Homeopatski lek za Gerb i želudačnu kiselinu - Joepathy metod

HOMEOPATSKI LEK ZA GERB

Kako da se homeopatijom leči GERB i visoka želudačna kiselina po metodi Joepathy 

Joepathy homeopatski metod i homeopatski lek za Gerb nije klasična homeopatija iako se koriste homeopatski lekovi. To je metod koji je osmislio gospodin Joe de Livera sa Šrilanke proučavajući indijske homeopate iz porodice Banerji i njihov Banerji protokol homeopatskog lečenja gde se koristi više lekova istovremeno. Klasična homeopatija uvek daje samo jedan lek, ne meša lekove. 

Joe de Livera nije profesionalni homeopata, već neko ko se iz ljubavi bavi homeopatijom. Dok postavljamo ovaj post on ima 94 godine i još uvek radi i pomaže ljudima. Po njegovim rečima zadnjih skoro 30 godina nije uzeo ni jedan lek, samo uveče uzima 2 kapi omeopatskog leka Arnika 30C u tečnom stanju. 

Svetski je poznat po svojim preporukama za uzimanje Arnike 6C ili 30 C na dnevnom nivou, koja mu je mahom glavni homeopatski lek za većinu tegoba jer smatra da je slaba prokrvljenost glavna prepreka za izlečenje a Arnika poboljšava cirkulaciju. Uz to, po njegovim tvrdnjama Arnika poboljšava rad drugih homeopatskih lekova koji se koriste u kombinaciji sa njom. 

Na svom sajtu daje preporuke za razne zdravstvene tegobe, ali ne za sve, samo za one koje je sa uspehom lečio i za koje ima recept koji daje rezultat. Izbegava da napamet savetuje ljude a sada ih više zbog poznih godina i ne savetuje već samo podseća na već date homeopatske recepte. Ovo je njegov savet i homeopatska terapija za Gerb koja je po njegovim rečima izlečila na stotine ako ne i hiljade pacijenata.

Njegov metod lečenja komentatori iz sveta su nazvali Joepathy

- - - -

Evo šta on kaže da je homeopatski lek za Gerb:

Ako patite od hiperaciditeta ili gastritisa, zvanog GERB (Gastro Esophagal Refluks Disease) daću vam svoju podrazumevanu terapiju koja je pomogla stotinama pacijenata da prebrode ovu bolest za koju lekari obično prepisuju PPI (inhibitor protonske pumpe) lekove koji su opasni i mogu izazvati mnoge druge ozbiljnije probleme kada se koriste na duži rok.

Nadam se da ćete otkriti da će vam moja terapija zvana „Joepathy“ pomoći u roku od 24 sata nakon što uzmete prvu dozu leka nakon obroka.

Homeopatski lekovi za Gerb koje ćete naručiti su sledeći:

1. Nat Phos 6k - uzima se doza od 2-4 tablete odmah nakon svakog od 3 obroka.

Ovaj lek ubrzava prolaz hrane kroz creva i sprečava stvaranje kiseline koja bi inače iritirala jednjak izazivajući GERB.

2. Arnika 30C u tečnoj dozi (homeopatska Arnika kao kapi) uzima se dva puta dnevno po mali gutljaj.

Ovaj homeopatski lek za Gerb radi na popravljanju oštećenog jednjaka koji se izmenio da bi se izborio sa refluksom na hlorovodoničnu kiselinu koja izaziva nevolje.

Arnika radi zajedno sa Nat Phos-om da se brzo izleči problem Gerb-a.

Molimo pridržavajte se sledećih jednostavnih pravila:

  • Nemojte jesti velike obroke. Jedite male obroke, ali češće ako osećate glad.
  • Nemojte piti više od nekoliko gutljaja vode nakon obroka. Ovo je da bi se sprečilo dalje razblaživanje vašeg želudačnog soka koji se zatim može refluksovati u vaš jednjak što dovodi do GERB-a.
  • Važno je da ne idete u krevet najmanje 2 sata nakon večere, jer će toliko vremena biti potrebno da se hrana svari, a najbolje je da ostanete budni i uspravni kako biste omogućili da se hrana probavi pre odlaska u krevet.
  • Bez masne hrane, alkohola, kafe, konzervisanog mesa poput kobasica, šunke, slanine jer sadrže materije koje će odmah suzbijati delovanje navedenih lekova.

Ako patite od bolova u stomaku ili osećate da vam se stomak nadima pre obroka tokom dana između obroka, to je obično zbog bolova od gladi, uzrokovanih vašim želudačnim sokovima koji napadaju unutrašnju sluznicu i zid vašeg stomaka. Jednostavan lek je da pojedete hranu poput keksa ili banane između obroka kako biste sprečili da želudačni sok dodiruje stomačni zid što dovodi do bolova u stomaku koji u nekim slučajevima može biti akutni.

Morate piti najmanje 3 litre tečnosti, najbolje čiste vode dnevno, a takođe morate da vežbate najmanje pola sata dnevno. Važno je da se preznojite jer je i to deo moje terapije za prevazilaženje GERB-a.

Homeopatski lek kao tečnost - tečna doza

Tečna doza bilo kog homeopatskog leka se pravi na sledeći način:

Naručite potreban homeopatski lek u pakovanju sa tečnim alkoholom od 5 ml koji se takođe naziva "tečno razblaživanje u bočici", poželjno je da je bočica sa kapaljkom.

Uzmite flašu izvorske vode od 500 ml iz najbližeg supermarketa.

Izlijte oko 3 cm vode iz boce da ostane malo vazdušnog prostora.

Ubacite 3 kapi leka u bočicu i snažno protresite bočicu pre nego što otpijete punu kapicu boce ili uzmite veliku kašičicu tečnosti leka, što je jedna doza.

Snažno mućkanje boce je homeopatska sukusija i ovo mućkanje se mora uraditi svaki put pre nego što otpijete čep boce dva puta dnevno. Znači, pre nego što uzmete gutljaj leka, 6 do 10 puta bocu sa lekom udarite u sto ili jako protresite gore dole. Uvek to radite, to je način da se energija leka promeni da ne bi ušli u takozvano "dokazivanje leka". 

Ako ne možete da nadjete homeopatski lek u tečnom stanju već samo kuglice, onda 5 do 6 kuglica stavite u flašu vode i razmutite. 

- - - -

NAPOMENA: Nat Phos 6k su Šuslerove soli dostupne u kuglicama. Arnika 30C je homeopatski lek dostupan kod nas u kuglicama. Lekovi se mogu naći u homeopatskoj apoteci Jevremovac u Beogradu ili u Zelenoj apoteci u Beogradi i Novom Sadu, ili kod profesionalnih homeopata.