, ali…

Detaljnije

SVILOVINA ILI MLEČIKA  Mala Mlečika: Tajna moći biljke za zdravlje prostate Zamislite mesto gde priroda predstavlja apoteku, gde svaka biljka nosi ključ za očuvanje našeg zdravlja. U tom carstvu zdravlja, posebno mesto zauzima mala mlečika,…

Detaljnije

NISKA KISELINA U ŽELUCU Ako imate nisku kiselinu u želucu, onda preduzmite 4 koraka za prirodno lečenje niske kiseline u stomaku Istina je da vaš želudac mora biti veoma kisel da bi razgradio hranu koju konzumirate i da bi se pravilno apsorbovao.…

Detaljnije