Ehinacea kapi za imunitet, protiv gripa, infekcija i virusa, najjači imunostimulator 100 ml

Cena: 1500.00 RSD

U cenu je uračunat PDV.

Popust na količinu!
1 bočica - 1500.00 RSD
2 bočice - 2550.00 RSD
3 bočice - 3600.00 RSD
4 bočice - 4500.00 RSD
Trošak dostave se plaća kuriri pri preuzimanju po cenovniku brze pošte i zavisi od težine paketa.

Na lageru: Dostupno .

BioImunitet – Ehinacea biljne kapi za jak imuni sistem

BioImunitet biljne kapi su najbrži, najjači i najbolji prirodni stimulator za jačanje imunog sistema na našem tržištu! Ovaj prirodni lek za imunitet brani organizam od gripa, virusa, infekcija, nazeba.

Naš imuni sistem se sastoji od posebnih imunih ćelija, tkiva i organa koji rade zajedno kako bi nas zaštitili. On je prva i osnovna odbrana našeg tela od infekcija i drugih štetnih napadača. Bez imunog sistema bismo se stalno razboljevali od bakterija ili virusa.

BioImunitet biljne kapi stimulišu proizvodnju imunih ćelija neverovatnom brzinom, čime se poboljšava odbrambena sposobnost tela. Zbog toga su odličan izbor za sve osobe podložne čestim infekcijama, posebno za onkološke pacijente kojima je neophodno da na prirodan način podignu imunitet, da sačuvaju telo od otrova i oštećenja koje proizvode citostatici

 • BioImunitet kapi su registrovan u Ministarstvu zdravlja Srbije pod brojem 13319/2018    Zapremina bočice: 100 ml

Prirodni lek za imunitet

BioImunitet je jedinstvena, vrhunska tinktura koja sadrži pažljivo odabrane biljne ekstrakte za podizanje imuniteta. Glavni sastojak ovih biljnih kapi, Ehinacea purpurea, najmoćnija je biljka u prirodi za brz rast imunih ćelija i jačanje celokupnog imunog sistma. U kombinaciji sa divljim origanom, već od prvog dana uzimanja kapi povećava i broj belih krvnih zrnaca u krvi. Ove biljne kapi su ujedno i prirodni antibiotik, pa štite naše telo od svih vrsta infekcija, bakterijskih i virusnih.

Moć lekovitih biljaka za jačanje imuniteta

BioImunitet biljne kapi sadrže kombinaciju najboljih darova prirode za jačanje imunog sistema, koje smo pronašli u prirodi Srbije. Glavni sastojak je Ehinacea purpurea, koja pojačava otpornost organizma na infekcije i stimuliše proizvodnju belih krvnih zrnaca, čime se povećava odbrambena sposobnost imunološkog sistema. Za koren ehinacee je dokazano da ima antitumorsko dejstvo.

Divlji origano deluje kao prirodni antibiotik i antimikrobni agens, pomažući u suzbijanju bakterijskih i gljivičnih infekcija. Majčina dušica ima antivirusna svojstva, a podiže i broj imunih T-ćelija ubica, koje ubijaju viralno inficirane ćelije putem stvaranja otvora na njihovoj ćelijskoj membrani. Divlja nana osvežava disajne puteve, ublažava upale grla i pomaže u smanjenju simptoma respiratornih infekcija. Za kantarion već znate da podstiče regeneraciju tkiva, ima protivupalna svojstva i doprinosi bržem oporavku organizma. Hajdučka trava takođe jača imunitet i pomaže u održavanju ravnoteže organizma, pružajući podršku u borbi protiv infekcija.

Ova jedinstvena kombinacija biljnih sastojaka u BioImunitet kapima radi sinergijski kako bi ojačala vaš imunitet i pomogla vam da ostanete zdravi i otporni na svakodnevne izazove.

Blagodeti prirode za snažniji imunitet

Najveći broj naših kupaca kaže da su već od drugog, trećeg dana uzimanja BioImunitet biljnih kapi primetili poboljšanje u opštem fizičkom stanju. Nakon korišćenja ovih kapi mesec dana, koje inače pružaju holističku podršku imunom sistemu, navode da su otporniji na nazebe i prehlade, da su zimu prošli bez gripa ili sa skoro neprimetnim simptomima.

Zato preporučujemo da BioImunitet kapi koristite u dužem vremenskom period, kako biste osetili u potpunosti njihovu magičnu moć u izgradnji snažnog i moćnog imunološkog sistema.

Prirodno i bezbedno za upotrebu

BioImunitet biljne kapi su potpuno prirodne i bezbedne za upotrebu. Ne sadrže veštačke boje, aditive ili konzervanse.

Način upotrebe

Rastvorite 30 kapi u 2-3 dl vode i popijte. Dnevno možete uzeti najviše 90 kapi, podeljeno u 3 doze (3 x 30 kapi), uvek pre glavnih obroka. Preventivno možete uzeti 50 kapi jednom ujutru, pre obroka. Pre upotrebe promućkajte bočicu.

Vaše zdravlje je važno, zato ne oklevajte. Iskoristite prednosti Ehinacea kapi i ojačajte svoj imunitet na prirodan način. Učinite nešto dobro za sebe i svoje zdravlje već danas. Nabavite svoju bočicu BioImunitet biljnih kapi i osetite razliku. Budite zdravi, snažni i spremni da se suočite sa svim izazovima života

Priroda na dar vam je uvek podrška na putu ka poboljšanju celokupnog zdravstvenog stanja. Za dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Pomozite sebi već danas, kupovinom BioImunitet biljnih kapi za podizanje imuniteta prirodnim putem, jer vaša dobrobit je naša misija!

--------

NARUČIVANJE ZA INOSTRANSTVO: Naš proizvod možete naručiti za većinu zemalja sveta preko ApotekaOnline web shopa na linku ovde.

 

Sastav

SASTAV PROIZVODA:

100 ml proizvoda sadrži: vodeno-etanolni ekstrakt herbe purpurne ehinacee (Echinacea purpurea (L.)Moench, Asteraceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 60 ml; vodeno-etanolni ekstrakt herbe vranilove trave (Origanum vulgare L., Lamiaceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 10 ml; vodeno-etanolni ekstrakt herbe majčine dušice (Thymus serpyllum L., Lamiaceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 10 ml; vodeno-etanolni ekstrakt herbe kantariona (Hypericum perforatum L., Hypericaceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 10 ml; vodeno-etanolni ekstrakt herbe hajdučke trave (Achillea millefolium L. Asteraceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 5 ml; vodeno-etanolni ekstrakt lista pitome nane (Mentha x piperita L. Lamiaceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 5 ml

 

KOMENTAR AKTIVNIH SASTOJAKA

 1. Herba purpurne ehinacee (Echinacea purpurea (L.)Moench, Asteraceae)

Rod Echinacea pripada tribusu Heliantheae familije Asteraceae (Compositae). Obuhvata 9 vrsta, koje samoniklo rastu na prerijama, visoravnima i u šumskim oblastima Severne Amerike. Od pomenutih 9 vrsta ovog roda, 3 nalaze primenu kao lekovite biljke: E. purpurea, E. pallida i E. angustifolia. Gaje se.

Hemijski sastav. Droga i preparati droge sadrže veliki broj različitih grupa sastojaka, koji se mogu svrstati u polisaharide, flavonoide, derivate kafene kiseline, polialkene, polialkine, alkilamide i etarsko ulje.

Primena. Prema Evropskoj agenciji za lekove (EMA), E. purpurea je biološki izvor za dobijanje dve droge, a to su koren i sveža herba. Sveža herba se koristi za proizvodnju sveže ceđenog i suvog sveže ceđenog soka. Ovaj preparat se primenjuje i kao biljni, i kao tradicionalni biljni lek.

Tradicionalni biljni lek na bazi svežeg ceđenog soka i suvog ceđenog soka herbe purpurne ehinacee koristi se spolja, a biljni lek na bazi svežeg ceđenog soka (DER 1,5 – 2,5 : 1) namenjen je internoj primeni.

Kao biljni lek, predstavlja biljni lekoviti proizvod za kratkoročnu prevenciju i lečenje prehlade. Kao tradicionalni biljni lek, koristi se u lečenju manjih površinskih ozleda kože.

Doziranje. Pojedinačna doza sveže ceđenog soka za adolescente, odrasle i starije osobe je 1,5 – 4,5 ml; DD 6-9 ml. Doza osušenog soka treba da odgovara dozi sveže ceđenog soka.

Što se doziranja tradicionalnog biljnog leka tiče adolescenti, odrasle i starije osobe koriste lekovitu mast ili neki drugi sličan lekoviti proizvod polučvrste konzistencije koji sadrži 10 – 20% sveže ceđenog ili odgovarajuću koncentraciju suvog soka purpurne ehinacee. Mala količina ovakvog proizvoda se nanese na zahvaćeno mesto 2-3 puta dnevno.

EMA, WHO, ESCOP i drugi savremeni kompendijumi za racionalnu primenu lekovitih biljaka ne poznaju mogućnost korišćenja bilo kog drugog preparata herbe purpurne ehinacee osim ceđenog soka. Međutim, prema preporukama nemačke Komisije E, ukoliko nije drugačije propisano, herba purpurne ehinacee se dozira na sledeći način:

 1. a) 6-9 ml ceđenog soka sveže herbe, ili ekvivalentna doza drugih preparata;
 2. b) Infuz: 1 g droge u 150 ml vrele vode;
 3. c) Tečni ekstrakt 1:1 (g/ml): 1,0 ml;
 4. d) Tinktura 1:5 (g/ml): 5 ml.

Prema Health Canada, herba purpurne ehinacee se dozira na sledeći način:

 1. a) adolescenti stariji od 15 godina i odrasli uzimaju 2,5-6 g ekvivalenta suve mase herbe dnevno;
 2. b) adolescenti starosti 10-14 godina uzimaju 1,3-3 g ekvivalenta suve mase herbe dnevno;
 3. c) deca uzrasta 5-9 godina uzimaju 0,6-1,5 g ekvivalenta suve mase herbe dnevno, i
 4. d) deca uzrasta 2-4 godine uzimaju 0,4-1 g ekvivalenta suve mase herbe dnevno.

Kontraindikacije. Preosetljivost na aktivnu supstancu i sastojke drugih biljaka familije Asteraceae.

Ograničenja primene. Primena biljnih lekovitih proizvoda na bazi sveže ceđenog soka purpurne ehinacee se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina.

Za prevenciju i lečenje prehlade, ne preporučuje se primena duža od 10 dana. Terapija se započinje čim se uoče prvi znaci bolesti. Ukoliko simptomi perzistiraju duže od 10 dana, obratiti se lekaru ili farmaceutu.

Primena tradicionalnog leka za lečenje manjih površinskih ozleda kože, preporučuje se u trajanju od nedelju dana. Ukoliko se u ovom roku ne uoči poboljšanje, obratiti se lekaru.

Neželjena dejstva. Internu primenu mogu da prate reakcije preosetljivosti kao što su osip, urtikarija, svrab, otok lica. Opisani su i slučajevi teških reakcija kao što su Stevens-Johnson sindrom, angioedem kože, Quincke edem, bronhospazam sa opstrukcijom disajnih puteva, astma i anafilaktički šok. Preparati ehinacee mogu da pokrenu alergijske reakcije kod atopičnih pacijenata. Veza sa autoimunskim bolestima se ne može odbaciti.

Eksternu primenu mogu da prate reakcije preosetljivosti kao što su lokalni osip, kontaktni dermatitis, ekcem i angioedem usana.

 1. Herba vranilove trave (Origanum vulgare L., Lamiaceae)

Drogu Origani herba čini ceo ili usitnjen nadzemni deo vranilove trave (Origanum vulgare L., Lamiaceae), sakupljeni tokom cvetanja biljke. Prema Evropskoj farmakopeji, biološki izvor ove droge su još i vrste Origanum onites L., Origanum vulgare L. subsp. hirtum (Link) ili smesa nadzemnih delova obe vrste.

Hemijski sastav. Sadrži 0,15–1,2% etarskog ulja sa karvakrolom (40–70%), γ−terpinenom (8–10%), p-cimenom (2,8–10%), α-pinenom, mircenom, timolom, α-terpinenom, estragolom, eugenolom i (E)-β-ocimenom kao osnovnim sastojcima. Pored etarskog ulja, droga sadrži flavonoide (naringin, luteolin-7-glukozid, diosmetin-7-glukozid i apigenin-7-glukozid), rozmarinsku kiselinu (približno 5%), fenolske estre i tanine.

Primena. U tradicionalnoj medicini, Origani herba se upotrebljava u lečenju kašlja, prehlade, upale bronhijalne sluzokože, kao ekspektorans i dijaforetik. Takođe, kod nadimanja, za podsticanje lučenja žuči, za poboljšanje apetita i varenja hrane, i kao spazmolitičko sredstvo. Nema podataka o dobro dokumentovanoj upotrebi ove droge. Međutim, farmakološkim ispitivanjima, potvrđeno je antivirusno, antimikrobno, insekticidno, antiinflamatorno, antioksidantno, hipoglikemijsko i antimutageno delovanje ekstrakata herbe vranilove trave.

DoziranjeUkoliko nije drugačije propisano, preporučena dnevna doza je 30 g, ili odgovarajuća doza preparata.

Ograničenja primene. Primena droge tokom trudnoće i laktacije se ne preporučuje.

Kontraindikacije. Primena droge Origani herba kontraindikovana je kod preosetljivih osoba. Ukoliko se pojave simptomi alergijskih reakcija (osip, pruritus, urtikarija, otok), primenu droge i preparata na bazi ove droge treba prekinuti.

 1. Herba majčine dušice (Thymus serpyllum L., Lamiaceae)

Drogu čini osušen nadzemni deo samonikle majčine dušice, Thymus serpyllum L. (Lamiaceae), sakupljen tokom cvetanja biljke.

Hemijski sastav. Sadrži etarsko ulje (0,2-0,6%) sa karvakrolom, borneolom, izobutil-acetatom, kariofilenom, 1,8-cineolom, citralom, citronelalom, citronelolom, p-cimenom, geraniolom, geranil-acetatom, linalolom, linalil-acetatom, α-pinenom, γ-terpinenom, α-terpineolom, terpinil-acetatom i timolom kao osnovnim komponentama, u zavisnosti od pripadnosti određenoj hemijskoj rasi (identifikovano je preko 20 hemotipova ove vrste). Pored etarskog ulja, herba majčine dušice sadrži flavonoide; između ostalih skutelarenin-7-O-glukozid-4-O-ramnozid, kao i derifate kafene kiseline (rozmarinska kiselina, preko 2%).

Primena. Prema preporukama Komisije E, primena preparata herbe majčine dušice opravdana je kod kašlja i bronhitisa. U tradicionalnoj medicini, koristi se interno kod zapaljenja sluzokože gornjih disajnih puteva, kod poremećaja funkcije bubrega i mokraćne bešike, i kao karminativ, stomahik i ekspektorans. Eksterno, koristi se za spravljanje kupke kod oboljenja respiratornog trakta ili reumatskih poremećaja.

Kontraindikacije, interakcije sa lekovima i neželjena delovanja nisu poznati.

Doziranje. Ukoliko nije drugačije propisano, prosečna dnevna doza droge je 4-6 g, ili odgovarajuća količina preparata droge.

 1. Herba kantariona (Hypericum perforatum L. Hypericaceae)

Drogu Hyperici herba čini osušeni vršni deo kantariona (Hypericum perforatum L., Hypericaceae), prikupljen tokom cvetanja biljke. Kantarion samoniklo raste u severnoj i južnoj Africi, Južnoj Americi, Aziji, Australiji, Evropi i Novom Zelandu, a naturalizovan je u SAD.

Hemijski sastav. Droga je vrlo složenog sastava. Glavni sastojci su naftodiantroni (hipericin i pseudohipericin), derivati floroglucinola (hiperforin i adhiperforin), flavonoidi (hiperozid, kvercitrin, izokvercitrin, rutin) i katehinski tanini.

Primena. U tradicionalnoj medicini, koristi se kao antiflogistički agens u lečenju inflamatornih procesa na sluzokoži bronhija i urogenitalnog trakta, lečenju poremećaja u funkcionisanju hepatobilijarnog sistema, ublažavanju iritacije mokraćne bešike, lečenju prehlade, dijabetesa, dispepsije, hemoroida, neuralgija, migrene i kožnih oboljenja. Takođe, opisani su primeri upotrebe kantariona kao diuretika, emenagoga i antimalarika. Spolja se koristi za lečenje manjih ozleda kože, opekotina i kožnih ulcera, a topikalno za ublažavanje virusnih infekcija. U poslednje vreme, koristi se u simptomatskom lečenju blagih i umerenih depresivnih epizoda, što ima kliničku potvrdu.

Evropska agencija za lekove (EMA) je objavila dve monografije posvećene drogi Hyperici herba; jedna se odnosi na tradicionalnu, a druga na dobro utemeljenu primenu.

Prema EMA, preparati droge Hyperici herba tradicionalno se koriste za ublažavanje privremene mentalne iscrpljenosti (indikacija 1), u simptomatskom tretmanu manjih inflamacija kože (kao što su opekotine od Sunca) i kao pomoćno sredstvo u lečenju manjih ozleda kože (indikacija 2), ili za simptomatsko ublažavanje blagog gastrointestinalnog diskomfora.

Što se tiče dobro utemeljene primene, proizvodi na bazi droge Hyperici herba se koriste u lečenju blagih do umerenih depresivnih epizoda (prema ICD-10) – indikacija 1, ili za kratkoročno lečenje simptoma blagih depresivnih poremećaja – indikacija 2.

U pomenutim terapijskim područjima, prema EMA, tradicionalno se koriste sledeći preparati droge Hyperici herba: A) suvi ekstrakt (DER 4-7:1, etanol 38% m/m), B) tečni ekstrakt (DER 1:4-20, biljno ulje), C) tečni ekstrakt (DER 1:13, ulje kukuruznih klica ili neko drugo podesno biljno ulje), D) tinktura (1:10, etanol 45-50% v/v), E) tinktura (1:5, etanol 50% v/v), F) tečni ekstrakt (DER 1:2, etanol 50% v/v), G) tečni ekstrakt (DER 1:5-7, etanol 50% v/v), H) sok sveže herbe (DER 1,1-2,5:1), I) usitnjena biljna supstanca, J) sprašena biljna supstanca. Dobro utemeljenu primenu imaju sledeći preparati: A) suvi ekstrakt (DER 3-7:1, metanol 80% v/v), B) suvi ekstrakt (DER 3-6:1, etanol 80% v/v) i C) suvi ekstrakt (DER 2.5-8:1, etanol 50-68% v/v). Svi proizvodi sa dobro utemeljenom primenom, koriste se oralno. Tradicionalni proizvodi i oralno, i spolja.

Za indikaciju 1 (ublažavanje privremene mentalne iscrpljenosti), koriste se biljna supstanca i lekoviti proizvodi obeleženi sa A, C, D, E, F, G, H, I, J. Za indikaciju 2 (simptomatski tretman manjih inflamacija kože, lečenje manjih ozleda kože), koriste se lekoviti proizvodi obeleženi sa B, D, E, I. Lečenju gastrointestinalnog diskomfora (indikacija 3) namenjen je samo proizvod označen sa I.

Doziranje. Prema EMA, lekoviti proizvodi koji se tradicionalno koriste u lečenju privremene mentalne iscrpljenosti, doziraju se na sledeći način.

Odrasli i starije osobe. A: pojedinačna doza 60-180 mg, dnevna doza: 180-360 mg. C: pojedinačna doza: 200 mg, dnevna doza: 600 mg. D: pojedinačna doza: 2-4 ml, dnevna doza: 6-12 ml. E: pojedinačna doza: 1-1,5 ml, dnevna doza: 3-4,5 ml. F: pojedinačna doza: 0,8-1,2 ml, dnevna doza: 2,4-3,6 ml. G: pojedinačna doza: 1,3 ml, dnevna doza: 4 ml. H: pojedinačna doza: 10-20 ml, dnevna doza: 10-30 ml. I: pojedinačna doza 1,5-2 g, dnevna doza: 3-6 g, za pripremu čajnog napitka. J: pojedinačna doza: 300-500 mg, dnevna doza: 900-1000 mg.

Kontraindikacije. Proizvodi na bazi herbe kantariona su kontraindikovani kod osoba preosetljivih na sastojke.

Interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Suvi ekstrakt kantariona indukuje aktivnost enzimskog sistema citohroma (CYP3A4, CYP2C9, CYP2C19) i glikoproteina P, pa je primena proizvoda na bazi kantariona kontraindikovana kod istovremene upotrebe inhibitora proteaze, kao i drugih antikoagulanasa, jer dovodi do sniženja koncentracije i aktivnosti ovih lekova.

Neželjena delovanja. Od neželjenih reakcija, mogući su gastrointestinalni poremećaji, alergijske reakcije (fotosenzibilizacija), zamor i nemir. Osobe svetle puti koje uzimaju proizvode na bazi kantariona mogu da nepovoljno reaguju na intenzivnu sunčevu svetlost.

Posebna upozorenja. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 18 godina. Posebne mere opreza su neophodne kod istovremene upotrebe svih lekova na čiji metabolizam utiču pomenuti enzimski sistemi. Zbog uticaja na koncentraciju oralnih kontraceptiva, žene koje koriste ovaj vid kontrole rađanja treba da preduzmu dodatne mere kontracepcije. Pre planiranog hirurškog zahvata, ukoliko hirurg ustanovi moguće interakcije sa anesteticima, treba prekinuti sa uzimanjem proizvoda na bazi kantariona. Uzimanje proizvoda na bazi kantariona može da doprinese serotonergičkom efektu antidepresiva iz grupe inhibitora preuzimanja serotonina.

 1. Herba hajdučke trave (Achillea millefolium L., Asteraceae)

Drogu Millefolii herba čini osušeni vršni deo hajdučke trave (Achillea millefolium L., Asteraceae), prikupljen tokom cvetanja biljke. Ova biljna vrsta se smatra nativnom u Aziji, Evropi i Severnoj Americi, a rasprostranjena je širom umerenog klimatskog pojasa u svetu, jer se i gaji.

Hemijski sastav. Sadrži 0,2–1,0% etarskog ulja. Budući da se radi o hemijski polimorfnoj zbirnoj biljnoj vrsti, hemijski sastav etarskog ulja zavisi od ploidnosti (broja hromozoma). Diploidne i tetraploidne biljke sadrže proazulenske seskviterpene, koji se nakon izlaganja povišenoj temperaturi transformišu u obojene azulene; između ostalog, hamazulen (do 25% etarskog ulja) i ahilicin. Drugi osnovni sastojci etarskog ulja diploidnih i tetraploidnih biljaka su α-pinen (23%), β-pinen (5%) i kariofilen (10–22%). Heksaploidne biljke ne sadrže proazulenske seskviterpene, a sadrže približno 50% mono- i seskviterpena, od kojih su mnogi oksidovani. U etarskom ulju ovih biljaka prisutni su i kamfor (18%), sabinen (12%), 1,8-cineol (10%) i α-pinene (9%). Oktaploidne biljke sadrže oko 80% oksidovanih monoterpena, sa linalolom kao glavnim sastojkom. Što se drugih sastojaka tiče, u drogi su prisutni flavonoidi, kumarini i tanini.

Primena. Herba hajdučke trave se primenjuje interno kao emenagog, za ispiranje očiju, kao hemostatik, laksantno sredstvo, sredstvo za umirenje, protiv ćelavosti, prostatitisa i vrtoglavice. Takođe, kod gubitka apetita, prehlade, dispepsije, spastičkog diskomfora digestivnog trakta, kao holeretik. Eksterno, za lečenje hemoroida, hematoma i opekotina, ili u lečenju zapaljenja kože, ozleda kože i menstrualnih poremećaja.

Prema EMA, herba hajdučke trave se prepoznaje kao tradicionalno biljno lekovito sredstvo za pripremu čajnog napitka i tečnih preparata za oralnu primenu u lečenju privremenog gubitka apetita (indikacija 1), blagih, spazmičnih gastrointestinalnih smetnji kao što je nadimanje i prekomerno stvaranje gasova (indikacija 2),  blagih grčeva u vezi sa menstrualnim ciklusom (indikacija 3) ili spolja, u lečenju manjih površinskih ozleda (indikacija 4).

U ove svrhe, koriste se: a) usitnjena biljna supstanca, b) sok ceđen iz sveže herbe (DER: 1:0,6-0,9), c) tečni ekstrakt (DER 1:1, etanol 25% V/V), d) tinktura (1:5, etanol 45% V/V), e) tinktura (1:5, etanol 31,5% V/V).

Doziranje. Prema EMA, u lečenju privremenog gubitka apetita (indikacija 1), blagih, spazmičnih gastrointestinalnih smetnji kao što je nadimanje i prekomerno stvaranje gasova (indikacija 2), koriste se a) Biljni čaj: 2-4 g usitnjene biljne supstance za pripremu 250 ml infuza, 3-4 puta dnevno između obroka (6-16 g). b) Ceđeni sok: 5-10 ml 2-3 puta dnevno. c) Tečni ekstrakt: 2-4 ml 3 puta dnevno. d) Tinktura (etanol 45% V/V): 2-4 ml 3 puta dnevno. e) Tinktura (etanol 31,5% V/V): 4,3 ml (= 4,2 g) 4 puta dnevno.

Za indikaciju “gubitak apetita”, naznačiti da se tečni preparat uzima 30 minuta pre obroka.

Kod grčeva u vezi sa menstrualnim ciklusom (indikacija 3) koristi se a) Biljni čaj: 1-2 g usitnjene biljne supstance za pripremu 250 ml infuza, 2-3 puta dnevno (2-6 g).

U lečenju manjih površinskih ozleda (indikacija 4), koristi se a) 3,5 g usitnjene biljne supstance za pripremu 250 ml infuza namenjenog kutanoj primeni, 2-3 puta dnevno.

Kontraindikacije. Primena proizvoda na bazi herbe hajdučke trave je kontraindikovana kod osoba preosetljivih na hajdučku travu i druge biljke iz familije Asteraceae (kamilica, ambrozija).

Ograničenja primene. Ne preporučuje se osobama sa gastričnim i duodenalnim ulkusom, osobama sa okluzijom žučnih puteva ili oboljenjima žučne kesice, trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Neželjena delovanja. Ukoliko se koristi na propisan način i u propisanom doznom režimu, neželjeni efekti primene su sporadični. Moguće su alergijske reakcije slabijeg intenziteta, koje se manifestuju kao osip. Interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima nisu opisane.

 1. List pitome nane (Mentha x piperita L.Lamiaceae)

Drogu Menthae piperitae folium čini osušen list gajene pitome nane, Mentha × piperita L. (Lamiaceae).

Hemijski sastav. Glavni sastojak droge je etarsko ulje (0,5-4%), sa mentolom (30-55%) i mentonom (14-32%) kao najzastupljenijim komponentama. Mentol se obično nalazi u slobodnom, alkoholnom obliku, sa malim primesama estara sirćetne (3-5%) i valerijanske kiseline. Od drugih monoterpena, prisutni su izomenton (2-10%), 1,8-cineol (6-14%), α-pinen (1,0-1,5%), β-pinen (1-2%), limonen (1-5%), neomentol (2,5-3,5%) i mentofuran (1-9%).

Primena. U tradicionalnoj medicini, list pitome nane se koristi u simptomatskom lečenju dispepsije, nadimanja i intestinalnih kolika.Takođe, kao emenagog, vermifug, sedativ i sredstvo za podsticanje laktacije; u lečenju bronhitisa, dizenterije, dijabetesa, dijareje, dismenoreje, groznice, hipertenzije, žutice, mučnine, bolova i respiratornih/urinarnih infekcija.

Prema Evropskoj agenciji za lekove (EMA), list pitome nane je tradicionalni biljni lek za simptomatsko lečenje digestivnih poremećaja kao što su dispepsija i nadimanje.

Doziranje. Prema EMA, tradicionalnoj primeni namenjena je biljna supstanca (osušen list pitome nane) i usitnjena biljna supstanca, za pripremu čajnog napitka, tinktura (1:5; etanol 45 % v/v) i tinktura (1:5; etanol 70 % v/v).

Odrasli i starije osobe uzimaju 4,5 – 9 g biljne supstance, podeljeno u 3 pojedinačne doze, za pripremu čajnog napitka, odnosno 6-9 ml tinkture, takođe podeljeno u 3 pojedinačne doze. Deca uzrasta 4 – 12 godina, kao i adolescenti uzrasta 12 – 16 godina, uzimaju samo biljnu supstancu za pripremu čajnog napitka, i to deca 4 – 12 godina 3-5 g dnevno, a adolescenti 12 – 16 godina 3-6 g, takođe podeljeno u 3 pojedinačne doze.

Kontraindikacije. Preosetljivost na sastojke pitome nane. Preosetljivost na mentol.

Ograničenja primene. Zbog nedostatka dokaza o bezbednosti primene, izbegavati uzimanje proizvoda na bazi pitome nane tokom trudnoće, laktacije, ili davanje deci bez nadzora lekara. Primena kod dece mlađe od 4 godine se ne preporučuje. Osobe sa kamenom u žuči ne bi trebalo da koriste preparate na bazi lista pitome nane bez nadzora i saglasnosti lekara. Osobe sa gastroezofagealnim refluksom (gorušicom) ne bi trebalo da koriste proizvode na bazi lista pitome nane, jer se gorušica može pojačati.

Imunitet

Kako nastaje pad imuniteta kod dece i odraslih?

Pre svega otpornost tela na spoljne uticaje zavisi od opšteg stanja organizma, uslova života, ishrane i genetskih predispozicija. Neko ima jači imunitet a neko ima slabije imunološke sposobnosti. Sam imunitet nije jedinstvena funkcija, već postoji nekoliko tipova imuniteta.

Zato kada se pitamo kako da ojačamo imunitet, moramo da znamo na koju vsrtu imuniteta mislimo, iako svi odbrambene sposobnosti tela shvatamo kao jedinstvenu funkciju.

Takodje, opšti imunitet se razlikuje od imuniteta organa, jer neko može imati odličan opšti imunitet ali slab imunitet pojedinačnog organa. Zato su naše biljne kapi za jačanje imuniteta kreirane da deluju na više vrsta imuniteta.

Uzrok za pad imuniteta nastaje usled mnoštva razloga: preležane bolesti i infekcije, slaba ishrana, štetna zračenja, stres, trovanje, genetska predispozicija, umor, mentalna i fizička iscrpljenost, nedostatak sna, meteorološki uslovi. BioImunitet biljne kapi za imunitet i jačanje imuniteta deluju na najveći broj uzroka ali je neophodno i da se promene životne navike i smanje razlozi za pad imuniteta.

Pad imuniteta i simptomi koji to pokazuju su česte infekcije, slabost, osetljivost na temperaturu, nazebi, hronične upale. Posebno treba voditi računa da imunitet kod dece ostane jak, da se odbrambene sposobnosti dece ne upropaste lošom ishranom, fizičkom pasivnošću ili životom u lošim uslovima: hladnoća, zračenja, nehigijena, prezaštićenost, izolacija, stres.

Postoje mnogi prirodni lekovi za jačanje imuniteta. Najčešće pominjani biljni lekovi za imunitet su: ehinacea, šipak, beli i crni luk, kopriva, djumbir, žalfija, lincura. Najpoznatii tradicionalni narodni lek za imunitet je u našem narodu bila rakija sa lincurom i beli luk.

Najpoznatiji biljni lek za imunitet u svetu je Ehinacea. Izvrstan prirodni lek za jačanje imuniteta je rendani djumbir sa medom. Naše biljne kapi za imunitet BioImunitet u svom sastavu imaju Ehinaceu kao noseću biljku ali i druge lekovite biljke koje deluju na imunitet u drugim oblastima.

S obzirom da je imunitet složeni kompleksan telesni sitem, pad imuniteta se leči na sofisticiran način, kombinacijom više elemenata. Suština je da svaka terapija za imunitet pokrene prirodni imunitet i imunološki odgovor tela, osim u slučaju autoimunih bolesti gde je situacija drugačija. Prirodna terapija za jačanje imuniteta je i dalje glavni nosilac napora da pojačaju odbrambene sposobnosti organizma.

Zato je odgovor na pitanje kako poboljšati imunitet uvek isti – prirodnim putem. Zbog toga je terapija za podizanje imuniteta na biljnoj osnovi od suštinske važnosti: zdrava hrana, prijatni životni uslovi, sunce, vazduh, voda i naravno – tinktura za jačanje imuniteta. Naš preparat odmah pojačava imunitet, predstavlja najbolji biljni imunostimulator.

BioImunitet je idealan preparat i narodni lek za imunite kod svih koji su slabašni, često bolešljivi, koji imaju nizak nivo belih krvnih zrnaca. Preporučujemo ih svima koji imaju Koksaki virus jer su idealne za njih. Kapi za imunitet jačaju prirodnim putem vaš urodjeni imunitet. Za starije osobe i one koji su zdravstveno oslabili preporučujemo da se stalno uzima Golden Sweden Bitter eliksir zdravlja i dugovečnosti. 

Postoji niz biljaka koje su prirodni antibiotici kao što su bosiljak, timijan, žalfija, beli luk, djumbir, ali Ehinacea je jedina lekovita biljka čije je svojstvo da deluje kao moćan prirodni antibiotik dokazana kliničkim studijama.

Dokazano je da Ehinacea brzo podiže broj belih krvnih zrnaca i jača odbrambeni sistem a isto tako zatvara toksinima, bakterijama i virusima ulazak u telesne šupljine.

Vrste imuniteta

Šta je imunitet i koje vrste imuniteta imamo?

Imunitet je sposobnost organizma da se brani od drugih organizama (mikroorganizama) ili od njihovih toksina. Postoje dva tipa imuniteta: tip nastao kao posledica nespecifičnih procesa – to je urodjeni imunitet i tip imuniteta koji potiče od posebnog imunog sistema koji stvara antitela i senzibilisane limfocite koji zatim napadaju i razaraju organizme ili njihove toksine za koje su specifični – to je stečeni imunitet.

Bioimunitet kapi za jačanje imuniteta deluju na jačanje oba tipa imunog odgovora organizma.

Lekovito bilje je prirodni lek za imunitet, koji podiže sve nivoe našeg odbrambenog sistema, bez nus pojava i štetnih efekata.

U telu mogu nastati dve vrste stečenog imuniteta. U jednom slučaju telo stvara cirkulišuća antitela (globulini) koja napadaju za njih specifične antigene; druga vrsta stečenog imuniteta postiže se stvaranjem velikog broja limfocita koji su specifično senzibilisani na strani agens.

Ovi limfociti imaju sposobnost da se vežu za strani agens i da ga unište – tip stečenog imuniteta koji se zove tkivni ili celularni ili limfocitni imunitet.

U organizmu tkivni i humoralni imunitet čine jednu jedinstvenu celinu, jer se i antitela i limfociti stvaraju u limfnim čvorovima, odnosno limfociti (koji se dele na B i T) svojom sposobnošću recirkulacije obezbedjuju ovo jedinstvo.

Aktivni imunitet, nastaje ako u organizam dospe uzročnik koji ga nadraži na aktivnu proizvodnju antitela. On može biti prirodno stečen, aktivan imunitet koji se ostvaruje posle prirodnih infekcija i veštački stečen aktivan imunitet, koji nastaje posle veštačkog unošenja antigena (vakcine).

U oba slučaja biljne kapi za imunitet deluju kao imunostimulator. Postoji i infektivni imunitet ili preimunicija, vrsta imuniteta prema superinfekciji, koji traje dok se uzročnici nalaze u organizmu (tuberkuloza i sifilis).

Zatim, tu je i pasivni imunitet koji može biti prirodno stečen, koji se stiče za vreme intrauterinog života – fetus preko majčine krvi dobija i antitela, ili veštački stečen, koji se stiče posle veštačkog unošenja imunskih seruma putem vakcina (gotovih antitela).

Majčina dušica kao sastavni deo ovog preparata je poznati narodni lek za imunitet i podsticanje timusa, žlezde koja je ključna za imunitet kod ljudi.


Naručivanje za SVET

Kako naručiti naše proizvode za Makedoniju, Sloveniju, Hrvatsku – Evropu – Afiku – Ameriku, Australiju i sve ostale zemlje sveta?

Naručivanje za inostranstvo

Biljne kapi

Priroda na Dar biljne kapi ili tinkture su mešavina ekstrakata lekovitog bilja. Biljne kapi su jače od čajeva i brže deluju na zdravlje. Formulacija lekovitog bilja, koje biljke ulaze u sastav tinkture su glavni razlog zašto neke biljne kapi deluju a druge ne.

Priroda na Dar prirodne biljne kapi su selekcija najboljih formula za razne bolesti.

Tako da u ponudi imamo BioLiver kapi za masnu jetru koje pomažu odmašćivanje jetre. Masna jetra je čest poremećaj usled konzumiranja alkohola I kalorične ishrane. BioLiver kapi smanjuju visok holesterol i trigleciride u krvi.

Zatim tu su Biogast kapi za gastritis I protiv viška želudačne kiseline koje smanjuju nadutost, kiselinu i gasove. Pokazale su se I kao biljno rešenje I uspešan lek za helikobakte pilori.

BioColon kapi za nervozna creva deluju na bolest koja se zove IBD – Sindrom nervoznih creva ili nervozan stomak. To je poremećaj stomaka gde se javljaju dijareja, nadimanja, krčanje creva, bol u stomaku.

Tu je I tražena BioCapillary tinktura za cirkulaciju koja pojačava krvotok, čisti krvne sudove od naslaga I razredjuje krv I razlaže trombove. Koriste se kad postoji slabo srce i promene na krvnim sudovima.

BioRelaks kapi za smirenje se sa velikim uspehom koriste kod nesanice. I nesanica stara više godina se uspešno leči sa BioRelaxom. A oni koji imaju depresiju ili osećaju anksioznost sa uspehom koriste BioMind kapi protiv depresije. To je tinktura koja jača psihu I jača živce.

I na kraju, ako imate tvrdu stolicu I lenja creva, najbolji prirodni preparat za opstipaciju su BioLaksativ biljne kapi. Kapi za zatvro stomaka podstiču rad creva I kontrakcije, te se normalizuje svakodnevna stolica, smanjuju gasovi I nadimanja.

Korisni članci

TAKO MOĆNA ČAGA Lekovita gljiva Čaga (Inonotus obliquus) je moćna medicinska gljiva. Istražite moćne zdravstvene prednosti ove prirodne superhrane Čaga gljiva, poznata po visokom ORAC skoru, predstavlja izvor impresivnih zdravstvenih dobrobiti i antioksidanata.…

Detaljnije

Nadutost stomaka je postala toliko uobičajena da se često naziva "epidemijom". Ako se često suočavate s nadutošću i probavnim tegobama, važno je razumeti moguće uzroke. Loša ishrana, visok nivo stresa, konstantna upotreba lekova i izloženost…

Detaljnije

SHILAJIT U MEDICINSKOJ PRAKSI Koja su sve naučna istraživanja o shilajitu sprovedena i na šta sve shilajit deluje po modernoj i tradicionalnoj medicini Tradicionalna i moderna terapijska upotreba Shilajita - spisak zdravstvenih stanja u kojima…

Detaljnije

KEGELOVE VEŽBE Kegelove vežbe su postale poznate kao jednostavan, ali moćan način jačanja mišića karlice i poboljšanja opšteg zdravlja karličnog regiona. Kreirane su 1948. godine od strane američkog ginekologa Dr. Arnolda Kegela,…

Detaljnije

HIPERTENZIJA Hipertnezija ili visok krvni pritisak je bolest savremenog doba, uzrokovana mnogim faktorima. Faktori rizika kod hipertenzije Visok krvni pritisak (hipertenzija) pogađa veliki broj odraslih ljudi, a nova istraživanja pokazuju da će se taj…

Detaljnije

MEDICINSKE GLJIVE Odakle potiču naše kapsule gljiva, zašto koristimo dvostruku ekstrakt gljiva i zašto je važan kvalitet medicinskih gljiva Kvalitetne medicinske gljive su čudo prirode i mnogo doprinose zdravlju. Zato je mnogo važno…

Detaljnije