Himalajski Shilajit u kapsuli sa 50% fulvinske kiseline 60 x 500 mg - Mumio sa Tibeta

Cena: 2000.00 RSD

U cenu je uračunat PDV.

Popust na količinu!
1 komad - 2000.00 RSD
2 komada - 3800.00 RSD
3 komada - 5400.00 RSD
4 komada - 6800.00 RSD

Ovaj proizvod trenutno nije dostupan.

Na lageru: Trenutno nije dostupno .

Himalajski shilajit u kapsuli od 500 mg sa 50% fulvinske kiseline

Čuvena lekovita smola Himalajski Shilajit u kapsulama od 500 mg koja ima visok nivo fulvinske kiseline od 50%. Poznat ajurvedski lek Šilajit danas je poznat i kao Mumio sa Tibeta

U srcu mističnih Himalaja, na visinama od po par hiljada metara gde se dodiruju nebo i zemlja, pronalazi se Himalajski shilajit – Tibetanski mumio, čudesno blago prirode sa isceljujućim moćima koje su indijski ajurvedski, kineski i tibetanski lekari davno uočili. Ovaj jedinstveni spoj aktivnih materija se u vidu kompleksne smole formira u šupljinama stena od biljaka, mineralnog bogatstva planina i organskih ostataka, koji u prostoru sa malo kiseonika i bez bakterija, tokom vekova se stapaju u jedinstvenu smolu, stvarajući za naše pretke moćan eliksir života. Šilajit je više od običnog prirodnog dodatka - to je put ka očuvanju zdravlja, vitalnosti i balansa.

Himalajski shilajit je sačinjen od kompleksne mešavine minerala, mikroelemenata i aktivnih jedinjenja, možemo ga nazvati prirodni multi mineralni kompleks. Ali, jedan sastojak se ističe svojom ključnom ulogom - fulvinska kiselina. Ova kiselina je srce shilajita, dajući mu moć i efikasnost. Ona čini shilajit izuzetno biodostupnim, olakšavajući apsorpciju hranljivih materija u telu.

Fulvinska kiselina ima sposobnost da prođe kroz ćelijske membrane, prenoseći dragocene minerale i hranljive materije tamo gde su najpotrebnije, podržavajući oporavak i održavanje vitalnosti. Zato je bitno da shilajit ima visok nivo fulvinske kiseline i zato smo godinama tražili dobavljača koji ima 50% fulvinske kiselina u shilajitu. Nijedan drugi sličan preparat na tržištu nema taj nivo kvaliteta.

Za šta se koristi Himalajski shilajit

Himalajski shilajit je lekovita smola i mikronutrijent koja je kod nas poznata i kao ruski mumio. Mnogi su se već susretali sa mumiom, jer su shilajit i mumio isto porekla. Planinska smola se u Rusiji i na Kavkazu naziva mumio, dok na Himalajama i na Tibetu se zove shilajit.

Savremena istraživanja govore da Shilajit sa Himalaja deluje na:

Jačanje imunološkog sistema: Himalajski shilajit je kralj kada je u pitanju podrška imunitetu. Njegova moćna mešavina minerala i antioksidanata jača odbrambene snage tela, poboljšava kvalitet krvi (dobar je za anemiju) pomažući vam da ostanete otporni na bolesti i infekcije.

Podrška ženskom hormonalnom zdravlju: Šilajit ima značajan uticaj na hormonalni balans, naročito kod žena. On pomaže u regulaciji nivoa hormona, pružajući podršku kod različitih problema vezanih za menstrualni ciklus ili hormonalne promene. Nezaobilazan je suplement za klimaks i menopauzu jer olakšava prelazni period.

Zarastanje kostiju i tkiva: Ovo čudo prirode ima moć da podrži proces zarastanja kostiju i tkiva i da za 20% ubrza oporavak i skrati vreme zarastanja po ruskim istraživanjima. Svojim mineralnim sastavom, shilajit može ubrzati proces ozdravljenja, olakšavajući oporavak nakon povreda ili fraktura. Svako ko ima loše zube ili kosti, treba da mesecima uzima svakodnevno Shilajit kako bi mu kosti i zubi ojačali i dobili jaku strukturu.

Kontrola šećera kod dijabetičara: Specifično svojstvo koje Shilajit sa Tibeta ima je kontrola šećera kod dijabetičara. Smola sama po sebi smanjuje nivo šećera u krvi ali ne preterano. Medjutim, neobična je  sposobnost shilajita da dugom upotrebom reguliše i balansira šećer kod dijabetičara kojima ni lekovi ne pomažu da izbegnu velike varijacije šećera u krvi. Šilajit u takvim slučajevima pomaže da lekovi za šećer bolje deluju. Pretpostavlja se da su mikroelementi i njihova kombinacija koje shilajit ima odgovorni za to da se regulacija šećera u metabolizmu reguliše.

Podrška mentalnom zdravlju i energiji: Shilajit ne samo da podržava fizičko zdravlje, već i mentalno blagostanje. Njegova sposobnost da poboljša energiju, koncentraciju i mentalnu jasnoću čini ga dragocenim saveznikom u borbi protiv umora i stresa. Sportisti ga rado koriste kao dodatak ishrani jer im pomaže da se brže odmore i oporave od napora. A redovno ga uzimaju zato što mogu više da treniraju jer im shilajit poboljšava metabolizam i apsorpciju nutrijenata.

Sastav kapsule: Očišćeni ekstrakt Shilajita u količini od 500 mg sa 50% fulvinske kiseline

Način korišćenja: Uzima 1 kapsula dnevno tokom ili posle jela. Kod težih stanja uzimaju se 2 x 1 kapsula dnevno.

Veličina teglice: 60 kapsula. Teglica je dovoljna za dva meseca uobičajene upotrebe.  

Himalajski shilajit u kapsulama od 500 mg se dobija od smole shilajit koja se pronalazi u netaknutoj prirodi, visoko u planinama iznad 2,500 metara nadmorske visine gde se održava njegova čistoća i potentnost. Ta se smola zatim preradjuje, pročišćava od nečistoća i za razliku od ruskog mumia, dodatno se obradjuje da se uklone potencijalno prisutni teški metali i dobije visok nivo fulvinske kiseline.

Vaše zdravlje je neprocenjivo blago koje zaslužuje samo najbolje, zato ne pristajte na ništa manje od Himalajskog shilajita.

------

Fulvinska kiselina deluje kao transportni agens, olakšavajući prodiranje vitalnih minerala, antioksidanata i drugih hranljivih sastojaka kroz ćelijske membrane. Ovaj proces poboljšava biodostupnost suplementa, omogućavajući organizmu da bolje iskoristi sve benefite koje suplement pruža. Visoka koncentracija fulvinske kiseline garantuje efikasniju apsorpciju hranljivih sastojaka, što povećava efikasnost suplementa i osigurava da telo dobije optimalnu podršku za vitalnost, imunološku funkciju i opšte zdravlje. Fulvinska kiselina je ključna za maksimiziranje koristi koje suplement pruža, što čini njen visok nivo koncentracije neophodnim za efikasnost i potpunosti delovanja suplementa.


Naručivanje za SVET

Kako naručiti naše proizvode za Makedoniju, Sloveniju, Hrvatsku – Evropu – Afiku – Ameriku, Australiju i sve ostale zemlje sveta?

Naručivanje za inostranstvo

Slični proizvodi

Korisni članci

JAPANSKA TRADICIONALNA MEDICINA Šta je Kampo medicina i kako je kineska medicinska praksa postala japanska tradicionalna medicina U srcu istočne medicine, sjajnim svetlom zrači japanska Kampo medicina, drevna praksa koja plete niti kineske mudrosti…

Detaljnije

Sve o FUDMAP Dijeti Saznajte šta je FODMAP dijeta, kako je nastala, kako se sprovodi fudmap dijeta i za koje bolesti se koristi Gastrointestinalne tegobe poput nadutosti, proliva, grčeva i bolova u trbuhu mogu ozbiljno poremetiti svakodnevni život.…

Detaljnije

ULJE KOKOSA Za šta se koristi kokosovo ulje i 20 benefita kokosovog ulja na naše zdravlje Do danas postoji preko 1.500 studija koje pokazuju da je kokosovo ulje jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Upotreba i prednosti kokosovog…

Detaljnije

VISOKE DOZE VITAMINA D – LEK ZA MS I AUTOIMUNE BOLESTI? Dr Coimbra Protokol visokih doza vitamina D: Da li Vitamin D leči multiplu sklerozu i autoimune bolesti? Intervju sa Dr Coimbrom koji je osmislio terapiju za autoimune bolesti Intervju sa…

Detaljnije

GLUTEN FREE HRANA Šta je bezglutenska ishrana i koja je hrana bez glutena koju možete jesti ako morate da izbegavate gluten Većina celih, neprerađenih namirnica uklapa se u ishranu bez glutena, omogućavajući širok izbor opcija. Međutim,…

Detaljnije

Veliki Čičak  Lekovita biljka Čičak (Arctium lappa) ima sve veći značaj u medicini. Otkriveno je da ekstrakti čička deluju na smanjenje šećera, smirivanje inflamacije stomaka i revitalizaciju mikrobioma Čičak je korovska biljka koja je svuda…

Detaljnije