Detoksikacija - napitci za čišćenje organizma

 

DETOKSIKACIJASedam odličnih napitaka pred spavanje za čišćenje organizma. Detoksikacija prirodnim putem


 

Najveći deo procesa detoksikacije dešava se tokom sna, jer to je ono vreme kada telo treba da izvrši određene "popravke" i obnovi sopstvena tkiva. Zbog ovoga je kvalitet sna jako važan pri svakom oslobađanju od toksina.


Kada je u pitanju detoksikacija organizma, hidratacija je takođe veoma bitna. Kada imamo dovoljno tečnosti u telu, mi mu činimo uslugu i pomažemo mu da se reši otrova koji su se u njemu nagomilali.


Limun i voda Detoksikacija - napitci za čišćenje organizma


Voda nije jedino piće koje efikasno može da izvrši detoksikaciju organizma. Ovo su primeri 7 različitih, zdravih napitaka koji će pomoći da san bude lepši, a da se telo na lakši način reši otrovnih materija.
  1. Voda sa limunom


Ovo je sjajan napitak da se popije u bilo koje doba dana, a ne samo pre spavanja, kako se često može čuti u brojnim preporukama. Jednostavno se iseče parče limuna i iscedi u čašu obične vode. Istraživanja pokazuju da će voda sa limunom podržati funkciju imunog sistema, poboljšati varenje, omogućiti zdraviju kožu i još mnogo toga.
  1. Čaj od kamilice


Čaj od kamilice bogat je jedinjenjem koje se zove seskviterpen lakton, a koje pomaže jetri da obavi detoksikaciju tela. Nekoliko studija koje su ispitivale dejstvo čaja od kamilice pokazale su da on ima dosta prednosti. Na primer, čaj od ove biljke može da smiri nerve i pomogne boljem spavanju, što je već dobar preduslov za pravilno oslobađanje od toksina.
  1. Čaj od semena lotosa


Lotos je biljka koja je jako prisutna u tradicionalnoj kineskoj medicini, od čijeg semena se pravi odličan čaj. Lotos veoma povoljno deluje na dobar san, a takođe se pokazao dobrim u smanjenju napetosti, stresa, depresije i anksioznosti.
  1. Čičimak (jujuba)


Čičimak, jujuba ili žižila su različiti nazivi za voće karakteristično za područje Kine, koje poboljšava funkciju jetre i samim tim povećava efekte detoksikacije. Nakon što se eliminišu toksini, metabolizam se ubrzava i telo sagoreva više masti. Osim toga, ova biljka poboljšava kvalitet sna.
  1. Čaj od nane


Nana poboljšava varenje, tako da je čaj od ove biljke savršen za ljude sa čestim stomačnim problemima. Kako je jetra organ koji je uključen u proces varenja, tako će i čaj od nane pomoći kod detoksikacije.
  1. Čaj od ruže


Ružin čaj se godinama koristi za lečenje depresije. Takođe, ovaj napitak obezbeđuje pravilan tok energije iz jetre, a što je najvažnije, ružin čaj poboljšava protok krvi u svim organima, što olakšava eliminaciju otrova.
  1. Ovseni čaj


Ovas i njegovo seme čine odličan nutritivni čaj. Ovaj čaj sadrži visoke količine vitamina, minerala i posebnog proteina koji se zove avenin. Ovas je biljka koja deluje umirujuće na nervni sistem i balansira našim emocijama.
[caption id="attachment_3029" align="alignnone" width="600"]Bioliver kapi za jetru i holesterol i trigleciride Detoksikacija jetre i tela uz pouzdan preparat - klikni na sliku i naruči![/caption]

8. BioLiver kapi


BioLiver kapi za jetru su kombinacija lekovitog bilja koje dokazano deluje na čišćenje i bolji rad jetre. Ubrzava razmenu materija u jetri, podstiče lučenje enzima jetre i žuči, utiče na lipidni status krvi i glukozu jer smanjuju povišen holesterol i trigleciride, kao i povišen šećer. Potpuno biljni preparat pouzdanog delovanje koji se koristi kod procesa detoksikacije, kod insulinske rezistencije, masne jetre.


BioLiver kapi za povišen holesterol možete naručiti putem ovog sajta www.prirodanadar.rs ili putem maila  [email protected] odnosno telefonom  065 970 7777