Novogodišnje pismo prijateljima Prirode na Dar

Novogodišnje pismo prijateljima Prirode na Dar 

 

Dragi prijatelji Prirode na Dar,

Svi vi koji koristite naše proizvode Priroda na Dar i koji ste na bilo koji način uključeni u naš rad, želeli bi da vam u kratkom obraćanju predstavimo kako je protekla 2023 godina za nas i vas.

Bila je ovo vrlo turbulentna godina, sa puno iznenadjenja ali kad se sve svede na kraju, i vrlo uspešna. Počeli smo je sa jednim ciljevima, a završili sa potpuno drugačijim ostvarenjima. No krenimo redom sa našom novogodišnjom pričom.

Godina nam je krenula sa idejom da na tržište uvedemo nekoliko novih proizvoda, pre svega par jedinstvenih artikala:

  • kapi BioTi Jod, koje su prirodni izvor joda, sa zanimljivom formulom, koje su namenjene svima koji imaju nedostatak joda i mnogima koji imaju problem sa tiroidnom žlezdom
  • NeuroMix kapsule za bolje funkcionisanje mozga sa specijalnom formulacijom lekovitog bilja, vitamina i minerala, čija se formula iskristalisala nakon spoja dve discipline: savremene nauke o suplementima i antropozofske medicine
  • CardioMix kapsule za srce, formula nastala na osnovu iskustva savremene medicine i tradicionalne fitoterapije

Zatim, bili smo već dogovorili i uvoz kapsula mumia iz Rusije, ali je to naprasno prekinuto zbog vanredne situacije sa Ukrajinom i Rusijom, to jest poslovni partner iz Rusije je prekinuo sa radom.

Tako smo krenuli u ovu godinu ali je završavamo bez tih novih proizvoda. Mada, nismo odustali od njih, u procesu su i dalje, i očekujemo ih tokom 2024-e godine. 

Ali su se zato neke druge, dobre i neočekivane stvari i novi proizvodi pojavili, počev od leta do ovih dana. I to su sve posebne priče.

- - - 

Medicinske gljive u kapsulama – novi proizvodi za 2024-u godinu

Dve godine smo bezuspešno pokušavali da dodjemo do kvalitetnog dobavljača sirovina za medicinske gljive, kako na zapadu, iz Amerike i Kanade, tako i u Kini. To nije jednostavan zadatak. Na tržištu ima bezbroj firmi koje nude sirovine ili gotove proizvode od pečuraka, kao što su prah, ekstrakti, kapsule. Medjutim malo šta od toga zaista i deluje i vredi.

Medicinske gljive, ili lekovite gljive, kada su od njih napravljeni dobri proizvodi, vrlo efektno deluju. Ali u želji za zaradom, malo ko hoće i uspeva da napravi dobre proizvode. Najkvalitetniji proizvodi od pečuraka dolaze iz Japana, ali su preskupi za naše tržište. Ima kvalitetne sirovine u Americi i Kanadi, ali je takodje preskupa za nas.    

Lekovite gljive su takve da od njih industrijskim putem mora da se dobije koncentrisani ekstrakt, da bi se dobila kvalitetna sirovina koja deluje. Takodje, one moraju da se gaje u kontrolisanim uslovima, zbog koncentracije lekovitih materija u njima ali i zbog teških metala i parazita kojima mogu biti zagadjene. Sve to vas vodi ka tome da morate naći vrhunskog proizvodjača pečuraka, ne samo one koji pečurke samelju u prah, pa vam ih prodaju u kesi ili kapsulama, već oni koji imaju zaista kvalitetan ekstrakt koji se koristi za pravljenje skupih suplemenata od gljiva.

Sreća nas je poslužila i došli smo do jednog takvog proizvodjača u Kini, i od 2024 godine ćemo imati 7 suplemenata od pečuraka visokog kvaliteta – 5 pojedinačnih gljiva u kapsulama, i dve mešavine gljive, koje su nastale kao deo kineske tradicionalne medicine i njihovog znanja o lekovitim gljivama.

3 Carske gljive – mešavina 3 lekovite gljive koje su se najčešće koristile u kineskoj medicini za lečenje kineskog cara i kineske medicine, gljive koje pre svega deluju na hormonalni balans,

5 Elemenata – mešavina 5 lekovitih gljiva za jačanje imuniteta i preventivu, formulisane u skladu sa kineskom tradicionalnom medicinom i filosofijom transformacije 5 elemenata.

Radujemo se tim preparatima!

 

Himalajski shilajit umesto mumia

Kod nas je mumio, smola koja se skuplja u visokim planinama, poznata kao ruski proizvod – ruski mumio. Ali, ona je zapravo najpoznatija kao kineski i indijski tradicionalni lek, koji su TKM i Ajurveda koristili vekovima pre rusa, i mnogo je bolje poznaju. U Kini i Indiji mumio se zove Shilajit.

Tako da kada smo ostali bez ruskog mumia, krenuli smo da tražimo kvalitetan shilajit. I našli smo ga u Kini, onaj koji se skuplja na Himalajima, odnosno na Tibetu. I to prečišćen i koncentrisan sa mnogo fulvinske kiselina, koja je najbitniji sastojak mumia.

Inače, shilajita ili mumia, ima i u Pakistanu, ali i u Čileu i na Andima. To nije delo prirode koje je rezervisano samo za Rusiju ili Indiju i Kinu, ima ga svuda po svetu, po visokim planinama i u klimi koja je dovoljno suva.

Dolazi početkom 2024-e godine, pravo sa Tibeta u Srbiju!

 

Herbalni suplementi u kapsulama koji dolaze

Pre nekih desetak godina imali smo zanimljiv susret sa jednim profesorom farmacije koji nam je doneo neverovatne proizvode sa idejom da ih proizvodimo zajedno. Najzanimljiviji od svih je bila tečnost od jedne biljke iz Južne Afrike koja je momentalno zaustavljala napad astme. To je bio fantastičan proizvod sa spektakularnim delovanjem.

Medjutim, postojalo je mnogo ograničenja oko proizvodnje takvog preparata, kao što je nabavke sveže biljke iz Južne Afrike, jer od suve biljke nije mogao da se napravi efikasan preparat, nije delovalo.

Drugi preparat koji nam je prezentovao je bio na bazi propolisa i delovao je moćno na urinarni sistem. I ove godine su nam se nekako sklopile kockice i rešili smo da taj preparat u poboljšanoj verziji napravimo – to su Uromix kapsule za bešike i urogenitalne organe.

A onda smo rekli sebi, pa što ne napravimo još neke zanimljive proizvode u kapsulama, koje će biti dopuna našim biljnim kapima. I tako su nastale HyperMix kapsule kantariona za poboljšanje seratonina i psihe, VirakMix kapsule virka za regulaciju hormona kod žena i LiverMix kapsule maslačka i čička za smanjivanje šećera kod dijabetičara.

Sve su to novi i uzbudljivi proizvodi koji će steći mnogo simpatija kod doktora i kod običnih ljudi kako vreme bude prolazilo.

 

BioX krema za rozaceu koja će mnoge iznenaditi

Kod nas u poslovanju ima mnogo ličnog. Uostalom, mi smo i krenuli sa celom ovom pričom jer smo počeli da pravimo BioBalsam za našu rodjenu decu. Pa onda Biocalendula kremu, pa kapi za ovog rodjaka, kapi za onu prijateljicu, i tako redom.

Onda smo poželeli da za sebe napravimo najbolji mogući Šveden biter, jer nismo bili zadovoljni sa onim što postoji na tržištu pod tim imenom. A znamo koliko je to vredan i bitan eliksir.

Iz tih razloga godinama smo pokušavali da za jednu našu doktorku sa kojom saradjujemo napravimo kremu za rozaceu. Bilo je to putovanje bez uspeha, jer ma koliko se trudili, ma koliko istraživali temu rozaceae, nismo uspevali da napravimo dobro rešenje. A mi ne puštamo u prodaju ništa što nije očigledno delotvorno za većinu ljudi.

I odustali smo, jednostavno nismo našli rešenje. Ali, sudbina je imala drugačiju zamisao.

Jer, igrom sudbine, pomogao nam je jedan nemački holistički doktor Dr Dominik. Upoznali smo ga, pričali o raznim stvarima, uz put videli da ima kremu za rozaceu i on nam je ljubazno objasnio šta je faktor X, ono što mi nismo uspevali da pronadjemo, da bi krema za rozaceu delovala. Nebo se otvorilo, sve nam je postalo jasno, formula se sama uobličila i mi smo napravili uzorak kreme. Isprobali kremu, testirali je. Ona je delovala, mnogo brže i efikasnije nego nemačka krema! Aleluja!

I evo je, BioX krema protiv rozaceae je na tržištu, spremna da pomogne svima koji imaju tu vrstu problema.

 

Prirodne kreme za lice BioDay i BioNight – kuća časti!

Sve naše kreme su prirodne kreme, od prirodnih sastojaka. Jedini izuzetak je BioX krema koja mora da ima i neke aktivne sastojke koji nisu do kraja prirodni.

Naše opredeljenje je da pravimo proizvode koji imaju samo prirodne sastojke.

Stoga smo pre par godina imali ideje da krenemo i sa prirodnom kozmetikom. Medjutim, ubrzo smo odustali od celokupne ideje, jer je kozmetika potpuno drugačiji posao od ovoga čime se mi bavimo.

I tako je bilo sve do jesenas, dok nam naša prijateljica i vrhunski farmaceut pronalazač i kreator gdja Snežana Djukanović nije poklonila par prirodnih krema, da isprobamo. A gospodja Djukanović je nalik nama, ima moto „samo najbolje je dovoljno dobro za mene“, tako da nismo sumnjali u kvalitet njenih krema.

Krenuli da testiramo kreme i oduševili se. Divne kreme!

Kratko smo se dvoumili i odlučili da kreme uvrstimo u našu ponudu. Neće nam se isplatiti posao sa njima, ali ćemo ih makar puna srca poklanjati prijateljima, jer zaista vrede, vrhunska prirodna kozmetika. Što kažu boemi: „Nek ide život. Kuća časti!“

I simbolično, baš pred Novu godinu, ove dve divne prirodne kreme za lice su se našle u našoj ponudi.

- - -

Mi smo zahvalni za sve darove koje smo dobili u 2023-oj godini. Nije bila laka godina ali je završena sa korpom punom darova prirode.

A vama, dragi naši prijatelji Prirode na Dar želimo u nadolazećoj godini 2024-oj puno sreće, zdravlja i blagoslova sa Neba, želimo vam da darujete i da budete darovani, da hvalite i da budete pohvaljeni.

I kako divni stihovi iz Psaltira, psalam 150, govore:

Hvalite Boga u svetinji njegovoj, hvalite ga na tvrđi slave njegove.

Hvalite ga prema sili njegovoj, hvalite ga prema visokome veličanstvu njegovu.

Hvalite ga uz glas trubni, hvalite ga uz psaltir i gusle.

Hvalite ga s bubnjem i veseljem, hvalite ga uz žice i organ.

Hvalite ga uz jasne kimvale, hvalite ga uz kimvale gromovne.

Sve što diše neka hvali Gospoda! Aliluja!