Biljne kapi za nervozna creva BioColon - Uputstvo za upotrebu

 

 

Biljne kapi za nervozna creva BioColon

Uputstvo za upotrebu biljne kapi za nervozna creva BioColon


Prirodne alkoholne biljne kapi (tinktura) lekovitog bilja za nervozna creva i kolitis


 


Biljne kapi i tinktura za nervozna creva i kolitis BioColon - proizvodi Priroda na DarOpis preparata; BioColon biljne kapi za nervozna creva Kronovu bolest i kolitis je prirodni preparat koji je stvoren sa ciljem da pomogne svim pacijentima koji boluju od sindroma nervoznih creva, koji imaju Kronovu bolest i hronični kolitis. Uz konsultaciju sa doktorima i specijalistima za nervozna creva i Kronovu bolest napravili smo preparat koji deluje u velikom broju slučajeva. Uzroci i manifestacije nervoznih creva su različiti i mnogoliki. BioColon biljne kapi za nervozna creva je napravljena samo od lekovitog bilja koje deluje nežno i sigurno, lekovito bilje koje ne izaziva napor stomaka i koje se može dugo koristiti.


Posebno smo vodili računa da u sastavu tinkture (lavanda, kantarion, odoljen, i druge lekovite biljke) ne bude biljaka koje podstiču kontrakcije i pražnjenje creva kako se ne bi desilo da se creva ulenje vremenom. Uz to, BioColon biljne kapi za nervozna creva deluje blago umirujuće i antistresno, s obzirom da su nervozna creva najčešće posledica stresa.


BioColon biljne kapi za nervozna creva Kronovu bolest i kolitis najbolje rezultate daje uz dijetalnu ishranu i izbegavanje namirnica koje izazivaju simptome bolesti.


 


Ishrana kod nervoznih creva i dijeta: Osnovni cilj lečenja nervoznih creva je uspostavljanje normalnog rada creva. To se prvenstveno postiže korigovanjem ishrane u smislu uvođenja namirnica bogatih dijetnim vlaknima (voće, uglavnom kuvano a manje sveže povrće). Savetuje se hleb od integralnih žitarica, a često je potrebno dodavati i mekinje, nekoliko kašika pre ili uz obroke u vodi ili jogurtu. Takodje, laneno seme i susam obilno koristiti.


Namirnice čijim varenjem se oslobađaju gasovi kao što su mahunarke: grašak, pasulj, mogu pogoršati tegobe te njihovu upotrebu treba smanjiti. Preporučuje se i veća količina tečnosti i upotreba pojedinačnih biljnih čajeva kao što su nana ili anis ako imate gasove, hajdučka trava ili borovnica kod proliva, majkina dušica ako imate bolove, matičnjak kod grčeva i nervozne napetosti.


Mineralna voda bogata magnezijumom – Mg, može da pomogne ali je ne treba piti hladnu već na sobnoj temperaturi i to ujutru pre doručka, ali i u toku dana pre ručka i večere. Izbegavati začinjenu i ljutu hranu. Alkohol i pušenje mogu pojačati simptome već nastalog sindroma iritabilnog kolona. Obroci bi trebali da budu manji ali češći i jako je bitno imati obroke u određeno vreme.


Pažljivo ispitivanje načina ishrane može da otkrije one faktore koji pogoršavaju simptome iritabilnog kolona – namirnice kao kafa, gazirani sokovi zaslađeni fruktozom ili sorbitolom, mleko, leguminoze, masna hrana i drugo.


 


Način života i stres: Stres je kod velikog broja pacijenata uzrok za iritbilni kolon i neophodno je izbegavati ga. To je vrlo teško u životu savremenog čoveka i zato je bitno da naučimo da se izborimo sa stresnim situacijama. Preporučujemo svima koji imaju nervozna creva da se drže preporuka za pravoslavni post i da redovno poste.


 


Korišćenje tinkture za nervozna creva: 20 kapi (pola kafene kašičice) nakapati u 2 dcl vode i popiti pre jela dva do tri puta dnevno. Ne treba piti više od preporučene doze jer se možete omamiti, u jačim dozama tinktura deluje sedativno. Ukoliko nemate simptome nervoznih creva pijte biljne kapi jednom dnevno preventivno ili ih prestanite konzumirati. Biljne kapi za nervozna creva ne deluju na druge lekove. Ne treba piti više različitih tinktura ili čajeva istovremeno.


 


Pakovanje BioColon biljne kapi za nervozna creva: bočica od 100 ml


 


Rok trajanja: BioColon biljne kapi za nervozna creva, Kronovu bolest i kolitis traje za oko tri nedelje do mesec dana terapije. Tinktura za nervozna creva se čuva na tamnom i hladnom mestu. Rok trajanja je 3 godine.