Minerali i vitamini za Kovid 19 prevenciju i terapiju bolesnih

VITAMINI ZA KOVID 19


Kako da se koriste minerali i vitamini za Kovid 19 kao prevencija i kod terapije obolelih. Multivitamini protiv Korona virusa


Kako je ponovo aktuelna virusna epidemija, par reči o upotrebi vitamina i minerala u jačanju organizma. Koji su najbolji minerali i vitamini za Kovid 19 obolele.

U zadnjem periodu sam se tom temom bavio intezivnije, pratio razne naučnike i doktore, čitao neke naučne studije, slušao proverene i neproverene informacije, pa da skratim priču na zaključke.

Napisao sam bio prijatelju pismo sa preporukama za jačanje imuniteta kompleksom vitamina i minerala, onako kako ih preporučuju pre svega američki doktori koji su imali pacijente sa koronom. Neke stvari kao intravenske doze vitamina C nećemo raspravljati, bavimo se samo onim što nam je dostupno kao običnim gradjanima.

Kad govorimo o vitaminima i mineralima u terapiji Kovid 19 sindroma gledajte uvek bolji suplement da uzmete, sa više aktivne materije, jer su većinom u njima minimalne doze koje ne deluju ni na šta.

U nekom drugom postu ću pisati o bioapsorbciji vitamina, da li prirodni ili sintetički vitamini, itd, no za sada samo instant FB preporuke koji su najbolji vitamini za Kovid 19.

Za jačanja imuniteta kod Kovid 19 obolelih se preporučuje:

1. C vitamin, najbolje liposomalni. Doza je 1000 mg (1 gram) ali tu nema gornje granice oko uzimanja vitamina C, može dnevno 1 do 2 grama, posebno ako nije liposomalni nego neki običan koji se slabije apsorbuje.

Po preporuci američkih lekara kod Kovida 19 ili gripa, ako neko dobije, uzima se na svakih par sati toliko dok ne počne proliv - od 1 do 4 grama dnevno. C vitamin je ključni vitamin za Kovid 19.

2. Magnezijum, u nekom od oblika, magnezijum citrat je najbolji oblik. Doza 400 mg dnevno

3. Zink. Doza 30 mg

4. Selen. Doza 100 mcg

5. Kompleks vitamina B - tu imate domaći suplement Optimum B kompleks, on je najbolji.

6. Vitamin D3 600 IU (ili D3+Kalcijum) - pije se svaki drugi treći dan kao preventiva, a svakodnevno kod bolesti. Neko koristi i AD kapi. Ne piti duže od dve nedelje u kontinuitetu, posle može da nastane kalcifikacija kostiju.

7. Vitamin K2 uzima se uobičajena doza uz Vitamin D3 zbog bolje apsorpcije ovog prvog, inače sam K2 nije posebno bitan za imunitet

8. Omega 3 kiseline i Amino kiseline po izboru, no ovo nije neophodno osim kod iscrpljenosti i slabosti

9. Bakar - pominje se, standardna doza.

10. BioImunitet kapi za jačanje imuniteta - 2 kafene kašičice dnevno.

Preporučljivo je sve uzimati odjednom.

Ako su vam suplementi šumeće tablete, prah ili kapsule, sve samo sipati u vodu i sok i izmešati, pa popiti tokom dana. Kapsule naravno otvoriti i sipati prah a celulozu baciti.

Ako imate tablete, gume, dražeje, samo ih u slično vreme popiti.

I ono što je najbitnije, što svi lekari koji leče govore, pijte duplo ili troduple doze od dnevnih preporuka koje pišu na etiketi. Da bi vitamini za Kovid 19 delovali brzo moraju da se uzimaju velike doze.

Količina vitamina i minerala koji se preporučuju kao dozvoljeni maksimalni unos je u skoro svim slučajevima poddoziran, daleko manji od potreba tela. To je uradjeno iz bezbednosnih razloga.

A kod terapija, kada je osoba bolesna, tada se uzimaju mnogo više doze suplemenata, da bi delovale.

Kad bolest prodje, vratite se na staro doziranje, po preporuci struke. Za nedelju do dve dana terapije ništa vam se neće desiti sa povećanim unosom vitamina i minerala.

BONUS FORMULA DR RATH-a

Po preporuci Dr Rath Instituta koji se bavi vitaminima i njihovim slaganjem, po njima je najbolja sledeća formula za imunitet: Vitamin C, lysine, proline, arginine, green tea extract, quercetin, selenium, copper, manganese.

A i dali su preporuke koji vitamini za Kovid 19 treba da se koriste u tekstu ovde: Daily Doses Of Vitamin D3, Magnesium, & Vitamin B12 Reduce Disease Severity In Older Coronavirus Patients

Izvor: FB profil Zlatko Šćepanović