Šuslerove soli za MS – Multiplu sklerozu i najbolje tkivne soli za nerve

TKIVNE SOLI ZA MS I NERVNE BOLESTI

Kako deluju Šuslerove soli za MS – Multiplu sklerozu i druge nervne bolesti? Tkivne soli za nerve i nervni sistem

Šuslerove soli ili tkivne soli mogu biti od pomoći za poboljšanje zdravlja nerava/mozga i mišića - prve 2 tkivne soli za to bi bi bile Kali phos i Mag phos.

Zatim, Ferrum phos može pomoći u smanjenju upale, dok Calc phos, Kali mur i Kali sulph mogu pomoći u poboljšanju zdravlja creva (što je takođe važno za preokretanje MS-a).

Dok mnogi lekari koriste Šuslerove soli za opšte zdravlje ili povremene bolove u leđima, nisam mogao da nađem zdravstvene radnike koji gledaju ove soli posebno za MS (Šuslerove soli nisu homeopatski lekovi, kao što neki misle). Tako sam se vratio u prošlost i pročitao knjigu objavljenu 1894. – „Biohemijski sistem medicine“ dr G Kerija, MD, koji je pažljivo pratio rad dr Šuslera i saznao kako se ove biohemijske soli uspešno koriste za lečenje širokog spektra stanja - uključujući bolesti mozga.

Neki primeri:

Calc fluor se nalazi u vezivnom tkivu u mozgu (između velikog i malog mozga)

Calc phos je neophodan za kosti, ali je i komponenta želudačnog soka, mišića i nerava- može pomoći u lečenju utrnulosti i hladnoće u stopalima, nervnog bola (oštar, pucajući bolovi) i pojačanog znojenja. Calc-phos može pomoći u lečenju zamagljivanja mozga (brain fog), posebno kada je povezan sa depresijom, vrtoglavicom, pojačanim znojenjem noću, nedostatkom energije, osećanjem hladnoće, značajnom ukočenošću i nesanicom. Calc-phos je najvažnija so za probleme sa varenjem.

Fer phos je ključan za snabdevanje crvenim krvnim zrncima/kiseonikom, a nedostatak se vidi kod upale i groznice; gastritis, ukočenost mišića i napadi - uzimanje ove Šuslerove tkivne soli za tkivo moglo bi ublažiti ove probleme. Ferr phos pomaže tokom prve faze upale mozga, meningitisa za smanjenje temperature i zagušenja; takođe su odlične posle potresa glave. Fer-phos može pomoći u upravljanju nesanicom.

Kali mur je ključna so za tkivo za lečenje nervnih napada, kao i digestivnih stanja.

Kali phos je prava so za nerve i moždano tkivo – ključna komponenta sive materije mozga – pomaže u upravljanju moždanom maglom (brain fog), depresijom, razdražljivošću i nervozom, digestivnim simptomima izazvanim stresom, ukočenošću mišića, paralizom, ukočenošću; osetljivost na buku i svetlost, išijas, pojačano znojenje, infekcije, nesanica (od preterane brige). Može se koristiti za upalu mozga (u ovom slučaju treba uzimati naizmenično sa Kali murom).

Kali sulph može biti indikovan za neuralgiju lica (trigeminus) i bolove koji se kreću sa jednog mesta na drugo. Kali sulph može pomoći u obnavljanju čula ukusa i mirisa za samo mesec dana korišćenja.

Mag phos je ključna komponenta bele materije mozga (koja je bogata mijelinom), nerava i mišićnih vlakana; ova Šuslerova so može biti korisna za lečenje mišićnih grčeva i grčeva, problema sa gutanjem, bolova u leđima i išijasa, nevoljnih pokreta i napada. Takođe promoviše zdravlje optičkog nerva. Trebalo bi se uzimati sa Calc phos sa gutljajem tople vode (napomena: druge suplemente magnezijuma kao što su jonski ili mag citrat takođe treba uzimati sa malo tople vode). Mag phos može pomoći u lečenju potresa mozga povezanih sa poremećajima vida. Mag-phos i Calc-phos bi mogli da vas učine pametnijim, jer je utvrđeno da podstiču inteligenciju - čini se da su ove dve soli nootropi iz 19. veka.

Nat mur se uspešno koristio za lečenje delirijuma, stupora, kao i preterane pospanosti, depresivnog raspoloženja, problema sa varenjem, lupanje srca, hladnih stopala i ruku, utrnulosti i nervnog bola. Stanja mozga povezana sa depresijom, nesanicom i umorom često dobro reaguju na ovu tkivnu so.

Nat phos pomaže u održavanju kiselo-alkalne ravnoteže u telu, korisno za lečenje povećane kiselosti želuca, anksioznosti i palpitacija

Nat sulph reguliše vodu u tkivu, krvi i tečnostima u telu. Može biti od pomoći u kontroli zadržavanja tečnosti, kao i kod glavobolje, vrtoglavice i trzaja mišića. Nat sulph je indikovan kod mentalnih oštećenja nakon povreda glave, posebno kada je povezan sa intenzivnim bolom u okcipitalnom predelu.

Silicijum se nalazi u kosi, noktima, koži, kostima i takođe u nervnoj ovojnici i vezivnom tkivu između velikog i malog mozga. Silicijum može pomoći u upravljanju maglom mozga, posebno kada je povezan sa značajnom konfuzijom, nedostatkom fokusa, anksioznošću i umorom.

Dr. Vanta