Originalna formula i recept za Sweden bitter

PARACELSUSOV ORIGINALNI RECEPT ZA SWEDEN BITTER


Mistik, lekar i alhemičar Paracelzus je zaslužan za pravljenje tonika koji je bio prvo eliksir života i dugovečnosti a danas je lek za sve bolesti - recept za Sweden bitter


Sweden bitter kod nas poznatiji i kao Švedska grančica, mada je pravilan naziv Švedska gorčica, Švedski biter (gorki tonik) je popularni eliksir za razne zdravstvene tegobe. Šveden biter je postao popularan kroz knjige i praksu Marije Treben 70-ih godina 20-og veka ali njegovo postojanje se vezuje za srednji vek.


Legenda kaže da je čuveni srednjovekovni lekar i mistik Paracelsus osmislio eliksir života, koji je kasnije postao Sweden biter jer je ta formula nadjena kod švedskog kraljevskog lekara Samsta koji je živeo dugo (104 godine) i cela njegova porodica je živela dugo (svi preko 100 godina), zahvaljuću eliksiru života koji su pili - recept za Sweden bitter po Paracelzusovoj formuli.
[caption id="attachment_1350" align="alignnone" width="630"]Originalna formula i recept za Sweden bitter - formula Paracelzusa Alhemičar u labaratoriji - Originalni Sweden bitter je formula Paracelzusa[/caption]

Medjutim, tu postoje neke kontroverze i nedoumice. Naime, postoje dve osnovne formule za originalni Šveden biter, odnosno recept za Mali Sweden bitter i recept za Veliki Sweden bitter. Izvorno, pravi i originalni Schweden bittner se sastoji od tinktura lekovitog bilja i terijaka, antičkog leka - smole.


To dvoje su pomešani da bi se dobio eliksir. Mali recept često i nema terijak i ima mnogo manje biljaka. Veliki recept koristi mineralne i životinjske sastojke. Razlika izmedju ta dva recepta je ogromna.


Marija Treben tvrdi da je ona koristila Mali recept za Šveden biter i sa njim je ostvarila najveće uspehe. Taj recept ima skoro četiri puta manje sastojaka od Velikog recepta koji je pomenuti švedski lekar Dr Samst prekrojio i koji je Marija Treben koristila.


Zašto je to on uradio možemo da nagadjamo, i ne znamo koji je eliksir on koristio za dugovečnost, koju recepturu. Možda je za sebe koristio Veliki recept i Paracelzusovu formulu a pacijentima davao Mali recept, jer je mnogo jeftiniji.


Sada bi vam izneli neke činjenice oko toga šta je originalna formula za Švedsku grančicu. Uradićemo to u tezama, biće lakše za čitanje.


najbolja originalna Šveden biter krema - golden sweden bitter krema

Veliki recept za Šveden biter


Veliki recept za Sweden bitter je po svemu sudeći originalna formula za Švedsku gorčicu koju je napravio sam Paracelzus. Po sastojcima se vidi da je lek i formulu za eliksir dugovečnosti radio alhemičar iz renesanse jer je poštovao mnoga pravila iz ezoterije.


Veliki recept za Švedsku grančicu je veoma kompleksan, sofisticiran i deluje potpuno drugačije od male Švedske grančice.


Veliki recept za Sweden bitter - Grose Sweden bittner (na nemačkom) je skoro nemoguće napraviti zvanično, on se može samo napraviti kod kuće, jer savremena farmacija zabranjuje niz nekih sastojaka - opijum, zmija, gljive, guštere, dabra.Veliki recept za Šveden biter po Paracelzusu


26,0 g Aloe
13,0 g Myrrhe
2,0 g Safran
2,0 g Sennesblätter
2,0 g Kampfer
18,0 g Rhabarberwurzel
9,0 g Zittwerwurzel
5,0 g roter Ton
18,0 g Theriak venezian
4,0 g Eberwurzwurzel
7,0 g Enzianwurzel
7,0 g Angelikawurzel
2,0 g Tormentill
2,0 g Bibergail
5,0 g Lärchenschwamm
2,0 g Muskatblüte
18,0 g Kalmus
35,0 g Muskatnuss
7,0 g Diptamwurzel


Veliki recept za Sweden bitter se sastoji sveukupno kada uračunamo i Venecijanski terijak od 82 sastojka.


Da bi se napravio mora da prodje kroz nekoliko procesa harmonično sjedinjavanja 4 elementa koji čine prirodu da bi eliksir dobio životnost i posebnu snagu. U procesu dobijanja se prvo dobija muški biter pa ženski Šveden biter kroz transformaciju elemenata zemlje, da bi tek njihovim sjedinjavanjem došli do glavnog sastojka koji se potencira životnom energijom vatre kroz koju se prečišćava.


Ovako otprilike glase alhemičarski zapisi koji govore o odredjenim hemijskim procesima koji se obavljaju. Te zagonetke je valjalo razumeti nakon godina studiranja i istraživanja.


GoldenSwedenBitte-728x90

Veliki recept za Sweden bitter, pod uslovom da se skupe svi sastojci, što nije nemoguće, te naprave izvorni Venecijanski terijak sa 64 sastojka i Paracelsusov eliksir, koštao bi mnogo. Sam Terijak treba da stoji godinama dok ne sazri. Originalni Šveden biter po formuli Paracelsuza je izuzetno skup i dugo se pravi!


Švedsku gorčicu po velikom receptu uz poštovanje svih pravila i upotrebu pravog Venecijanskog terijaka niko zvanično ne pravi u svetu. Mi pravimo najpribližniji eliksir Paracelzusovom originalu.Mali recept za Šveden biter


Mali recept za Sweden bitter je gorki tonik, amaro, biter i odličan je preparat kada ga neko odlično napravi.


Mali recept za Sweden biter ima u sebi manje od 25 sastojaka.


Mali recept za Švedsku grančicu je sastavljen samo od tinkture biljaka, a ponekad ima i takozvani nemački Terijak od samo 5-7 sastojaka.


Mali recept za Švedsku gorčicu je lako napraviti i svaka firma i apoteka koja ga pravi radi po svom receptu, kvalitet i formule uopšte nisu ujednačene.


Mali recept za Švedsku grančicu po delovanju nije sličan Velikom receptu i nije deo Paracelzusove formule i delo alhemičara već je delo savremene farmacije. Ogromna je razlika izmedju ta dva tonika.


Originalni Sweden bitter gel - najbolji Šveden biter gel


Švedsku grančicu po malom receptu prave na stotine proizvodjača širom sveta. I kod svakog je drugačija. I svako je naziva Originalni Sweden bitter.


 

Mali recept za Šveden biter po Mariji Treben


16,7 g Aloe
8,3 g Myrrhe
0,33 g Safran
16,7 g Sennesblätter
16,7 g Kampfer (samo prirodni)
16,7 g Rhabarberwurzel
16,7 g Zittwerwurzel
16,7 g Manna cannelata
16,7 g Theriak venezian
8,3 g Eberwurzwurzel
16,7 g Angelikawurzel


Zaključak: Nama se više dopada formula za Veliki Šveden biter, originalna Paracelzusova formula za Sweden bitter, jer mislimo da deluje sveobuhvatnije i da može biti eliksir dugovečnosti. Zato smo ga uz mnogo truda i napravili za vas i za nas. Mora biti skup jer daleko složenije pravi nego običan Šveden biter i ima mnogo skuplje sastojke ali neka makar postoji, za one koji to žele i hoće.