BioProstata kapi za uvećanu prostatu, prostatitis i upalu bešike 100 ml

Cena: 1500.00 RSD

U cenu je uračunat PDV.

Popust na količinu!
1 bočica - 1500.00 RSD
2 bočice - 2550.00 RSD
3 bočice - 3600.00 RSD
4 bočice - 4500.00 RSD
Trošak dostave se plaća kuriri pri preuzimanju po cenovniku brze pošte i zavisi od težine paketa.

Na lageru: Dostupno .

BioProstata vrhunske biljne kapi za zdravlje prostate i urogenitalnog trakta

BioProstata biljne kapi se koriste kao deo funkcionalne ishrane kod osoba sa problemima prostatitisa, uvećane prostate, upale bešike i mokraćnih kanala.

 

BioProstata biljne kapi su dodatak ishrani namenjen smanjenju simptoma i olakšavanju tegoba povezanih sa hipertrofijom prostate, kao i upalnim procesima u urogenitalnom traktu. Ove fantastične kapi posebno efikasno deluju kada se uzmu već pri prvoj pojavi simptoma benigno uvećane ili upaljene prostate.

Ove biljne kapi su napravljene na osnovu tradicionalnih saznanja i znanja fitoterapeuta kako bi pružile podršku muškom zdravlju. BioProstata kapi ublažavaju simptome problema sa prostatom zahvaljujući lekovitim biljkama koje su poznate po svojim blagotvornim moćima.  

*BioProstata kapi su registrovan preparat u Ministarstvu zdravlja Srbije pod brojem 13318/2018   Zapremina bočice: 100 ml

Koji su uzroci uvećanja prostate?

Prostata je mišićno-žlezdani organ koji se nalazi ispod mokraćnog mehura i ispred čmarnog creva. Uvećanje prostate može prouzrokovati pritisak na mokraćnu cev koji ometa normalno mokrenje. Ovo stanje se često javlja kod muškaraca kako stare.

Alternativna medicina navodi nekoliko faktora koji mogu doprineti bolestima prostate, uključujući preteranu konzumaciju mlečnih proizvoda i mesa, alkoholna i gazirana pića, nebezbedan seksualni život, genetske faktore, prehlade i infekcije bešike, kao i izlaganje određenim zračenjima.

Koji su simptomi hipertrofije(uvećane) prostate i upale prostate?

Simptomi benigno uvećane prostate uključuju čest nagon za mokrenjem, otežano mokrenje s osećajem nepotpunog pražnjenja bešike, naprezanje pri mokrenju.

Simptomi upale prostate (prostatitisa) uključuju bolove u predelu prostate, tup bol u donjem delu trbuha ili leđa, kukovima, karličnom ili rektalnom predelu, pa čak i u gornjem delu butina. Uz navedene, pojavljuju se i sledeći simptomi: otežano i učestalo mokrenje, gnojni ili krvavi iscedak iz mokraćne cevi, umor i povišena temperatura.

Ukoliko se pojavi krv u urinu ili spermi, odmah posetite lekara!

Lečenje prostate

Da li znate da se, prema poslednjim podacima iz 2021. godine, u Srbiji godišnje pojavi 3000 novih slučajeva kancera prostate, od čega premine 1000 pacijenata? Ovakav ishod bi mogao da se spreči ukoliko bi se na vreme otkrilo obolenje, tako da se lekaru treba javiti već pri prvoj pojavi simptoma ovog obolenja.

BioProstata kapi mogu biti deo terapije za održavanje zdravlja prostate. Međutim, treba imati na umu da su zvanična medicinska terapija i konsultacija s lekarom neophodni.

Šta je najbolje za prostatu?

Kada je u pitanju zdravlje prostate, prirodni pristup može biti od velike pomoći. BioProstata kapi su jedan od najboljih prirodnih preparata za održavanje zdravlja prostate. Sa pažljivo odabranim lekovitim biljem, ove kapi mogu pružiti podršku u očuvanju normalne funkcije prostate.

Sastojci uključuju sitnocvetnu mlečiku, prečicu, bokvicu, divlji origano (vranilovu travu) i preslicu. Ove biljke imaju svojstva smirivanja upale prostate i bešike, jačaju prostatu i bešiku, smanjuju faktore rizika za uvećanje prostate, štite od promena na organima i olakšavaju mokrenje.

Lekovita moć prirode

BioProstata kapi sadrže pažljivo odabranu kombinaciju lekovitih biljaka, koje su od davnina poznate po brojnim koristima za zdravlje muškaraca i ublažavanje problema sa prostatom i urogenitalnim traktom.

Sitnocvetna mlečika smiruje upalu i jača prostau i bešiku. Ona štiti od promena na organima i smanjuje faktore rizika od uvećanja prostate, a pored toga i olakšava mokrenje. Iste efekte ima i ekstrakt prečice, koja dodatno jača prostatu i bešiku. Bokvica, Divlji origano (Vranilova trava), Preslica (rastavić), pomažu u sprečavanju infekcija i deluju u smirivanju simptoma već prvog, drugog dana po uzimanju kapi.

BioProstata kapi se mogu piti zajedno sa svim medicinskim lekovima za prostate, jer nema kontraindikacija. Pijte BioProstata kapi sa dosta Prolom vode da bi brže i efikasije delovale.

Način upotrebe

Ukapajte 30 kapi u 2-3 dl vode i popijte 3 puta dnevno. Možete uzeti najviše 90 kapi na dan, podeljeno u 3 doze (3 x 30 kapi), uvek pre glavnih obroka. Ukoliko BioProstata kapi uzimate preventivno, preporučuje se da rastvorite 50 kapi u 2 dl vode jednom ujutru, obavezno pre obroka.

Naručite BioProstata kapi već danas, jer su izvanredan prirodni lek za prostatu i vaš saveznik u borbi protiv uvećane ili upaljene prostate, u smanjenju bolova pri mokrenju i štite od pojave promena na organima. Prirodno rešenje za muške probleme vam je sada na dohvat ruke, pružajući vam mogućnost za povratak normalnom, zdravijem životu.

Priroda na dar vam je uvek podrška na putu ka poboljšanju celokupnog zdravstvenog stanja. Za dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Pomozite sebi već danas kupovinom BioProstata biljnih kapi za zdraviju prostatu, jer vaša dobrobit je naša misija!

--------

NARUČIVANJE ZA INOSTRANSTVO: Naš proizvod možete naručiti za većinu zemalja sveta preko ApotekaOnline web shopa na linku ovde.

Sastav

SASTAV PROIZVODA:

100 ml proizvoda sadrži: vodeno-etanolni ekstrakt herbe sitnocvetne mlečike (Epilobium parviflorum Schreb., Onagraceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 50 ml; vodeno-etanolni ekstrakt herbe prečice (Lycopodium clavatum L. Lycopodiaceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 20 ml; vodeno-etanolni ekstrakt herbe rastavića (Equisetum arvense L. Equisetaceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 10 ml; vodeno-etanolni ekstrakt lista muške bokvice (Plantago lanceolata L., Plantaginaceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 10 ml; vodeno-etanolni ekstrakt herbe vranilove trave (Origanum vulgare L., Lamiaceae; DER 1:3, 50% etanol v/v) 10 ml.

 

KOMENTAR AKTIVNIH SASTOJAKA

 1. Herba sitnocvetne mlečike (Epilobium parviflorum Schreb., Onagraceae)

Rod Epilobium (Onagraceae) obuhvata približno 200 vrsta rasprostranjenih širom sveta, od kojih 27 uspeva u Evropi. Drogu Epilobii herba čini ceo ili usitnjen nadzemni deo sitnocvetne mlečike (Epilobium parviflorum Screb., ili E. angustifolium L., Onagraceae). Medicinsku upotrebu ima i koren.

Hemijski sastav. Tanini i srodni sastojci (4-14%): enoterin B, enoterin A, tri-, tetra- i penta-O-galoil-glukoza; flavonoidi (1-2%): kempferol, kempferol-8-O-metil-etar, kempferol-3-O-ramnozid, kempferol-3-O-arabinozid, kempferol-3-O-glukuronid, kempferol-3-O-(6’’-p-kumaroil)-glukozid, kvercetin, kvercetin-3-O-ramnozid, kvercetin-3-O-glukozid, kvercetin-3-O-galaktozid, kvercetin-3-O-arabinozid, kvercetin-3-O-glu-kuronid, kvercetin-3-O-(6’’-galoil)-galaktozid, miricetin, miricetin-3-O-ramnozid, miricetin-3-O-glukozid, miricetin-3-O-galaktozid, miricetin-3-O-arabinozid; fenolkarboksilne kiseline i njihovi derivati: elagna kiselina, dilakton valoneinske kiseline, hlorogenska i neohlorogenska kiselina, kumaroilhina i feruloilhina kiseline, galna, cimetna, protokatehinska, kafena, ferula kiselina; steroidi (cca. 0,4%) i triterpeni (cca. 1,5%): holesterol, kampesterol, stigmasterol, β-sitosterol, ursolna, korozolna i oleanolna kiselina; ostali sastojci: linoleinska, palmitinska, stearinska ikosenoinska, behenska i arahidinska kiselina.

Primena. Koren i herba nekih vrsta roda Epilobium su korišćeni u tradicionalnoj medicini ne samo evropskih naroda, već i severnoameričkih Indijanaca, koji su ove biljne vrste koristili u lečenju kožnih infekcija i hemoroida. Infuz nadzemnog dela vrsta roda Epilobium, pre svega Epilobium angustifolium, preporučivali su američki herbalisti tokom 19. i 20. veka za lečenje gastrointestinalnih oboljenja kao što su dizenterija i dijareja različite etiologije, ili drugih oboljenja tankog i debelog creva praćenih infekcijom, iritacijom i zapaljenjem. U Rusiji, nadzemni delovi E. angustifolium su korišćeni, netretirani ili fermentisani, za pripremu infuza poznatih pod nazivima „Ivan čaj“, „Kapor čaj“ ili „Ruski čaj“ u lečenju želudačnih ulceracija, gastritisa i poremećaja spavanja. U Evropi, predstavnici roda Epilobium bili su poznati kao lekovite biljke od 16. veka i korišćeni su u lečenju ozleda, za zaustavljanje krvavljenja i za uređivanje menstrualnog ciklusa. U 20. veku, naročito u Austriji, Nemačkoj i Poljskoj, bila je rasprostranjena primena nadzemnih delova Epilobium parviflorum za pripremu čajnog napitka za lečenje benigne hiperplazije prostate, prostatitisa i oboljenja mokraćne bešike i bubrega. Svoju popularnost ova biljna vrsta je stekla nakon objavljivanja iskustava Marije Treben, najpre u vidu brošure na nemačkom jeziku 1978. godine, a zatim u više navrata i na drugim evropskim jezicima. Zbog velike popularnosti knjige, javila se i tražnja za „Herba Epilobii“ u nemačkim i austrijskim apotekama, što je i dovelo do povećanog interesovanja naučne zajednice za ovaj rod, pa su ubrzo, tokom ’80-tih godina, usledili i prvi rezultati fitohemijskih istraživanja.

U savremenoj medicini, prema Evropskoj agenciji za lekove (EMA), Epilobii herba je tradicionalni biljni lekoviti proizvod koji se koristi za ublažavanje simptoma donjeg urinarnog trakta u vezi sa benignom hiperplazijom prostate, nakon što je lekar isključio mogućnost postojanja ozbiljnih stanja. Primenjuje se isključivo za pripremu čajnog napitka.

Doziranje. Pojedinačna doza: 1,5-2 g droge, za pripremu čajnog napitka, dva puta dnevno (DD 3-4 g).

Kontraindikacije. Preosetljivost na sastojke.

Ograničenja primene. Osobe starije od 18 godina. Primena kod trudnica i dojilja nije relevantna, zbog indikacije (benigna hiperplazija prostate).

Neželjena delovanja. Nisu opisana.

Interakcije sa lekovima i sastojcima hrane. Nisu opisane.

 

 1. Herba prečice (Lycopodium clavatum L., Lycopodiaceae)

Drogu Lycopodii herba čini osušeni nadzemni deo prečice (Lycopodium clavatum L., Lycopodiaceae). Ova vrsta paprati se smatra nativnom u Aziji i istočnoj Evropi, a rasprostranjena je širom sveta.

Hemijski sastav. Alkaloidi (0,2%), derivati piperidinskih alkaloida likopodina i likodana, pre svih likopodin i dihidrolikopodin; nikotin u tragovima. Triterpeni α-onocerin, likoklavatol, likoklavanol, seratendiol. Fitosteroli β-sitosterol, kampesterol i stigmasterol. Flavonoidi hrizoeriol, luteolin.

Primena. U narodnoj medicini, koristi se u lečenju oboljenja bubrega i mokraćne bešike; takođe, kod zapaljenja sluzokože ždrela i tonzilitisa. Primenu nalazi i u uređenju menstruacije, kod reumatizma i impotencije. Eksterno, za lečenje ozleda, svraba i ekcema kože. Takođe, koristi se i u homeopatiji.

Doziranje. Ukoliko nije drugačije propisano, pojedinačna doza je 1,5 g za pripremu čajnog napitka, 2 do 3 puta dnevno (DD 3-4,5 g).

Kontraindikacije. Nisu poznate.

Ograničenja primene. Nisu poznata.

Neželjena delovanja. Nisu opisana.

Interakcije sa lekovima i sastojcima hrane. Nisu opisane.

 

 1. Herba Rastavića – Konjski rep (Equisetum arvense L., Equisetaceae

Drogu čini osušeni nadzemni deo sterilnih izdanaka rastavića, sakupljen tokom leta. Ne sme se zameniti nadzemnim delom sterilnih izdanaka drugih pripadnika roda Equisetum.

Hemijski sastav. Sadrži: flavonoide (0,6 – 0,9 %), pre svega apigenin-5-O-glukozid, genkvanin-5-O-glukozid, kempferol-3,7-di-O-glukozid, kempferol-3-O-(6′-O-malonil-glukozid)-7-O-glukozid, kempferol-3-O-soforozid, luteolin-5-O-glukozid i kvercetin-3-O-glukozid; estre kafene kiseline (do 1 %), pre svih hlorogensku i dikafeoil-mezo-vinsku kiselinu; silicijumovu kiselinu (5 – 8 %); alkaloide – derivate piridina: nikotin (u tragovima) i palustrin.

Primena. U testovima na životinjama, herba rastavića ispoljava blag diuretički i spazmolitički efekat. Silicijumova kiselina i flavonoidi doprinose adstringentnom efektu biljne droge, pri eksternoj primeni. Prema preporukama Komisije E, interna primena preparata herbe rastavića opravdana je kod infekcija urinarnog trakta i postojanja kamenaca u bubregu i mokraćnoj bešici; spolja, kod obrade rana i opekotina koje teško zarastaju. Koristi se prvenstveno u terapiji ispiranjem kod bakterijskih infekcija i inflamatornih oboljenja donjeg urinarnog trakta i kamena u bubregu. Takođe, u tradicionalnoj medicini, za lečenje tuberkuloze, zapaljenja sluzokože bubrega i mokraćne bešike, kao hemostatik kod preobilnih menstrualnih krvavljenja, u lečenju reumatskih oboljenja, gihta, otoka, preloma kostiju i promrzlina.

Prema Evropskoj agenciji za lekove, u ovom indikacionom području koriste se sledeće preparati droge Equiseti herba: a) usitnjena biljna supstanca, b) sok isceđen iz sveže biljne supstance (DER 1:1,6-2,0), c) tečni ekstrakt sveže biljne supstance (DER 1:9, voda), d) suvi ekstrakt (DER 4-7:1, voda), e) tečni ekstrakt (DER 1:5, etanol 96% (V/V) : voda : slatko vino 16,5% (V/V) (16.5:13.5:70) (m/m)), f) tečni ekstrakt (DER 1:4,5-5,0, slatko vino 16% (V/V) : etanol 96% (V/V) (91:9) (m/m)), g) tečni ekstrakt (DER 1:1, 25% etanol), h) tečni ekstrakt (DER 1:4-5, etanol 31,5% (V/V)), i) suvi ekstrakt (DER 7,5-10,5:1), etanol 70% (V/V)).

Doziranje. Maksimalna dnevna doza: 6 g droge, ili odgovarajuća doza preparata. Primenu treba da prati unošenje povećane količine tečnosti (vode).

Prema EMA, u lečenju poremećaja vezanih za urinarni trakt, pomenuti preparati droge Equiseti herba se koriste na sledeći način: adolescenti, odrasli i starije osobe uzimaju a) čajni napitak, pojedinačna doza usitnjene biljne supstance prelije se sa 150 ml ključale vode i priredi infuz ili dekokt (5-15 min) 3-4 puta dnevno (3-12 g dnevno); sprašena biljna supstanca 500-570 mg 3 puta dnevno (1,5-1,7 g dnevno); b) sok sveže biljne supstance, pojedinačna doza 10-20 ml, 3 puta dnevno (30-60 ml dnevno); c) tečni ekstrakt, pojedinačna doza 10 ml, 3-4 puta dnevno (30-40 ml dnevno); d) suvi ekstrakt, pojedinačna doza 370 mg 3 puta dnevno ili 540 mg 2 puta dnevno (1080-1110 mg dnevno); e) tečni ekstrakt, pojedinačna doza 0,96-1,23 ml, 3-4 puta dnevno (2,88-4,92 dnevno); f) tečni ekstrakt, pojedinačna doza 1,1 ml, 3 puta dnevno (3,3 ml dnevno); g) tečni ekstrakt, pojedinačna doza 1-4 ml, 3 puta dnevno (3-12 ml dnevno); h) tečni ekstrakt, pojedinačna doza 0,7 ml, 3 puta dnevno (2,1 ml dnevno); i) suvi ekstrakt, pojedinačna doza 200-225 mg, 3 puta dnevno (600-675 mg dnevno).

Za lečenje površinskih ozleda kože, koriste se dekokt droge ili sok sveže biljne supstance, na sledeći način: a) 10 g usitnjene biljne supstance na 1 l vode za natapanje tkanina ili ispiranje, jednom do više puta dnevno; b) 40 ml ceđenog soka na 500 ml vode za natapanje tkanina ili ispiranje, jednom do više puta dnevno..

Kontraindikacije. Primena herbe rastavića i odgovarajućih preparata kontraindikovana je kod pacijenata sa edemom izazvanim srčanom ili bubrežnom insuficijencijom.

Ograničenja primene. Potrebne su konsultacije sa lekarom ili farmaceutom kod ozbiljnih infektivnih oboljenja bubrega, srčane insuficijencije i hipertonije.

Neželjena delovanja. Pri pravilnoj upotrebi i u propisanom režimu doziranja, nisu zabeležena neželjena dejstva.

Interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Nisu opisane.

 

 1. List Bokvice – Trputac, Plantago lanceolata L. (Plantaginaceae)

Drogu čini osušen, ceo ili usitnjen list samonikle ili gajene bokvice, uskolisne bokvice (Plantago lanceolata L., Plantaginaceae), sakupljen tokom cvetanja biljke.

Hemijski sastav. Sadrži iridoide kao osnovne sastojke: aukubin, 3,4-dihidroaukubin, 6´-O-β−gluko-zilaukubin, katalpol, plantarenalozid i melitozid. Takođe, sluzi (do 12%), flavonoide (apigenin, baikalein, skutelarein, baikalin, homoplantaginin, nepetrin, luteolin, hispidulin, plantagozid), ugljene hidrate (L-fruktoza, D-glukoza, planteoza, saharoza, stahioza, D-ksiloza, sorbitol, tirozol, različiti heteropolisaharidi); fenolkarboksilne i druge kiseline (benzojeva, kafena, hlorogenska, cimetna, p-kumarna, ferula, fumarna, gentizinska, 4-hidroksibenzojeva, neohlorogenska, salicilna, siringinska, ursolna, vanilinska i oleanolna), aminokiseline, lipide, proteolitičke enzime, tanine (oko 4%), saponine; steroide i pojedine vitamine.

Primena. Interno, list bokvice se u zvaničnoj medicini koristi kod zapaljenja sluzokože disajnih puteva, kašlja, bronhitisa, inflamatornih promena na sluzokoži usne duplje, nefritisa, cistitisa, retencije urina, dizenterije i prekomernog znojenja. Primenu nalazi i u lečenju dijareje, odnosno konstipacije.

U narodnoj medicini, svež list bokvice se tradicionalno koristi kao antiseptičko sredstvo za zbrinjavanje iritacije kože i regeneraciju oštećenih tkiva kod erizipela, apscesa, opekotina i inflamatornih promena na koži. Takođe, u lečenju kašlja kod bronhitisa, prehlada i drugih infekcija gornjih disajnih puteva, kao diuretik kod kamena u bubregu, kao adstringens, imunomodulatorno sredstvo, antihipertenziv, hipoglikemik, hemostatik, febrifug i vermifug.

Prema preporukama EMA, koristi se kao tradicionalni biljni lek sa demulcentnim delovanjem u simptomatskom tretmanu iritacije oralne ili faringealne sluzokože i posledičnog suvog kašlja. U ovom indikacionom području, koristi se usitnjena biljna supstanca za pripremu čajnog napitka namenjenog oralnoj primeni, sprašena biljna supstanca za izradu čvrstih doziranih oblika i drugi biljni preparati u vidu tečnih ili čvrstih doziranih oblika za oralnu i/ili oromukozalnu primenu.

Doziranje.

Odrasli i adolescenti stariji od 11 godina

 • Čajni napitak: 2 g usitnjene biljne supstance se priredi kao infuz sa 150 ml ključale vode, 2-3 puta dnevno; DD 4-6 g.
 • Suvi ekstrakt (DER 3-6:1; rastvarač za ekstrakciju voda): 233 mg 3 puta dnevno; DD 699 mg.
 • Tečni ekstrakt (DER 1:0,8-1,2; rastvarač za ekstrakciju etanol 20-40% V/V): 0,4-1,9 g 3-4 puta dnevno; DD min. 1,2 g, max. 5,6 g.
 • Žitki ekstrakt (DER 1,5-1,7:1; rastvarač za ekstrakciju etanol 20% m/m): 804 mg 4 puta dnevno; DD: 3216 mg.
 • Ceđen sok sveže herbe (DER 1:0,5-0,9): 10 ml, 3 puta dnevno; DD 30 ml.
 • Sirup prema ÖAB 2009 (formalno, nativni preparat je tečni ekstrakt DER 1:11, rastvarač za ekstrakciju voda): 15 ml, 3-4 puta dnevno; DD: 45-60 ml.
 • Suvi ekstrakt (DER 3-5:1; rastvarač za ekstrakciju etanol 20% m/m): 300 mg, 3-4 times per day; DD 900-1200 mg.
 • Tečni ekstrakt (DER 1:5,8-5,9; rastvarač za ekstrakciju voda): 4 ml, 3-5 puta dnevno; DD 12-20 ml.

Deca

 • Suvi ekstrakt (DER 3-6:1; rastvarač za ekstrakciju voda): 233 mg, 2-3 puta dnevno; DD 466-699 mg (deca uzrasta 5-11 godina). 117 mg, 3 puta dnevno; DD 351 mg (deca uzrasta 3-4 godine).
 • Tečni ekstrakt (DER 1:1; rastvarač za ekstrakciju etanol 20-40% V/V): 1,0-1,25 g, 2-3 puta dnevno; DD min. 2,5 g, max. 3,8 g (deca uzrasta 5-11 godina). 0,5-0,625 g, 2-3 puta dnevno; DD min. 1,25 g, max 1,9 g (deca uzrasta 3-4 godine).
 • Žitki ekstrakt (DER 1,5-1,7:1; rastvarač za ekstrakciju etanol 20% m/m): 804 mg, 3 puta dnevno; DD 2412 mg (deca uzrasta 5-11 godina). 402 mg 3 puta dnevno; DD 1206 mg (deca uzrasta 3-4 godine).
 • Ceđen sok sveže herbe (DER 1:0,5-0,9): 5 ml expressed juice, 2 puta dnevno; DD 10 ml (deca uzrasta 4-11 godina).
 • Sirup prema ÖAB 2009 (formalno, nativni preparat je tečni ekstrakt DER 1:11, rastvarač za ekstrakciju voda): 5 ml, 3-4 puta dnevno; DD 15-20 ml (deca uzrasta 3-11 godina).
 • Suvi ekstrakt (DER 3-5:1; rastvarač za ekstrakciju etanol 20% m/m): 300 mg, 3 puta dnevno; DS 1200 mg (deca uzrasta 5-11 godina). 150 mg, 3 puta dnevno; DD 450 mg (deca uzrasta 3-4 godine).
 • Tečni ekstrakt (DER 1:5,8-5,9; rastvarač za ekstrakciju voda): 3 ml, 2-4 puta dnevno; DD 6-12 ml (deca uzrasta 5-11 godina) 2 ml, 2-3 puta dnevno; DD 4-6 ml (deca uzrasta 3-4 godine).

Oromukozna primena

Odrasli i starije osobe uzimaju sprašenu biljnu supstancu ili suvi ekstrakt (DER 3-6:1; rastvarač za ekstrakciju voda) u dozi od 160-190 mg više puta dnevno do max. 1280 mg, u vidu obloženih tableta ili lozengi.

Ograničenja primene. Oralna primena preparata na bazi bokvice se ne preporučuje deci mlađoj od 3 godine, zbog zdravstvenog rizika samolečenja i neophodnosti postupanja po savetu lekara, kao i zbog nedostatka dokaza o bezbednosti primene. Oromukozna primena se ne preporučuje osobama mlađim od 18 godina, zbog nedostatka dokaza o bezbednosti primene. Ne preporučuje se primena kod trudnica i dojilja.

Kontraindikacije. Preosetljivost na sastojke bokvice.

Neželjena delovanja. Nisu zabeležena.

 

 1. Herba Divlji origano – Vranilova trava (Origanum vulgare L., Lamiaceae)

Drogu Origani herba čini ceo ili usitnjen nadzemni deo vranilove trave (Origanum vulgare L., Lamiaceae), sakupljeni tokom cvetanja biljke. Prema Evropskoj farmakopeji, biološki izvor ove droge su još i vrste Origanum onites L., Origanum vulgare L. subsp. hirtum (Link) ili smesa nadzemnih delova obe vrste.

Hemijski sastav. Sadrži 0,15–1,2% etarskog ulja sa karvakrolom (40–70%), γ−terpinenom (8–10%), p-cimenom (2,8–10%), α-pinenom, mircenom, timolom, α-terpinenom, estragolom, eugenolom i (E)-β-ocimenom kao osnovnim sastojcima. Pored etarskog ulja, droga sadrži flavonoide (naringin, luteolin-7-glukozid, diosmetin-7-glukozid i apigenin-7-glukozid), rozmarinsku kiselinu (približno 5%), fenolske estre i tanine.

Primena. U tradicionalnoj medicini, Origani herba se upotrebljava u lečenju kašlja, prehlade, upale bronhijalne sluzokože, kao ekspektorans i dijaforetik. Takođe, kod nadimanja, za podsticanje lučenja žuči, za poboljšanje apetita i varenja hrane, i kao spazmolitičko sredstvo. Nema podataka o dobro dokumentovanoj upotrebi ove droge. Međutim, farmakološkim ispitivanjima, potvrđeno je antivirusno, antimikrobno, insekticidno, antiinflamatorno, antioksidantno, hipoglikemijsko i antimutageno delovanje ekstrakata herbe vranilove trave.

Doziranje. Ukoliko nije drugačije propisano, preporučena dnevna doza je 30 g, ili odgovarajuća doza preparata.

Ograničenja primene. Primena droge tokom trudnoće i laktacije se ne preporučuje.

Kontraindikacije. Primena droge Origani herba kontraindikovana je kod preosetljivih osoba. Ukoliko se pojave simptomi alergijskih reakcija (osip, pruritus, urtikarija, otok), primenu droge i preparata na bazi ove droge treba prekinuti.

Prirodna sredstva

Prirodno lečenje prostate

Narodni prirodni i biljni lekovi za prostatu su rtanjski čaj, breza, kukuruzna svila, sitnocvetna mlečika, divlji origano, ulje golice, kopriva, paradajz, beli luk, orah, vodopija, bosiljak, brusnica, medvedje groždje, bokvica, zečiji trn, kleka, somina, crna kopriva, zeleni čaj, divlji pelin, rastavić a u zadnje vreme se pominje i testerasta palma Saw Palmeto.

Najbolji prirodni lek za prostatu, rak prostate i uvećanu prostatu je po mnogima sitnocvetna mlečika. Dodajemo tu i prečicu, divlji origano, preslicu i bokvicu, koji čine da BioProstata biljne kapi za prostatu deluju na prostatu.

Narodni lek za prostatu

Prirodna terapija za prostatu i rak prostate je dijeta bez mlečnih i mesnih proizvoda, redovna upotreba kapi za prostatu uz stalne kupke.

Preporuka je da prirodna terapija za upalu prostate bude upotreba BioProstata kapi za prostatu, pijenje 3 šolje čaja od šipka dnevno sa sokom od pola limuna, svakodnevne tople kupke sa čajem od rastavića i stavljanje preko noći obloga Golden Šveden Bitera.

Izbegavajte pivo i mlečne proizvode ako imate probleme sa prostatom.

Ishrana

Kakvu hranu jesti da se prostata ne uvećava?

MESO I MLEKO UKINUTI U ISHRANI

Istraživanje koje je u SAD-u sprovedeno na preko 50.000 muškaraca, pokazalo je da postoji direktna povezanost pojave tumora prostate s načinom ishrane pojedinih osoba. Taj je tumor znatno češći kod muškaraca koji su u svojoj ishrani koristili većinom masti životinjskog porekla i mlečne proizvode.

ALKOHOL – PIVO, VINO I RAKIJA SU ZABRANJENI

Drugi podatak, dobijen sistematskim ispitivanjem velikog broja muškaraca srednjih godina, pokazao je da je učestalost pojave malignog oboljenja prostate znatna u osoba koji neumereno koriste alkohol.

Pivo potpuno izbegavati, jer pivo uvećava prostatu!!!

Njihova primena mora biti strogo kontrolisana i dozvoljeno je tek ponekad posegnuti za tim napicima.

CINK NEDOSTAJE

Hipertrofija prostate može biti smanjena korišćenjem prirodnih preparata kao što su biljne kapi BioProstata ili usporena adekvatnim unosom minerala cinka, budući da cink deluje na smanjenje stvaranja i akumulacije hormona dihidrotestosterona (to je sekundarni metabolit muškog hormona testosterona), za koji je poznato da predstavlja jedan od bitnih faktora u nastanku tumora prostate. Jednako je tako dokazano da ćelije uvećane, hipertrofične, prostate sadrže manje cinka no što je to uobičajeno.

Pravilnom ishranom osiguraćemo dovoljan unos cinka u organizam jer je jako raširen među namirnicama.

Naročito namirnice koje čine osnovu mediteranske ishrane sadrže u sebi znatne količine cinka. Podsetimo se, najviše cinka ima u integralnim žitaricama, mahunarkama, orasima, semenkama bundeve, krtom mesu i morskim plodovima, ribi. Najbogatiji prirodni izvor cinka su ostrige ili kamenice. Vitamin E i neke masne kiseline (omega-3) prisutne u plavoj ribi (skuša, sardela, igla, inćuni) korisni su kod oboljenja prostate, budući da svojim delovanjem sprečavaju dodatnu upalu.

BIOPROSTATA KAPI + B6 + ČAJ OD KOPRIVE

Koristite BioProstata kapi uz Prolom vodu. Pojedini lekari ističu da je potrebno popiti barem 1,5 litara tečnosti dnevno i uzimati povremeno vitamin B6 kao prirodni blagi diuretik. Naročito se preporučuje čaj od koprive (istraživanja sprovedena u Nemačkoj pokazala su da ekstrakti korenja koprive deluju blagotvorno kod hipertrofije prostate).

Sve ostale tečnosti koje deluju diuretski, poput kafe i alkoholnih napitaka, deluju i nadražujuće te već u sasvim malim količinama uzrokuju velike smetnje u radu ove žlezde i celokupnog sistema izlučivanja tečnosti iz organizma.

 

SEMENKE BUNDEVE + SOK OD PARADAJZA

Za zdravlje prostate potrebno je jesti ulje od bundeve ili semenke i domaći prirodni sok od paradajza koji sadrži likopen, prirodni antioksidans.

TIKVICE U MLEKU

Mlečni proizvodi se talože u polnim organima, kod muškaraca u prostati a kod žena u dojkama i materici. Pošto su mlečni proizvodi danas puni hormona rasta koji se daju kravama da bi davale više mleka, to utiče da se učestalije pojavljuje rak prostate i rak dojki i materice.

S druge strane tikvice imaju antitumorsko dejstvo, pa se mleko koristi kao nosač da lekovite materije iz tikvice dodju dublje do ćelija prostate. Ovo je narodni lek za lečenje uvećane prostate:

Oguliti običnu tikvicu, samleti je i pomešati sa pola čaše mleka. Kuvati pola sata na blagoj vatri dok mleko skoro ne ispari. Tako dobijenu kašu ohladiti i pojesti ujutru pre jela.


Naručivanje za SVET

Kako naručiti naše proizvode za Makedoniju, Sloveniju, Hrvatsku – Evropu – Afiku – Ameriku, Australiju i sve ostale zemlje sveta?

Naručivanje za inostranstvo

Biljne kapi

Priroda na Dar biljne kapi ili tinkture su mešavina ekstrakata lekovitog bilja. Biljne kapi su jače od čajeva i brže deluju na zdravlje. Formulacija lekovitog bilja, koje biljke ulaze u sastav tinkture su glavni razlog zašto neke biljne kapi deluju a druge ne.

Priroda na Dar prirodne biljne kapi su selekcija najboljih formula za razne bolesti.

Tako da u ponudi imamo BioLiver kapi za masnu jetru koje pomažu odmašćivanje jetre. Masna jetra je čest poremećaj usled konzumiranja alkohola I kalorične ishrane. BioLiver kapi smanjuju visok holesterol i trigleciride u krvi.

Zatim tu su Biogast kapi za gastritis I protiv viška želudačne kiseline koje smanjuju nadutost, kiselinu i gasove. Pokazale su se I kao biljno rešenje I uspešan lek za helikobakte pilori.

BioColon kapi za nervozna creva deluju na bolest koja se zove IBD – Sindrom nervoznih creva ili nervozan stomak. To je poremećaj stomaka gde se javljaju dijareja, nadimanja, krčanje creva, bol u stomaku.

Tu je I tražena BioCapillary tinktura za cirkulaciju koja pojačava krvotok, čisti krvne sudove od naslaga I razredjuje krv I razlaže trombove. Koriste se kad postoji slabo srce i promene na krvnim sudovima.

BioRelaks kapi za smirenje se sa velikim uspehom koriste kod nesanice. I nesanica stara više godina se uspešno leči sa BioRelaxom. A oni koji imaju depresiju ili osećaju anksioznost sa uspehom koriste BioMind kapi protiv depresije. To je tinktura koja jača psihu I jača živce.

I na kraju, ako imate tvrdu stolicu I lenja creva, najbolji prirodni preparat za opstipaciju su BioLaksativ biljne kapi. Kapi za zatvro stomaka podstiču rad creva I kontrakcije, te se normalizuje svakodnevna stolica, smanjuju gasovi I nadimanja.

Korisni članci

Nadutost stomaka je postala toliko uobičajena da se često naziva "epidemijom". Ako se često suočavate s nadutošću i probavnim tegobama, važno je razumeti moguće uzroke. Loša ishrana, visok nivo stresa, konstantna upotreba lekova i izloženost…

Detaljnije

SHILAJIT U MEDICINSKOJ PRAKSI Koja su sve naučna istraživanja o shilajitu sprovedena i na šta sve shilajit deluje po modernoj i tradicionalnoj medicini Tradicionalna i moderna terapijska upotreba Shilajita - spisak zdravstvenih stanja u kojima…

Detaljnije

KEGELOVE VEŽBE Kegelove vežbe su postale poznate kao jednostavan, ali moćan način jačanja mišića karlice i poboljšanja opšteg zdravlja karličnog regiona. Kreirane su 1948. godine od strane američkog ginekologa Dr. Arnolda Kegela,…

Detaljnije

HIPERTENZIJA Hipertnezija ili visok krvni pritisak je bolest savremenog doba, uzrokovana mnogim faktorima. Faktori rizika kod hipertenzije Visok krvni pritisak (hipertenzija) pogađa veliki broj odraslih ljudi, a nova istraživanja pokazuju da će se taj…

Detaljnije

MEDICINSKE GLJIVE Odakle potiču naše kapsule gljiva, zašto koristimo dvostruku ekstrakt gljiva i zašto je važan kvalitet medicinskih gljiva Kvalitetne medicinske gljive su čudo prirode i mnogo doprinose zdravlju. Zato je mnogo važno…

Detaljnije

CREVNA FLORA Šta je mikrobiom u crevima, kompleksan skup mikroorganizama u crevima - crevna flora koja utiče na naše zdravlje Većina ljudi smatra da su bakterije u telu uzrok bolesti ili razvoja određenih bolesti, ali da li ste znali da…

Detaljnije