Kako se popravlja cirkulacija krvi - Terapije za bolju cirkulaciju

ZA BOLJI KRVOTOK


Kako se popravlja cirkulacija krvi prirodnim putem. Tradicionalne terapije za bolju cirkulaciju. Zašto BioCapillary kapi tako efikasno deluju


Vaš cirkulatorni sistem hrani i održava svaku ćeliju u vašem telu, tako da  je veoma važno održavati ga u optimalnom radnom stanju radi opšteg zdravlja i blagostanja. Cirkulacija krvi je ključna stvar ako želite dug i zdrav život. Ljudi najviše umiru od bolesti loše cirkulacije.


Dobra cirkulacija krvi zavisi od više faktora:

 • zdrave krvi koja je u stanju da efikasno nosi kiseonik i hranljive materije u ćelije;

 • jakog srca, sposobnog za efikasno pumpanje ove bogate krvi ka svim delovima tela kako ka ekstremitetima tako i organima;

 • normalnog krvnog pritiska;

 • i čistih, otčepljenih krvnih sudova.


Evo nekoliko jednostavnih načina da se poveća cirkulacija krvi tertmanima svakog dana:
 • Fizičko vežbanje


Koristite kardiovaskularne vežbe kao jedan od najprirodnijih metoda za  poboljšanje cirkulacije krvi. Vaše srce je mišić koji potiskuje krv kroz vaš cirkulatorni sistem. To snabdeva vaše telo energijom i kiseonikom koji je potreban da bi ono preživelo i ako srce slabije radi, organizam postaje slab. Američko udruženje za kardiovaskularno zdravlje preporučuje najmanje 30 minuta umerene fizičke aktivnosti pet dana nedeljno da bi cirkulacija krvi bila dobra.
 • Ishrana i cirkulacija krvi


Izmenite vašu ishranu kako biste poboljšali cirkulaciju. Ako slaba cirkulacija krvi proističe iz visokog krvnog pritiska ili od holesterola, vaše arterije imaju smanjenu elastičnost, a povećanu sklonost da postanu zamašćene. Uzimajte manje natrijuma i umesto hrane kao što su krekeri i obrađeno meso povećajte količinu hrane sa kalijumom (banane). Takođe, namirnice sa visokom količinom omega-3 masnih kiselina kao što su riba i laneno seme pomažu da vaše arterije budu zdrave. Koristite BioCapillary kapi kao preventivu od zakrčenja krvnih sudova. Tu je i ljuta paprika koja može da pomogne da se podstakne cirkulacija krvi.
 • Prestanak pušenja


Prestanite da pušite kako biste poboljšali cirkulaciju krvi. Ovo je takođe veliki rizik za  hronične bolesti, kao što su kardiovaskularne bolesti, karcinom pluća i srčani udari. Pasivno pušenje može biti isto tako štetno, tako da izbegavajte mesta gde je ovo preovlađujuće. Prema američkoj administraciji za hranu i lekove, cirkulacija krvi se poboljšava samo mesec dana nakon prestanka pušenja.
 • Elevacija nogu


Još jedan način da vašem cirkulatornom sistemu pružite pomoć je da ležite sa svojim stopalima iznad nivoa vašeg srca oko 15 minuta dnevno. Gravitacija će obaviti svoj posao kako bi sprečila zadržavanje krvi u donjem delu nogu. To je metod koji se koristi ako osećate nesvesticu, ako vam padne pritisak, kao i kod proširenih vena.
 • Voda i cirkulacija krvi


Ako ste dehidrirani, počećete da primećujete simptome slabe cirkulacije krvi jer se smanjuje zapremina vaše krvi. Krv gubi vodu i zgušnjava se pa cirkulacija postaje otežana. Vrtoglavica i nesvestica se javljaju zbog smanjenja snabdevanja krvi u mozgu i ovo definitivno želite izbeći!


Uzmite flašu vode pored sebe i uzmite po koji gutljaj kad god budete osećali čak i malo žeđi. Potrošnja vode tokom i nakon vežbanja je takođe važna, pošto gubimo tečnost od znojenja. Držite se dalje od kofeina i alkohola, jer oba imaju dejstvo dehidracije.


BioCapillary Cirkulacija trombociti povećan nivo trombocita u krvi - krvni ugrušak, trombovi Priroda na Dar 

 • BioCapillary kapi za bolju cirkulaciju


Verovali vi ili ne ali BioCapillary deluju brzo i već posle par dana popravljaju cirkulaciju. Tajna je u formuli lekovitog bilja koja je sačinjena tako da se na nekoliko nivoa deluje na krv i krvotok da bude bolja cirulacija. Jer, BioCapillary kapi za cirkulaciju blago šire krvne sudove, omogućavajući bolji dotok krvi i kiseonika, što dovodi do boljeg rada unutrašnjih organa, mozga i srca, a zatim lekovite biljke deluju i na skidanje plaka i razbijanje trombova. To je proces koji traje i za koji je potrebno par meseci redovnog korišćenja kapi ali efekat je izvanredan, posebno kada se vidi na ultrazvučnom snimku kako su se drastično smanjile ili čak i nestale naslage na vratnim aortama.
 • Vruće-hladni tretman vodom


Jedan od načina na koji vaše telo reguliše temperaturu je kroz vaše krvne sudove. Vaša krv nosi toplotu iz vaše unutrašnjosti tela ka spoljašnjosti i ako je vaša temperatura prevelika, vaši krvni sudovi će se opustiti i osloboditi toplotu kroz kožu.


Ovo je mehanizam koji se koristi u takozvanim „toplo-hladnim tretmanima“. Naneti naizmeničnu vruću i hladnu vodu na deo tela koji ima simptome slabe cirkulacije. Ovo će zategnuti i opustiti krvne sudove, gurajući krv kroz njih. Možete ponoviti ovo 5-6 puta, ali izbegavajte previše ekstremne temperature. Najpoznatiji način da se popravi cirkulacija je boravak u suvoj sauni posle koje se tuširate hladnom vodom. I tako nekoliko puta. Cirkulacija jača od naizmenične terapije hladnim i toplim ali ovi tretmani nisu za sve osobe, posebno ne za one koji imaju slabo srce.
 • Čaj


Čajevi su bogati antioksidansima kao što su flavonoidi, polifenoli i katehini i oni mogu pomoći u prolaznom širenju arterija, što je korisno za arterijsko zdravlje. Beli, zeleni i crni čaj povećavaju status antioksidansa u krvi, a dalja istraživanja ukazuju na to da čaj može pomoći u prevenciji bolesti srca. No, postoje i mnoge druge lekovite biljke za cirkulaciju koje možete pogledati na linku ovde.


Golden Sweden bitter i bolja cirkulacija

 • Golden Sweden Bitter


Kako starimo naši kapilari postaju sve krući i manje elastični, pa cirkulacija slabi. Ako uz to imamo još i visok holesterol i trigleciride, usled loše ishrane i lekova, krvni sudovi postaju obloženi krvnim plakom i naslagama koje dovode do kardiovaskularnih bolesti.

Zato mi preporučujemo svakome posle 40 godine života kada već počinju degenerativne promene na krvnim sudovima da koriste redovno Golden Sweden Bitter kako bi cirkulacija bila što bolja. Golden Sweden Bitter menja svojstva krvi, ona postaje fluidnija i dospeva lako na najudaljenija mesta u telu, kapilari se održavaju u zdravom stanju i život je zdraviji.

Milan Popović