Lavlja griva gljiva (Hericium erinaceus) – lekovita pečurka u kapsulama sa 30% beta glukana 60x 500 mg

Cena: 3600.00 RSD

U cenu je uračunat PDV.

Popust na količinu!
1 komad - 3600.00 RSD
2 komada - 6840.00 RSD
3 komada - 9720.00 RSD
4 komada - 12240.00 RSD

Ovaj proizvod trenutno nije dostupan.

Na lageru: Trenutno nije dostupno .

MEDICINSKA GLJIVA ZA GLAVU 

Popularna lekovita gljiva Lavlja griva (Hericium erinaceus) koja je tražena zato što deluje na mozak i nerve, sada kao kapsula od 500 mg sa 30% beta glukana u visokokvalitetnom ekstraktu gljive

Ima nešto magično u prirodi, nešto što nas neprestano iznenađuje svojom moći. Upoznajte medicinsku pečurku Lavlja griva – izuzetnu pečurku čije blagodati oduševljavaju istraživače! U formi kapsula, ova čudesna pečurka predstavlja izvor različitih vrsta polisaharida (betaglukana), ključnih za vaše zdravlje. Ovaj dar prirode nije samo običan dodatak ishrani, već pravo čudo koje podržava zdravlje iz više uglova nego što možete zamisliti.

Medicinska pečurka Lavlja griva (Hericium erinaceus) je danas najtraženija lekovita gljiva na svetu. Ova gljiva je tradicionalno korišćena u kineskoj i japanskoj medicini, a poslednjih decenija privukla je pažnju naučne zajednice zbog svojih terapeutskih svojstava. Razlog tome su naučne studije koje su pokazale da Lavlja griva povoljno deluje na poboljšanje kognitivnih sposobnosti kod osoba koje imaju autoimune bolesti koje napadaju nerve kao što su Parkinsonova bolest, Alchajmerova bolest, progresivna demencija. Zato se danas naziva i gljiva za glavu.

Lavlja griva je bogata bioaktivnim jedinjenjima kao što su erinacini, hericenoni, polisaharidi i betaglukani. Ova jedinjenja pokazuju antiinflamatorna, antioksidativna i neuroprotektivna svojstva koja imaju pozitivan uticaj na zdravlje organizma. Navešćemo nekoliko zdravstvenih benefita koje Lavlja griva ima kada se upotrebljava:

Jačanje imunološkog sistema: Lavlja griva je kraljica kada je u pitanju podrška imunološkom sistemu. Uz Reiši gljivu ovo je glavna medicinska gljiva za autoimune bolesti. Lavlja griva sadrži polisaharide i betaglukane koji imaju imunomodulatorno dejstvo. Ova svojstva pomažu u regulaciji imunološkog sistema, smanjujući inflamaciju i podržavajući ravnotežu organizma.

Gljiva za mikrobiom i protiv upala u crevima i telu: Ova pečurka ima izvanredna antiinflamatorna svojstva koja pomažu u smanjenju upala u telu i u crevima. Ublažava bol i nelagodu, pružajući olakšanje od upalnih stanja kao što su artritis ili slične tegobe. Pokazuje uspeh kod smirivanja kolitisa i Kronove bolesti, obnavlja sluznicu creva i popravlja mikrobiom - crevnu floru. Zato se Lavlja griva naziva i gljiva za mikrobiom i preporučuje se svima koji imaju propustljiva creva. 

Podrška zdravlju srca: Lavlja griva može da doprinese snižavanju nivoa lošeg holesterola u krvi, čime smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Ova pečurka podržava zdravlje srca na način koji vas čini srećnim što ste se odlučili za nju.

Balansiranje šećera u krvi: Za sve one koji se bore sa regulacijom nivoa šećera u krvi, lavlja griva je prirodni saveznik. Njena sposobnost regulisanja šećera može biti od velike pomoći kod problema sa dijabetesom ili predijabetesom.

Podrška zdravlju creva: Zdravlje počinje u crevima, a Lavlja griva to zna. Ova pečurka podržava ravnotežu mikrobiote i očuvanje zdravlja crevne sluznice, pomažući vam da se osećate vitalno i puni energije.

Poboljšanje mentalne jasnoće i koncentracije: Lavlja griva nije samo za telo, već i za um. Njene blagodati sežu do poboljšanja mentalne jasnoće i koncentracije, pomažući vam da budete fokusirani i produktivni tokom dana.

Neurološke bolesti i mentalno zdravlje: Ovo je oblast u kojoj Lavlja griva pokazuje poseban interes - zovu je i gljiva za glavu. 

Lavlja griva je posebno istraživana u kontekstu bolesti nerava. Studije su pokazale da erinacini i hericenoni imaju sposobnost podsticanja rasta nervnih ćelija i regeneraciju nervnih vlakana. Ovo je od suštinskog značaja u lečenju neurodegenerativnih bolesti kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest. 

Naučna studija objavljena u "International Journal of Molecular Sciences" pružila je dublje razumevanje mehanizama delovanja Lavlje grive na nervni sistem, naglašavajući njen potencijal za lečenje deresije te bolesti nerava i neuroloških bolesti poput MS, Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Njena sposobnost da podrži neurološko zdravlje i moždane funkcije može biti dragocena u očuvanju kognitivnih sposobnosti.

Naučne studije, kao što je istraživanje objavljeno u časopisu "Frontiers in Aging Neuroscience" istraživala su potencijal Lavlje grive u lečenju Alzheimerove bolesti. Rezultati su pokazali da suplementacija Lavljom grivom može poboljšati kognitivne funkcije i usporiti progresiju bolesti.

Multiple skleroza (MS) i reumatoidni artritis: Istraživanja su sugerisala da antiinflamatorna svojstva Lavlje grive mogu biti korisna u ublažavanju simptoma autoimunih bolesti kao što su MS i reumatoidni artritis. Studija objavljena u "Journal of Ethnopharmacology" istraživala je efekte Lavlje grive na imunološki odgovor, pokazujući smanjenje inflamatornih markera.

Lavlja griva nije samo obična pečurka – ona je dragulj prirode, mala čarobna kapsula koja donosi neverovatne koristi za vaše zdravlje. Kada se radi o vašem blagostanju, ne pristajte na ništa manje od najboljeg. Ove kapsule su kvalitetno pakovanje moći Lavlje grive, prilagođene vašim potrebama i željama za zdravim životom.

Stanja za koja se najčešće koriste kapsule Lavlje grive su: 

  1. Neuroprotektivno delovanje na nerve i demenciju
  2. Gljiva za mikrobiom, propustljiva creva i crevnu floru 
  3. Poboljšavanje cirkulacije u glavi i koncentracije 
  4. Autoimune bolesti glave i kičmene moždine
  5. Regulacija i smanjenje šećera u krvi

Zbog svog kompleksnog delovanja, posebno na glavu i nerve,  Lavlja griva je i u sastavu preparata 5 Elemenata.

-----

Kapsule sadrže samo čist, dvostruki ekstrakt lavlje grive (Hericium erinaceus) sa visokim sadržajem hranljivih materija kao što su betaglukani, hericenoni, ergosterol, g-aminobuterna kiselina (GABA) i još mnogo toga. Nema ostataka micelijuma, nije gajeno na žitima, nema tragova glutena. 

Sastav kapsule: Dvostruki ekstrakt gljive Lavlja gljiva sa 30% beta glukana u količini od 500 mg

Način korišćenja: Uzimaju se 2 x 1 kapsula dnevno tokom ili posle jela. Kod težih stanja uzimaju se 3 x 2 kapsule dnevno.

Veličina teglice: 60 kapsula. Teglica je dovoljna za mesec dana upotrebe.  

Ne dopustite da bolesti ili zdravstveni problemi ograniče vaše iskustvo života. Uzmite kontrolu nad svojim zdravljem uz pomoć lavlje grive u kapsulama sa mnogo vrsta betaglukana u visokoj koncentraciji od preko 30%. Ova pečurka ne samo da podržava vaše telo, već vas i ohrabruje da živite punim plućima, sa energijom i vitalnošću koju zaslužujete.

Započnite put ka zdravlju danas i dozvolite lavljoj grivi da bude vaš vodič ka boljem životu.

-----

Beta glukani, kao ključni sastojci u pečurkama i micelijumu, predstavljaju osnovu značajne imunološke podrške. Njihova prisutnost donosi vitalnu ulogu u jačanju imunološkog sistema i borbi protiv infekcija. Ovi kompleksni polisaharidi aktiviraju makrofage, poboljšavajući odgovor organizma na patogene. Njihova antiinflamatorna svojstva takođe imaju ulogu u smanjenju upala i podršci zdravlju creva.

Važno je istaći da beta glukani mogu doprineti smanjenju rizika od određenih oblika karcinoma, delujući kao prirodna podrška u borbi protiv tumora. Njihova uloga u regulaciji holesterola dodatno naglašava važnost ove supstance za celokupno zdravlje srca.

Garantovati visok sadržaj beta-glukana (najmanje 30% betaglukana) u našim kapsulama postaje ključno za osiguranje njihove terapeutske vrednosti i potencijala za unapređenje zdravlja.

Deklaracija

Naziv proizvoda: Lavlja griva gljiva, kapsule 500 mg

 

Dodatak ishrani

 

Neto količina: 38,58 g (60 kapsula)

 

Namena. Proizvod Lavlja griva gljiva, kapsule 500 mg, je dodatak ishrani sa gljivom lavlja griva, Hericium erinaceus.

 

Sastav proizvoda:

 

Sadržaj aktivnih sastojaka

1 kapsula (643 mg)

%NRV*

2-6 kapsule

(1.29-3.86 s,\

%NRV*

Lavlja griva, suvi ekstrakt sporokarpa (Hericium erinaceus), standardizovan na min. 30% polisaharida

500 mg

-

1,0-3,0 g

-

*%NRV –nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: lavlja griva, suvi ekstrakt sporokarpa (Hericium erinaceus), standardizovan na min. 30% polisaharida hidroksipropilmetilceluloza; sredstva protiv zgrudnjavanja: silicijum-dioksid i magnezijum-stearat.

 

Način primene.

2 x 1 kapsula dnevno, ili do 3 x 2 kapsule dnevno tokom ili posle jela.

 

Napomena

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.  Čuvati van domašaja dece: 

 

Upozorenja i ograničenja upotrebe

Preporučena dnevna  doza se ne sme prekoračiti. Ne sme se koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koju komponentu proizvoda, kod dece, u toku trudnoće i dojenja. 

 

Način čuvanja. Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi.


Naručivanje za SVET

Kako naručiti naše proizvode za Makedoniju, Sloveniju, Hrvatsku – Evropu – Afiku – Ameriku, Australiju i sve ostale zemlje sveta?

Naručivanje za inostranstvo

Slični proizvodi

Korisni članci

CREVNA FLORA Šta je mikrobiom u crevima, kompleksan skup mikroorganizama u crevima - crevna flora koja utiče na naše zdravlje Većina ljudi smatra da su bakterije u telu uzrok bolesti ili razvoja određenih bolesti, ali da li ste znali da…

Detaljnije

DIJETA ZA HOLESTEROL Kako ishrana deluje na holesterol. Može li biti uspešna kontrola holesterola dijetom sa pravilnim namirnicama Holesterol je masna supstanca koja je esencijalna za mnoge funkcije u organizmu, ali visoki nivoi lošeg holesterola…

Detaljnije

VIRUSNA INFEKCIJA Herpes je jedna od najčešćih seksualno prenosivih bolesti (SPB), što dovodi mnoge da se pitaju kako se prirodno rešiti herpesa. Virus herpesa može mirno postojati unutar imunološkog sistema osobe tokom celog…

Detaljnije

Probiotici i Antibiotici  Zašto se preporučuju probiotici uz antiobiotike? I neka pravila kako se uzima probiotik uz antibiotik u toku jela i dana Antibiotici su hemijska jedinjenja i moćan alat u borbi protiv bakterijskih infekcija, ali…

Detaljnije

SVILOVINA ILI MLEČIKA  Mala Mlečika: Tajna moći biljke za zdravlje prostate Zamislite mesto gde priroda predstavlja apoteku, gde svaka biljka nosi ključ za očuvanje našeg zdravlja. U tom carstvu zdravlja, posebno mesto zauzima mala mlečika,…

Detaljnije

NISKA KISELINA U ŽELUCU Ako imate nisku kiselinu u želucu, onda preduzmite 4 koraka za prirodno lečenje niske kiseline u stomaku Istina je da vaš želudac mora biti veoma kisel da bi razgradio hranu koju konzumirate i da bi se pravilno apsorbovao.…

Detaljnije