5 Elemenata - Reiši, Kordiceps, Lavlja griva, Ćuranov rep i Čaga pečurke u kapsuli sa 30% betaglukana 60 x 500 mg

Stara cena: 3600.00 RSD
Cena: 3200.00 RSD

U cenu je uračunat PDV.

Popust na količinu!
1 komad - 3200.00 RSD
2 komada - 6080.00 RSD
3 komada - 8640.00 RSD
4 komada - 10880.00 RSD
Trošak dostave se plaća kuriri pri preuzimanju po cenovniku brze pošte i zavisi od težine paketa.

Na lageru: Dostupno .

5 ELEMENATA ILI PET BRANILACA ZDRAVLJA

Mešavina pet moćnih medicinskih gljiva 5 Elemenata je sastavljena od dvostrukih ekstrakata gljiva Reiši, Kordiceps, Lavlja griva, Ćuranov rep i Čaga pečurke u kapsuli sa 30% betaglukana

Petostruka moć prirode u kapsuli sa mešavinom 5 lekovitih medicinskih gljiva.

Kombinovanjem drevne mudrosti tradicionalne kineske medicine sa modernom naukom, nova generacija suplemenata donosi moć pet moćnih medicinskih gljiva u praktičnu formu kapsule. Ova mešavina dvostrukih ekstrakata Reiši, Kordicepsa, Lavlje grive, Ćuranovog repa i Čage nude brojne zdravstvene benefite, zahvaljujući sinergijskom dejstvu svake gljive i visokim dozama betaglukana.

Reiši, Kordiceps i Chaga, poznate kao "tri carske gljive", vekovima se koriste u Kini za podršku imunitetu, vitalnosti i opštem zdravlju. Lavlja griva (Hericium erinaceus) i Ćuranov rep (Trametes versicolor) takođe imaju bogatu istoriju u tradicionalnoj medicini i cenjene su zbog svojih specifičnih osobina.

Naučna ispitivanja sve više potvrđuju mogućnosti ovih gljiva, otkrivajući brojne aktivne komponente, među kojima su betaglukani - polisaharidi sa snažnim imunomodulatornim svojstvima.

Tradicija i nauka u kapsuli sa ekstraktima 5 medicinskih gljiva

Svaka od ovih pečuraka ima bogatu istoriju i koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini. Kapsule su nazvane 5 Elemenata po kineskom filosofskom i medicinskom terminu poznatom kao Transformacija 5 elemenata ili energija u prirodi i u telu.

Kada lekar kineske tradicionalne medicine leči pacijenta gleda da mu harmonizira tih 5 elemenata (voda, drvo, vatra, zemlja i metal) u telu kako bi skladno radili. Tako i u kapsulama 5 Elemenata imamo tu ideju primenjenu u formuli i učešću svake pojedinačne gljive koja predstavlja jednu grupu meridijana i elementa u telu na koje se deluje sinergijski:

 • Reishi (Ganoderma lucidum): Koristi se vekovima za jačanje imuniteta, smanjenje umora i poboljšanje vitalnosti. Pored imunskog sistema, može podržati zdravu funkciju srca i imati antioksidativna i antitumorska svojstva.
 • Kordiceps (Cordyceps militaris): Poznat kao "tonik za bubrege i pluća", cenjen je za podršku respiraciji i energiji. Studije ukazuju na moguću ulogu u poboljšanju fizičke performanse, smanjenju umora i podršci zdravlju pluća.
 • Lavlja griva (Hericium erinaceus): Nazvana po svojoj lavlji sličnoj grivi, koristi se za podršku kognitivnim funkcijama i memoriji. Istraživanja pokazuju potencijalno poboljšanje kognitivnih funkcija, memorije i neuroprotektivno delovanje.
 • Ćuranov rep (Coriolus versicolor): Poznat po svom karakterističnom obliku, ima snažna imunomodulatorna svojstva. Studije podržavaju njegovu ulogu u podršci imunitetu kod kancera i zdravlju probavnog sistema.
 • Čaga (Inonotus obliquus): Adaptogeno delovanje omogućava telu da se prilagodi stresu. Istraživanja otkrivaju njenu sposobnost da poboljša zdravlje stomaka, kože, imuniteta i reakciju na stres.

Moderna nauka potvrđuje ova tradicionalna znanja. Istraživanja su pokazala da su ove pečurke bogate aktivnim komponentama, uključujući betaglukane, polisaharide sa snažnim imunomodulatornim efektima.

Ko treba da koristi kapsule 5 Elemenata

Ova mešavina pet medicinskih gljiva je namenjena svima koji imaju:

 1. Oslabljen imunitet nakon operacija, bolesti, hemoterapije, nasledja ili lošeg živoznog stila
 2. Izmenjen imunitet pa imaju autoimune bolesti jer gljive deluju imunomodularno
 3. Dijabetičarima i svi oni koji imaju predijabetično stanje (insulinsku rezistenciju) da smanje šećer u krvi
 4. Starijim osobama koji imaju oslabljenu cirkulaciju, demenciju, slabljenje hormona
 5. Svima koji hoće da imaju visokokvalitetan i bezbedan suplement kao preventivu od slabljenja zdravlja
 6. Deca i tinejdžeri koja su alergična i osetljiva na hranu (senzibilnost na hranu, gluten, šećere) imaju veliku koristi od dugog korišćenja kapsula 5 Elemenata, pod uslovom da nisu alergična na gljive. 

Odakle potiču gljive i ekstrakti u našim kapsulama pročitajte na linku ovde. 

-----

Kako se koriste kapsule

Kod preparata sa medicinskim gljivama su bitne dve stvari – uzimati što kvalitetniji suplement i uzimati ga u što većoj dozi, da bi se brzo dobio traženi efekat.

Kapsule sadrže čist dvostruki ekstrakt gljive Reiši, Kordiceps, Lavlja gljiva, Čaga i Ćuranov rep, od ploda pečurki sa visokim nivoom bioaktivnih jedinjenja kao što su polisahraidi i betaglukani, i još mnogo toga. Nema ostataka micelijuma, nije gajeno na žitima, nema tragova glutena. 

Sastav kapsule: Dvostruki ekstrakti gljiva Reiši, Kordiceps, Lavlja griva, Ćuranov rep i Čaga sa 30% beta glukana u količini od 500 mg

Način korišćenja: Uzimaju se 2 x 1 kapsula dnevno tokom ili posle jela. Kod jačeg pada imuniteta uzimaju se 3 x 2 kapsule dnevno.

Veličina teglice: 60 kapsula. 

-----

Beta glukani, kao ključni sastojci u pečurkama i micelijumu, predstavljaju osnovu značajne imunološke podrške. Njihova prisutnost donosi vitalnu ulogu u jačanju imunološkog sistema i borbi protiv infekcija. Ovi kompleksni polisaharidi aktiviraju makrofage, poboljšavajući odgovor organizma na patogene. Njihova antiinflamatorna svojstva takođe imaju ulogu u smanjenju upala i podršci zdravlju creva.

Važno je istaći da beta glukani mogu doprineti smanjenju rizika od određenih oblika karcinoma, delujući kao prirodna podrška u borbi protiv tumora. Njihova uloga u regulaciji holesterola dodatno naglašava važnost ove supstance za celokupno zdravlje srca.

Garantovati visok sadržaj betaglukana (najmanje 30% betaglukana) u našim kapsulama postaje ključno za osiguranje njihove terapeutske vrednosti i potencijala za unapređenje zdravlja.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: 5 Elemenata - miks glavnih kineskih gljiva sa 30%o polisaharida

Dodatak ishrani

Neto količina: 38,58 g (60 kapsula)

Namena. Proizvod 5 Elemenata miks glavnih kineskih gljiva, kapsule je dodatak ishrani sa gljivama ćuranov rep, Reiši, kordiceps i čaga, i mineralom cinkom. Reiši doprinosi prirodnoj imunološkoj zaštiti, dok cink doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.

Sastav proizvoda:

Sadržaj aktivnih sastojaka

1 kapsula (643 mg)

%NRV*

2-6 kapsula

(1,286-3,858 g)

%NRV*

Ćuranov rep, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Coriolus versicolor), standardizovan na min. 30% polisaharida

150 mg

-

300-900 mg

-

Reiši, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Ganoderma lucidum), standardizovano na min. 30% polisaharida

125 mg

-

250-0,750 mg

-

Čaga, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Inonotus obliquus), standardizovano na min. 30% polisaharida

100 mg

-

200-600 mg

-

Kordiceps, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sprokarpa (Cordyceps militaris), standardizovano na min. 30% polisaharida

75 mg

-

150-450 mg

-

Lavlja griva, suvi ekstrakt sporokarpa (Hericium erinaceus), standardizovano na min. 30% polisaharida

75 mg

-

150-450 mg

-

*%NRV –nutritivna referentna vrednost

Sastojci: ćuranov rep, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Coriolus versicolor), standardizovan na min. 30% polisaharida; Reiši, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Ganoderma lucidum), standardizovano na min. 30% polisaharida; hidroksipropilmetilceluloza; čaga, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Inonotus obliquus), standardizovano na min. 30% polisaharida; kordiceps, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sprokarpa (Cordyceps militaris), standardizovano na min. 30% polisaharida; lavlja griva, suvi etanolno-vodeni ekstrakt sporokarpa (Hericium erinaceus), standardizovano na min. 30% polisaharida; sredstva protiv zgrudnjavanja: silicijum-dioksid i magnezijum-stearat.

Naičin primene

2 x 1 kapsula, ili do 3 x 2 kapsule tokom ili posle jela.

 

Napomena

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.  Čuvati van domašaja dece: 

Upozorenja

Preporudena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ne sme se koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koju komponentu

proizvoda, kod dece, u toku trudnoće i dojenja, kod pacijenata sa autoimunim bolestima. Oprez se savetuje kod

akutnih bolesti kao što su prehlada, grip i dr. U slučaju ozbiljnih bolesti, potrebno je konsultovati lekara pre upotrebe.

Pored alergijskih reakcija, mogu se javiti blage neželjeni efekti kao što su tegobe u digestivnom traktu (dijareja,

zatvor, nelagodnost u stomaku, dispepsija, tamna stolica i dr.), vrtoglavica, suvoća usta, krvarenje iz nosa, bolovi u

kostima, iritacija kože i tamna prebojenost noktiju. Može povećati rizik od krvarenja tokom operacije, pa treba

prestati sa upotrebom 2 nedelje pre operacije. Moguće su interakcije sa nekim lekovima, kao što su imunosupresivi

(npr. cikosporin), antibiotici, antikoagulansi, antidijabetici, antiretroviralni lekovi, inhibitori monoaminooksidaza i

dr., o čemu treba voditi računa i konsultovati se sa lekarom pre primene ovog proizvoda.

 

Način čuvanja. Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi.


Naručivanje za SVET

Kako naručiti naše proizvode za Makedoniju, Sloveniju, Hrvatsku – Evropu – Afiku – Ameriku, Australiju i sve ostale zemlje sveta?

Naručivanje za inostranstvo

Korisni članci

INTOLERANCIJA NA LAKTOZU I MLEKO Šta je alergija na mleko koja se najčešće prepoznaje kao intolerancija na laktozu u mleku i koji su simptomi intolerancije na laktozu Intolerancija na laktozu je stanje koje pogađa mnoge, ali često ostaje…

Detaljnije

VITAMIN B7 (H) Šta je Biotin ili vitamin B7, odnosno vitamin H i kakva je upotreba biotina za potrebe vašeg organizma Biotin deluje kao koenzim u telu koji je potreban za metabolizam masnih kiselina, amino kiselina i glukoze. To znači da…

Detaljnije

Gljiva Lavlja Griva - Čudotvorna gljiva za mozak i telo Poznata po latinskom imenu Hericium erinaceus, Lavlja griva gljive je poreklom iz Severne Amerike, Evrope i Azije. Ponekad se naziva i jež gljiva, Yamabushitake ili Houtou, i pripada grupi zubastih…

Detaljnije

TAKO MOĆNA ČAGA Lekovita gljiva Čaga (Inonotus obliquus) je moćna medicinska gljiva. Istražite moćne zdravstvene prednosti ove prirodne superhrane Čaga gljiva, poznata po visokom ORAC skoru, predstavlja izvor impresivnih zdravstvenih dobrobiti i antioksidanata.…

Detaljnije

Nadutost stomaka je postala toliko uobičajena da se često naziva "epidemijom". Ako se često suočavate s nadutošću i probavnim tegobama, važno je razumeti moguće uzroke. Loša ishrana, visok nivo stresa, konstantna upotreba lekova i izloženost…

Detaljnije

SHILAJIT U MEDICINSKOJ PRAKSI Koja su sve naučna istraživanja o shilajitu sprovedena i na šta sve shilajit deluje po modernoj i tradicionalnoj medicini Tradicionalna i moderna terapijska upotreba Shilajita - spisak zdravstvenih stanja u kojima…

Detaljnije